شناسهٔ خبر: 71182415 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

افتتاح ۲۳۳۱ طرح و پروژه در دهه فجر/ هیچ تضمینی در مورد تأثیر FATF بر تحریم ها وجود ندارد

سخنگوی دولت از افتتاح و بهره برداری از ۲۳۳۱ طرح و پروژه در ایام دهه فجر امسال خبر داد و گفت: بخش اعظم این پروژه ها توسط دولت شهید رئیسی تکمیل و اجرا شده و باید از دولت سیزدهم در این زمینه تقدیر کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری امروز خود اظهار داشت وزیر نفت در چند روز آینده خبرهای خوشی برای مردم دارد و اتفاقات بسیار مبارکی در حوزه نفت رخ خواهد داد.

سخنگوی دولت افزود: خبرهای خوبی در حوزه اشتغال‌آفرینی و سرمایه‌گذاری در راه است که به رونق سرمایه‌گذاری و اقتصادی کمک خواهد کرد که با حضور رئیس‌جمهور در روزهای آینده اعلام خواهد شد.

وی درخصوص میزان عیدی کارمندان دولت هم گفت: این رقم ۳ میلیون تمان خواهد بود که به آن مبلغ ۸۴۰ هزار تومان به عنوان حق عائله‌مندی و ۳۶۰ هزار تومان به عنوان حق اولاد به ازای هر فرزند به کارکنان دولت اهدا خواهد شد و تلاش می‌کنیم ایم مبلف اواخر بهمن تا اوایل اسفند ماه پرداخت شود.

مهاجرانی درخصوص وفاق بین سران سه قوه، گفت: روز گذشته ما شاهد بودیم به جز در دیدارهای رهبری که سران سه قوه در کنار هم جمع می‌شوند برای اولین بار سه قوه در ریاست جمهوری کنار هم جمع شده بودند جلسه بسیار مفیدی در راستای مسائل کشور و در راستای ایجاد همدلی بود. همانطور که می‌دانیم اگر مساله را بپذیریم حل مساله حاصل خواهد شد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بسیاری از اوقات مسائل ما از آنجا ناشی می‌شود که آیا این موضوع مسئله هست یا نه،با هم به تفاهم برسیم و طبیعتاً این مضمون در قالب وفاق عملیاتی خواهد شد. وقتی با هم به یک موضوع نگاه کنیم می توان آن را حل کرد. با تشکر از سران و معاونان قوای قضائیه و مقننه برای حضور در نشست به میزبانی رئیس جمهور، امیدوارم این جلسات با رویکرد حل مسائل کشور تکرار شود.

۲۳۳۱ طرح و پروژه افتتاح می شود

وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح هایی که در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید و اعتبار تخصیص یافته برای تکمیل پروژه ها در بودجه ۱۴۰۴ هم با یادآوری اینکه پروژه هایی که افتتاح خواهد شد حجم زیادی از کارهایش در دولت سیزدهم انجام شده و ما وظیفه داریم از آن دولت از شهید رئیسی یاد و قدردانی کنیم، گفت: قطعا این دولت در ۶ ماه نمی‌توانسته پروژه‌ای را شروع و تمام کند.

مهاجرانی با بیان اینکه امسال و در این ایام ۲۳۳۱ طرح و پروژه افتتاح خواهد شد و به بهره برداری می‌رسد، اضافه کرد: در بودجه هم ۴۰۰ همت برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دیده شده و اولویت با طرح هایی است که رو به اتمام هستند و در مراحل آخر قرار دارند.

وی تصریح کرد: پروژه های نیمه به‌ویژه آنها که در مراحل نهایی هستند تمام اگر افتتاح نشوند، رو به عقب می روند و تحریب می‌شوند و امید مردم را هم تخریب می کنند، لذا اولویت با پروژه های نیمه کاره رو به اتمام هستند به همین دلیل هم دولت در سفرهای استانی تلاش دارد تا طرح‌های جدید را تعریف نکند.

هیچ تضمینی در مورد حل مشکلات با پیوستن بهFATF وجود ندارد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری با این مضمون که با وجود تحریم های آمریکا آیا تضمین وجود دارد که با پیوستن به FATF مشکلات مالی و بانکی حل شود؟ گفت: دو معاهده پالرمو و سی اف تی از FATF باقی مانده که ماه نوز به آنها نپیوسته‌ایم و این دو معاهده نظام بانکی ما را به نظام بین المللی گره می‌زند و ما با نپذیرفتن آنها جدای از تحریم ها بانکهای خودمان را زوین‌گیر می‌کنیم.

مهاجرانی تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم با کشورها کار کنیم باید ثابت کنیم که پول‌شویی و همکاری سازمان‌یافته با تروریسم نداریم و به گروه‌هایی مانند بوکوحرام کمک نمی‌کنیم. این دو معاهده کمک می‌کند که بانک‌های ما از فشار بیرون بیایند، بله هیچ تضمینی وجود ندارد ولی باید این فشار برداشته شود و با تدبیر نظام، فعلاً لوایح در مجمع تشخیص است.

حمایت ایران از سیاست ارز واحد بریکس

سخنگوی دولت چهاردهم درباره موضع ایران نسبت به سیاست ارز واحد بریکس با وجود تهدید ترامپ به اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی برای کشورهایی که دلار زدایی کنند هم با تأکید بر سیاست چند جانبه گرایی و عضویت در بریکس بر این مبنا گفت: تمامیت‌ خواهی برخی کشورها به همه جهان ضربه می‌زند و کشورها حق دارند متناسب با منافع خود در پیمان‌های خارجی تصمیم‌گیری کنند. لذا  اگر تصمیم بریکس بر استفاده از پول واحد باشد، ما هم متناسب با منافع ملی این کار را انجام خواهیم داد.

هیچ پیامی بین تهران و حاکمان جدید دمشق رد و بدل نشده

مهاجرانی در پاسخ پرسشی که از مضمون پیام‌های میان ایران و حاکمان سوریه جویا شد، گفت: هیچ پیامی میان ایران و سوریه تبادل نشده است و ما خواهان یک سوریه امن و با ثبات برای مردم هستیم و امیدوار هستیم کرامت مردم و تمامیت سرزمینی سوریه حفظ شود و مردم سوریه در آرامش زندگی کنند و هیچ پیامی میان ایران و سوریه تبادل نشده است.

گرانی اجتناب ناپذیر دارو

وی درباره گرانی دارو در ماه های اخیر و برنامه دولت برای مدیریت این حوزه هم با بیان اینکه دارو جز موضوعاتی است که وقتی دچار نوسان می‌شود طبیعتاً در جامعه التهاب ایجاد می‌کند. دارو ماده لوکس نیست و افراد آن را برای درمان خریداری می‌کنند. طبیعی است وقتی دچار التهاب می‌شود منتظر هستیم که در جامعه دچار مشکلاتی بشویم. 

سخنگوی دولت افزود: ما یک مفهومی به نام قیمت‌گذاری دستوری داریم، اما خیلی از اوقات شاهد افزایش قیمت در فرایندهای تولید هستیم، از جمله مواد خام یا سایر اجزایی که دارو را ایجاد می‌کند، برای مثال، وقتی که قرص را در قالب ورق دریافت می‌کنید و خود آن ورق پلاستیک و آلومینیوم دارد، وقتی که قیمت این‌ها افزایش پیدا می‌کند قاعدتاً بر قیمت دارو نیز اثر می‌گذارد. 

 فاطمه مهاجرانی خاطرنشان کرد: وقتی که قیمت‌گذاری را قیمت‌گذاری دستوری می‌کنیم که برخی اوقات  سرکوبگرانه است و از طرفی سایر اجزا افزایش قیمت پیدا می‌کنند، مسلما شرکت‌های داروسازی دچار مشکل مالی خواهند شد. به همین جهت است که بسیاری اوقات این شرکت‌ها دچار زیان‌های خیلی جدی خواهند شد. لذا  نکته‌ای که دولت آن را دنبال می‌کند این است که کمک کند یکسری اقلام دارویی که به شدت مورد نیاز مردم است تامین شود به همین جهت در مسیر تخصیص ارز و تامین منابع مالی فعال است ولی همزمان در راستای ارائه مشوق‌هایی در تولید داخلی، تمرکز ما بر این است تا جایی که ممکن است دارو را در داخل تولید کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه هر جایی هم که لازم باشد در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی فروگذار نخواهیم کرد، اظهار داشت: نکته دیگر اینکه در راستای شبکه‌های تامین، تولید و توزیع سعی می‌کنیم این شبکه‌ها درست به هم وصل شوند هر چقدر این شبکه‌ها با هم منظم‌تر و به کمک سیستم‌های اطلاعات به هم ربط پیدا کنند، کمک می‌کند بهبود عملکرد شبکه و مدیریت قیمت‌گذاری را داشته باشیم.

ممانعت از قاچاق روزانه سه و نیم میلیون لیتر سوخت

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرگردانی در اجرای طرح ها و  سامانه‌هایی که برای جلوگیری از قاچاق سوخت ایجاد شده در میان دستگاه های اجرایی و متولی گفت: در رابطه با سامانه‌ها و سوخت باید بگویم که با تلاش‌هایی که انجام شده شاهد بودیم که جلوی قاچاق سه و نیم میلیون لیتر سوخت را گرفته‌اند و سرشاخه‌ها را شناسایی کرده‌اند. قاچاق، ناشی از تفاوت قیمت در ایران و کشورهای همسایه است.

مهاجرانی همچنین عنوان کرد: امیدواریم با گسترش تلاش‌ها شاهد کشف بیشتری از مقادیر قاچاق سوخت باشیم. سامانه‌های یکپارچه و دسترسی به داده‌های متمرکز به جلوگیری از قاچاق سوخت کمک می‌کند و وزارت راه و سازمان‌های مربوطه در کمیته‌های تخصصی فرصت خواستند تا بتوانند فناوری‌ها را به روز کنند و جلوی قاچاق سوخت را بگیرند.

دستیار هومشند دولت در دست تولید است

سخنگوی دولت چهاردهم درباره  استفاده از هوش مصنوعی در دستگاه‌های اجرایی هم گفت که  پیش‌شرط هوش مصنوعی، هوش تجاری است و ابتدا باید حجمی از داده‌ها را تجمیع کرده و سپس سراغ هوش مصنوعی برویم.

وی افزود: طبق اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و علوم، تهیه دستیار هوشمند دولت در دستورکار است و این دستیار برای سامان برنامه، برای رشته ورزشی کشتی و دو چاه نفتی نیز در حال انجام است تا بتوانیم چاه‌های هوشمند داشته باشیم. بزودی شاهد نیروگاه‌های هوشمند خواهیم بود.

وی درباره برنامه دولت برای رفع فیلترینگ از دیگر پلتفرم‌های مسدودشده نیز  یادآور شد: آنگونه که وزیر ارتباطات اعلام کردند  دولت در راستای حکمرانی فضای مجازی، مسدود بودن هیچکدام از سکوها را در دستور کار ندارد و امیدواریم که در مسیری که آغاز شده است، شاهد گشایش‌های جدیدی باشیم.

واگذاری ایران‌خودرو

مهاجرانی درباره موضع دولت نسبت به واگذاری سهام ایران‌خودرو، اظهار داشت: واگذاری سهام‌ها طبق برنامه دولت برای کاهش تصدی‌گری است. هر چقدر این تصدی‌گری کاهش یابد، به رقابتی شدن موضوع کمک می‌کند و کار به اهل آن سپرده می‌شود. آنچه درباره ایران‌خودرو هم هست اینگونه است؛ این شرکت از دهه ۴۰ شمسی فعال است و علاقه‌مندیم عملکرد این شرکت به بهترین نحو ممکن باشد و در راستای شفافیت واگذاری، تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاری در رابطه با افزایش نگرانی‌ها در حوزه اقتصادی در جامعه و طرح این موضوع که مهمترین هدف اقتصادی دولت که تاکنون محقق شده چیست؟ گفت: درست است ما تلاطم‌هایی را در حوزه اقتصاد شاهد بوده‌ایم، طبیعتاً یکی از دلایلی که این تلاطم‌ها را ایجاد کرده است تصمیم درستی بوده است که طبق برنامه هفتم برای کم کردن تنوع نرخ ارزها داشتیم.

مهاجرانی گفت: سیاست دولت استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه و منطقه و توجه به بخش خصوصی است. واقعیت این است که بخش خصوصی باید راهبر اقتصاد باشد و می‌تواند بسیاری از راهکارهایی را که دولت می‌تواند انجام دهد محقق کند. تلاش‌های دولت باید به این منتج شود که گره‌های بخش خصوصی باز شود.

وی ادامه داد: توجه عملیاتی به بخش خصوصی از جمله انرژی با توجه به ظرفیت دانش بنیان‌ها و همینطور استفاده از کشورهای منطقه می‌تواند پاسخ مناسبی برای توجه به بخش خصوصی باشد.

افزایش اختیارات استانداران تمایل به فدرالیسم نیست 

سخنگوی دولت درباره افزایش اختیارات استانداران و شائبه فدرالیسم، نیز با اشاره به اینکه حکومت‌های فدرال نوعی از حاکمیت را دارند که با ملاحظات خودشان قابل قبول است گفت:  ما حتما به سمت فدرالیسم حرکت نخواهیم کرد.

وی تأکید کرد: حفظ انسجام تصمیم‌گیری و وحدت رویه با توجه به ملاحظاتی که در هر استان وجود دارد حتماً قابل فهم است که استان تهران با استان سیستان و بلوچستان و با استان خراسان رضوی و استان کهگیلویه و بویراحمد ملاحظات متفاوتی دارند. در همین راستا رئیس جمهور به استانداران گفتند که شما رئیس جمهور استان خودتان هستید این موضوع طبیعتاً باید در چارچوب اصول حاکمیت و وحدت رویه‌ای باشد که اصول حکمرانی عمومی آن را مشخص می‌کند. 
مهاجرانی خاطرنشان کرد: به همین خاطر در مرحله اول اختیاراتی که قابل تفویض بوده به استانداران واگذار شد و کارگروه متشکل از معاونت راهبردی ریاست جمهوری، وزارت کشور، سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده که در راستای ارائه بیشتر اختیارات به استانداران درحال بررسی است.

تخصیص ۳۵ همت برای سیستان و بلوچستان

وی در خصوص برنامه دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بولچستان هم با تأکید بر اینکه اولویت دولت بر این است که پروژه‌های نیمه تمام به اتمام برسدگفت: ما در نظر داریم که تعهدات دولت فارغ از اینکه تعهدات دولت سیزدهم بوده یا چهاردهم، به طور کلی تعهدات دولت است و حتماً در دستور کار دولت قرار خواهد داشت. ۴۰ مصوبه در سفر رئیس جمهور باشیم و ۳۵ هزار میلیارد برای آن بودجه در نظر گرفتیم.

مهاجرانی ادامه داد: سیستان و بلوچستان پایین‌ترین سرانه آموزش را در کشور دارد. دو عامل این موضوع را تشدید کرده است و رسوب فقر در این استان همچنین گستردگی آن به علاوه نرخ بالای موالید، موضوع کمبود سرانه آموزشی را تشدید می‌کند. ۲ هزار میلیارد تومان برای این موضوع برای بهره‌برداری ۳۰۰ مدرسه و دو هزار کلاس درس در نظر گرفته‌ایم.

تعهدات دولت قبل در حوزه مسکن بر ذمه ما است

وی در مورد  برنامه دولت برای حل مشکل مسکن در کشور و همچنین سیاست قوه مجریه برای نحوه تأمین مسکن برای مردم، گفت: مسکن بار معیشتی سنگینی بر مردم تحمیل کرده و ما متوجه این فشار هستیم و موضوع مسکن، دغدغه مهم جوانان است. تعهدات دولت‌های سابق بر ذمه ماست و خود را مکلف می‌دانیم که آن را انجام دهیم.

مهاجرانی اضافه کرد: اجرای طرح تأمین مسکن محرومان و گروه‌های کم‌درآمد و همچنین واگذاری زمین در شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر را خواهیم داشت؛ البته قبلاً این واگذاری بدون آماده‌سازی ارائه می‌شد و الآن با آماده‌سازی داده می‌شود. تکمیل واحدهای طرح ملی مسکن، ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و انعقاد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف برای تأمین مسکن آنان نیز مد نظر است.

نشست خبری بعدی سخنگوی در عسلویه

فاطمه مهاجرانی در پایان این جلسه اعلام کرد نشست خبری بعدی سخنگوی دولت در عسلویه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: