به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، «حمیدرضا مقدمفر» مشاور فرهنگی و رسانهای فرمانده کل سپاه در نخستین همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» که صبح امروز (سهشنبه) در مجتمع دانشگاهی سرباز ولایت دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز برگزار شد، اظهار داشت: ما در جنگ غزه دو جبهه نرم و سخت داشتیم و جنگ شناختی صورت پیشرفته جنگ نرم دشمن است.
وی ادامه داد: جنگ شناختی پیچیدگیها و اثرگذاریهای فوقالعادهای دارد؛ کارشناسان هم هشدار داده بودند که در قرن بیست و یکم میدان اصلی نبرد در مغز انسانهاست.
مقدمفر با بیان اینکه در جنگهای شناختی افکار و ادراک انسانها مدیریت میشود، گفت: در جنگ روانی دشمن بهدنبال فریب افکار عمومی است و هدف اساسا فریب مردم است؛ اما در جنگ شناختی و معرفتی، بحث جابجایی باور، فکر و اندیشه است.
وی با بیان اینکه جنگ شناختی سه رکن دارد، تصریح کرد: رکن اول، شناخت مغز انسان است. رکن دو، عصبشناسی و رکن سوم، هوش مصنوعی است.
مقدمفر مهمترین نقش در جنگ شناختی را مدیریت ادراک دانست و اضافه کرد: هدف در جنگ شناختی مدیریت ادراک و فهم انسانهاست؛ ضمن اینکه دشمن در جنگ شناختی بهدنبال اعتبارزدایی، اعتمادزدایی و مشروعیتزدایی است.
مشاور فرهنگی و رسانهای فرمانده کل سپاه با بیان اینکه میدان، میدان تصویرسازی ذهنی است، عنوان کرد: در جنگ شناختی باید گفت که تخریب ذهن خیلی راحتتر از تغییر ذهن است و در این جنگ بحث مشروعیتزدایی و دستکاری واقعیتها بسیار مهم است. در سوریه هم وضع به همین صورت بود و اصلا جنگ و درگیری نشد و با جنگ شناختی پیروز شدند. در جریان جنگ گذشته سوریه نیز شهید سلیمانی میگفت که در دو جبهه میجنگیم؛ نبرد در جبهه و نبرد در میدان دیپلماسی.
مقدمفر ادامه داد: نخستین مصداق جنگ شناختی بعد از عملیات طوفانالاقصی این بود که رژیم صهیونیستی نسبت به این عملیات تردید ایجاد و اعلام کرد این عملیات کار خود رژیم اسرائیل است و سپس گفت این عملیات کار روسیه است تا غربیها را درگیر جنگ کند.
انتهای پیام/ ۱۳۴
∎