صاحبخبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی1115 1394/05/27
نشست هفتگی سخنگوی دولت با خبرنگاران رسانه های گروهی در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و محمدباقر نوبخت علاوه بر تشریح مهمترین مصوبات دولت به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی دولت با تقدیر از نقش خبرنگاران در جهت اطلاع رسانی خدمات دولت ،گفت : بر اساس گزارش خزانه داری کل تاکنون 5 هزار و 552 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت شده است که در مقایسه با زمان مشابه پارسال 229 درصد افزایش دارد.
نوبخت با تاکید بر اینکه این رقم بودجه عمرانی برغم محدودیت های بودجه ای و با هدف رونق اقتصادی در کشور پرداخت شده است ، گفت : از این رقم حدود 3900 میلیارد تومان به طرح های ملی داده شد که در این بخش 260درصد یعنی حدود 2.6 برابر سال قبل افزایش داریم.
سخنگوی دولت گفت : 1600 میلیارد تومان نیز به طرح های عمرانی استانی پرداخت شد که این بخش نیز در مقایسه با تاریخ مشابه سال قبل 1.7 برابر افزایش یافته است.
آقای نوبخت خاطرنشان کرد : پرداخت منابع درآمدی دولت به طرح های عمرانی به جای مصارف هزینه ای با هدف ایجاد اشتغال و تسریع در رشد اقتصادی و حرکت در جهت خروج از رکود انجام شده و آمارهای قابل قبولی است که امیدواریم در آینده نیز وضعیت بهتر شود.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به گزارش منتشر شده درباره اقتصاد مقاومتی با محوریت افزایش تولید و ایجاد اشتغال گفت : در این زمینه توافق سه جانبه ای میان سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، بانک ها و دو وزارت خانه به تفکیک انجام شد.
نوبخت گفت : در یکی از این توافق ها سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، وزارت جهاد کشاورزی و دو بانک سپه و پارسیان برای فعال کردن واحدهای تولید ورق های فولادی با ظرفیت 1 میلیون تن و طرح های آبرسانی به 92 شهر و 1846 روستا توافق کردند.
سخنگوی دولت گفت : این منابع را بانک های مذکور تامین می کنند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز تعهد کرده است در قالب بودجه سالانه این منابع بانک ها را بازپرداخت کند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت منابع نمی توان 15 سال برای رفع تنش آبی در کشور منتظر ماند ، تاکید کرد : بر اساس این توافق 2 هزار میلیارد تومان از منابع بانک برای افزایش تولید این واحدهای فولادی پرداخت می شود.
نوبخت اضافه کرد : در توافق دیگر نیز برای تامین مالی 1500 میلیارد تومان طرح پرورش یکصد هزار تن ماهیان در قفس در سواحل شمالی و جنوبی کشور به ویژه سواحل مکران توافق شد که از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شود.
وی افزود : همچنین 1500 میلیارد تومان نیز برای سرمایه گذاری در توسعه کشت گلخانه ای و تقویت تولید و اشتغال در بخش کشاورزی اختصاص می یابد که 25 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.
سخنگوی دولت با اشاره به تبصره 20 قانون بودجه سال 94 در خصوص اینکه یارانه نقدی صرفاً به خانوارهای نیازمند پرداخت شود ، گفت : وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حذف تدریجی یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را در دستور کار دارد تا عدالت در توزیع یارانه نقدی استمرار یابد.
نوبخت با اشاره به اطلاع رسانی های وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی درخصوص موضوع یارانه ها گفت : از رسانه ها تقاضا دارم همانطور که تاکنون برای ساماندهی حذف دهک های پردرآمد و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به دولت کمک کرده اند ، در ادامه نیز در جهت بهبود کارها کمک کند.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه همانطور که وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که در حذف خانوارهای پردرآمد امکان خطا و اشتباه وجود دارد ، گفت : به همین دلیل برای سرپرستان خانوار امکان اعتراض نیز محفوظ است و اعتراضات درست یا نادرست مردم رسیدگی می شود.
وی افزود : ادعای برخی افراد که مثلا درخصوص حذف یارانه نقدی در رسانه ها به عنوان مشکل مطرح می شود ، می تواند روند حذف یارانه نقدی پردرآمدها را کند کند.
نوبخت افزود : وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شاخص ها را برای رسانه ها توضیح داده و روند به خوبی در حال اجراست و رسانه ها همانطور که تا کنون کمک زیادی کرده اند ، در این زمینه مساعدت کنند و واقعیات را منعکس کنند.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسش دیگری با اشاره به اختلاف وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات درباره مسائل مالی گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کمک می کند تا این مشکل با کمک این دو دستگاه حل و فصل شود و مشکل قطع اینترنت نخواهیم داشت.
نوبخت افزود : اعتبارات نزد سازمان مدیریت و برنامه ریزی است و تلاش می کنیم بین وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات توافق شود.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سئوالی درباره فعالیت فرمانداران همسو با دولت گفت : نماینده عالی دولت در هر استان ، استاندار و در شهرستان فرماندار است که باید سیاست های دولت تدبیر و امید را که ممکن است تفاوت هایی هم با دولت گذشته داشته باشد ، اجرا کنند.
نوبخت خاطرنشان کرد : اگر عملکرد استانداران و فرمانداران همسو نباشد ، امکان اجرای منویات دولت فراهم نخواهد بود و وزارت کشور تلاش می کند اگر مواردی را در این زمینه تشخیص داد ، موضوع را هماهنگ کند.
سخنگوی دولت درباره ارائه لایحه شفاف سازی انتخابات مجلس نیز گفت : هم اکنون مجلس تعداد زیادی طرح و لایحه در دست بررسی داردکه در آینده اضافه نیز خواهد شد.
نوبخت گفت : ماه آینده بخش اعظم لایحه برنامه ششم توسعه و تا پانزده آذر نیز لایحه بودجه سال 95 را دولت به مجلس تقدیم می کند.
وی گفت : پس از این دو لایحه قسمت کلیات برنامه و جداول برنامه ششم توسعه نیز در شرایط قبل یا بعد انتخابات مجلس به این نهاد ارائه خواهد شد و به نظر نمی رسد که قانون شفاف سازی انتخابات در این مجلس به نتیجه برسد اما دولت و مجلس همکاری دارند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بیشتر صندوق ها مانند صندوق تامین اجتماعی ، صندوق بازنشستگی و صندوق کشوری با مشکلات مالی مواجه هستند ، گفت : حل مشکلات این صندوقها از اولویت های برنامه ششم توسعه است.
نوبخت تاکید کرد : موضوع صندوق ها ، آب و محیط زیست سه چالش مهم در برنامه ششم توسعه است که تلاش می شود به صورت جامع در برنامه به صورت ویژه به این مشکلات پرداخته شود.
وی افزود : در برنامه ششم توسعه تلاش می کنیم بین منابع و مصارف صندوق ها تعادل برقرار شودو برای حل مشکل صندوق ها مصمم هستیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر درخواست مقامات دولت قبل برای مناظره با مسئولان فعلی گفت : از اینکه مسئولان دولت قبل حرف خود را به رسانه ها منعکس کنند، استقبال می کنیم زیرا اگر صحبت ها و انتقادها در جهت اصلاح امور و کمک به مردم باشد ، از این دیدگاه ها استفاده خواهیم کرد اما تاکید می کنم آنها این مسائل را با رسانه ها در میان بگذارند.
نوبخت در باره امکان توجه شورای پول و اعتبار برای تخصیص اعتبار به طرح های خرد گفت: بانک ها نگران هستند که پول خود را به طرح های خرد و به افرادی بدهند که تجربه قبلی ندارند و اطمینانی به بازپرداخت بدهی آنها نیست ، زیرا بانک امانت دار مردم محسوب می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تاکید کرد : این سازمان طرح ویژه ای را درباره چگونگی اعطای تسهیلات به نگاه های خرد با وزارت صنعت ، معدن و تجارت امضا کرده است و به عنوان مثال در یک مرحله 200 میلیارد تومان سازمان مدیریت متعهد شد که تسهیلات ارزان قیمت برای طرح های خرد پرداخت کند تا زمینه اشتغال برای جوانان فراهم شود.
سخنگوی دولت با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه اجازه نفوذ آمریکا به بهانه مذاکرات هسته ای در کشور داده نخواهد شد ، گفت : دولت رسماً اعلام می کند نه تنها اجازه نفوذ آمریکا داده نخواهد شد ، بلکه با نفوذ هر کشوری در پساتحریم مقابله می کنیم.
نوبخت با تاکید بر اینکه یکی از نگرانی های آمریکا در مذاکرات هسته ای این بود که ایران دست بالا را در این مذاکرات دارد ، افزود : با سایر کشورها نیز بر اساس منافع ملی مذاکره می شود و اجازه نفوذ هیچ کشوری در اقتصاد و سایر عرصه های سیاسی و فرهنگی کشور داده نمی شود و فرزندان کشور در دولت از این سنگر صیانت خواهند کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا اسناد محرمانه ای در برجام وجود دارد نیز گفت : برجام شفاف است و سند محرمانه ای در آن وجود ندارد و در خصوص همکاری ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در زمینه بازدیدها مجلس تکلیف کرده است که زیرنظر دستگاه های ذیربط از جمله شورای عالی امنیت ملی انجام شود و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
آقای نوبخت درباره مباحث مطرح درباره ارائه لایحه برجام به مجلس گفت : رویکرد مجلس شورای اسلامی در زمینه هسته ای با رویکرد مجلس آمریکا تفاوت دارد.
وی افزود : در آمریکا حزب مخالف و رقیب دولت برای بی اثرکردن نتیجه مذاکرات هسته ای فعال است اما در مجلس شورای اسلامی نمایندگان بارها اعلام کرده اند که موافق مذاکرات هسته ای هستند و رفتار آنها مانند حزب رقیب که به منافع خود توجه دارد ، نیست.
سخنگوی دولت تصریح کرد : مجلس شورای اسلامی در خصوص مباحث هسته ای به منافع ملی توجه دارد و از این بابت دولت از مجلس قدردانی می کند.
آقای نوبخت ادامه داد : در عین حال در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای تصریح شده است مجلس اجرایی شدن و اثربخش بودن مذاکرات هسته ای را مشروط به شرایطی اعلام می کند.
وی افزود : در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای تصریح شده است ، در جهت صیانت از منافع ملی و مقررات پادمان منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی هر نتیجه ای در مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 ، در صورتی معتبر است که این الزامات به صورت شفاف مشخص و رعایت شود که این شرایط در سه فراز آمده است.
نوبخت ، لغو همه تحریم ها و امکان نظارت متعارف آژانس و رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی را از شروط مهم در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای بیان کرد و گفت : در این قانون همچنین آمده است که هیچ محدودیتی برای کسب دانش هسته ای پذیرفتنی نیست.
سخنگوی دولت تصریح کرد : مجلس در جهت منافع ملی به شرطی مذاکرات را معتبر دانسته است که این الزامات رعایت شود و موضوع را به شورای عالی امنیت ملی واسپاری کردند و آن زمان استدلال شد براساس اصل 176 قانون اساسی پاره ای از این مسائل باید به شورای عالی امنیت ملی واگذار شود و مصوبات این شورا پس از تایید رهبری لازم الاجراست و نیازی به تصویب در مجلس ندارد.
نوبخت با اشاره به اینکه پرونده هسته ای از حدود 12 سال قبل یعنی سال 1382 به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شد و این شورا موضوع را در حال بررسی داشت ، گفت : پیرامون مسائل هسته ای نیاز به اجازه از مرجع دیگری جز شورای عالی امنیت ملی نبوده است و به عنوان مثال پیمان سعدآباد و پاریس نیز به مجلس نرفت زیرا مصوب شورای عالی امنیت ملی بود.
سخنگوی دولت گفت : هم اکنون نیز مصوبه مجلس بیان می کند باید موضوع هسته ای در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود و در تبصره هایی بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس ارائه شود.
نوبخت افزود : اصل 77 می گوید که همه معاهدات بین المللی باید به تصویب مجلس برسد و در اصل 125 قانون اساسی نیز آمده است که امضای عهدنامه ها با سایر دولت ها و امضای پیمان نامه با اتحادیه های بین المللی پس از تصویب مجلس و امضای رئیس جمهور یا نماینده قانونی آن اعتبار دارد.
وی گفت : اگر قرار باشد برجام را رئیس جمهور امضا کند حتما باید به مجلس برود اما در برجام چیزی امضا نمی شود و یک تفاهم کلی برای دو طرف است که در مجموع منافع مردم ایران در نظر گرفته شده است ، اما لایحه پروتکل الحاقی حتما تقدیم مجلس خواهد شد.
نوبخت تاکید کرد : در خصوص برجام توافق نامه ای امضا نمی شود بلکه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای صادر و تحریم ها را لغو کرد و سئوال اینجاست که از بین کشورهای 1+5 حاضر در مذاکرات هسته ای کدام یک این توافق را به مجالس خود می برند ؟ که حتی در آمریکا نیز این طور نیست.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه طبق اصل 125 قانون اساسی هیچ امضایی از سوی رئیس جمهور در برنامه جامع اقدام مشترک انجام نمی شود ، گفت : در سایر کشورها نیز روش به این صورت است و از سوی دیگر بر اساس اصل 176 قانون اساسی و قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای دولت عمل خواهد کرد و شورای عالی امنیت ملی نیز هم اکنون و با دقت در حال رسیدگی برجام است و این شورا نتایج بررسی های خود را اطلاع رسانی خواهد کرد.
سخنگوی دولت گفت : اگر بر اساس مصلحت هم برجام را به قانون تبدیل کنیم مفاد آن تایید خواهد شد یعنی مجلس دولت را الزام می کند محدودیت ها را رعایت کند و اگر طرف مقابل به اقدامات خود پایبند نباشد ما نیز پایبند نخواهیم بود و در جهت منافع ملی اقدام می کنیم.
وی افزود : افکار عمومی جهان هم معتقد است که نتیجه مذاکرات هسته ای به نفع منافع ملی و مردم ایران بوده است و نظرسنجی ها نیز آن را تایید می کند.
نوبخت تصریح کرد : همه طرف ها در گروه 1+5 نیز معترض هستند که در مذاکرات ، ایران دست بالا را دارد و ما نیز معتقدیم که نتیجه مذاکرات یک معادله برد - برد است.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نگاه برنامه دولت برای ساماندهی یارانه های نقدی با اشاره به پرداخت ماهانه 3500 میلیارد تومان یارانه نقدی گفت : اینکه گفته می شود دولت با پرداخت یارانه نقدی مشکل دارد حرف درستی است.
نوبخت افزود : وقتی ارقام مربوط به پرداخت یارانه نقدی را با 5552 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی امسال که تازه 2 برابر هم شده است ، مقایسه کنید متوجه می شوید که ناچیز است.
سخنگوی دولت با تاکید بر تحمیلی بودن روش پرداخت یارانه نقدی به دولت ، خاطرنشان کرد: دولت معتقد است حتما برخی خانوراها به یارانه نقدی نیاز دارند اما عده ای نیز از آن بی نیاز هستند.
نوبخت گفت : بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها نیز 50 درصد منابع حاصل باید به صورت نقدی توزیع شود اما هم اکنون بالای 100 درصد پرداخت می شود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه از نوزاد تا فردی که آخرین لحظه حیات را می گذراند با موضوع یارانه ها مرتبط هستند ، گفت : موضوع ساماندهی یارانه های نقدی باید با تعقل ، تامل و به تدریج انجام شود و دولت ترجیح می دهد ، منابع به سمت طرح های عمرانی مثلا طرح های خرد هدایت شود.
نوبخت گفت : یارانه نقدی باید به خانوارهای زیرپوشش نهادهای حمایتی معطوف شود که حقشان است اما در شرایط فعلی ساماندهی تدریجی را عمل می کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره وقوع چند زلزله در کشور گفت : اینکه بسیاری مناطق کشور روی گسل هستند و زلزله ها در کشور تکرار می شوند ، واقعیت است و دولت هم برنامه دارد.
آقای نوبخت گفت : علاوه بر تشکیل جلسات مقابله با پیامدهای زلزله در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ، سالانه اعتباراتی نیز برای پیشگیری تخصیص می یابد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره توسعه حمل و نقل عمومی گفت : حمل و نقل عمومی در کشور کافی و مناسب نیست و به همین دلیل استفاده از وسایل نقلیه شخصی زیاد است.
سخنگوی دولت افزود : یکی از مسایل زیربنایی که به ویژه پس از تحریم ها دولت به آن توجه دارد ، توسعه حمل و نقل عمومی در کشور است.
سخنگوی دولت با اشاره به سال سخت بودجه ای گفت : به دلیل شرایط تحریمی در بودجه امسال ، درآمدها تا کنون متناسب با پیش بینی ها نبوده است.
نوبخت با ابراز امیدواری به اینکه پس از برجام بتوان از منابع آزاد شده استفاده کرد ، افزود: با این وجود دولت وضعیت را تحت مدیریت دارد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دو واژه کسری بودجه و عدم تحقق منابع با یکدیگر متفاوت
است ، گفت : عدم تحقق سرنوشت هر سال در بودجه است اما در سه سال گذشته کسری بودجه نداشته ایم.
آقای نوبخت گفت : در گذشته دولت ها برای جبران عدم تحقق درآمد ، بودجه عمرانی را کاهش می دادند اما در این دولت انضباط مالی و صرفه جویی در هزینه های جاری با هدف بهبود منابع عمرانی در دستور کار است.
سخنگوی دولت با اشاره به سهم اندک ایران در بازار بین المللی صنعت حلال گفت : وزارت صنعت ، معدن و تجارت مامور توسعه بازارهای بین المللی از جمله در تجارت با نشان و برند حلال شده است.
نوبخت افزود : با برداشته شدن تحریم ها موضوعات جذب سرمایه گذاری خارجی ، جذب فناوری و دانش فنی و توسعه بازار خارجی با هدف توسعه صادارت با اولویت دنبال خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت : توسعه صادرات غیرنفتی از اولویت های مهم دولت و از موضوعات مورد بحث در مذاکره با هیات های خارجی است تا با کمک آنها بازار محصولات داخلی در سطح بین المللی گسترش یابد که از جمله محصولات برند حلال است.
آقای نوبخت درباره برخی شکایات مسئولان دولت قبلی و فعلی از یکدیگر نیز گفت : اعتقاد نداریم که با استفاده از اسنادی که دولت در اختیار دارد به دولت قبلی اتهام زنی کنیم اما معتقدیم به جای طرح در رسانه ها ، مرجع قضایی باید رسیدگی کند.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه اعتقاد داریم طرح موارد اتهامی به صورت یکجانبه از طرف دولت کار اخلاقی نیست ، گفت : قوه قضائیه به این پرونده ها رسیدگی می کند و دولت از رسانه ای کردن اتهامات معذور است.
آقای نوبخت گفت : البته برخی مواقع معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاسخ به سوالات مطالبی را درباره برخی پرونده های مفتوح بیان می کند که از جمله آنها موضوع بابک زنجانی و برخی موارد دیگر است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد : اتهام زنی به آنها در غیاب آنها بر خلاف اخلاق و آمیزه های اسلامی است.
آقای نوبخت همچنین با اشاره به اینکه گزینه ای دنبال می شود که بر اساس آن به مسئولان فعلی دولت اتهام وارد کنند ، گفت : به این افراد توصیه می شود که از هیچ موردی اغماض نکنند و هر مورد خلاف را به جای تشویش اذهان عمومی به قوه قضائیه منعکس کنند.
سخنگوی دولت درباره طرح برخی مسایل از سوی آقای میرکاظمی نماینده مجلس هم گفت : آقای میرکاظمی نماینده اصولگرا و به قیامت معتقد است و از وی انتظار داریم هر مطلبی را که دارد مانند موضوعی که به 10 سال قبل باز می گردد ، به قوه قضائیه ارجاع دهد.
آقای نوبخت تصریح کرد : دولت به برخورد قوه قضائیه با مفاسد و عدالت آن اعتماد دارد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه هنوز تا اجرای برجام فاصله داریم ، تاکید کرد : از سهم ایران در بازار بین المللی نفت دفاع و آن را احیا خواهیم کرد.
نوبخت افزود : اینکه برخی می گویند اگر ایران وارد بازار نفت شود قیمت افت خواهد کرد، برداشت اشتباهی است .
وی با اشاره به اقدام هماهنگ برخی صادرکنندگان نفت در کاهش قیمت این محصول گفت : اکنون که بحث ورود بیشتر نفت ایران مطرح است همچنان روند قیمت ها کاهشی است.
سخنگوی دولت گفت : در دفاع از سهم خود در بازار نفت مصمم هستیم و دیگران که در این چند سال از سهم خود فراتر رفته اند باید عقب بروند و این حق ایران است و وزارت نفت نیز موظف به افزایش سهم ایران در بازار شده است.
آقای نوبخت همچنین با تجلیل از نقش خبرنگاران در اطلاع رسانی خدمات و برنامه های دولت به مردم و همچنین انعکاس دیدگاههای مردم به مسئولان گفت : به لحاظ عاطفی خبرنگاران را مانند فرزند ، برادر و خواهر خود می دانم و اگر برنامه های هفتگی با تاخیر برگزار شود دلم برای خبرنگاران تنگ می شود.
سخنگوی دولت تصیح کرد : دولت نیز به صورت اصولی قدردان خبرنگاران است و هیات دولت انتظار دارد خبرنگاران با رعایت اخلاق ، به وظیفه اطلاع رسانی خود به مردم و مسئولان کمک کنند .
آقای نوبخت با اشاره به اینکه هفته آینده مصادف با آغاز هفته دولت است از سفر رئیس جمهور به یکی از استان ها در این هفته خبر داد و گفت : در جلسه آینده هفته دولت گفتگوی خبرنگاران با اعضای هیات دولت نیز پیش بینی شده است.
سخنگوی دولت در پایان افزود : همچنین در هفته دولت اعضای کابینه به استان ها سفر خواهند کرد تا با مردم و رسانه ها مسایل را در میان بگذارند.
صدا و تصویر دارد
∎
نظر شما