شناسهٔ خبر: 71180810 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

معاون وزیر صمت: سامانه مرکز مبادله در تخصیص ارز چابک نبوده است/ منطقی‌سازی قیمت‌ تایر در سال آینده

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به عدم چابکی سامانه مرکز مبادله بانک مرکزی در تخصیص ارز گفت: درخواست می‌شود منابع ریالی از سوی بانک‌های تجاری در اختیار تولیدکننده قرار گیرد تا تولیدکننده بتواند منابع ارزی خود را تامین کند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در نشست خبری به مناسبت دهه فجر، اظهار کرد: در ۴۵ سال اخیر صنایع کشور به اندازه بازار ۸۵ میلیونی توسعه داشته و بخش‌های مختلف به موفقیت‌های خوبی دست‌یافته‌اند.

وی در ادامه به تأثیر ناترازی انرژی در صنعت و عدم تخصیص گازوئیل به واحد‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: وزارت صمت در این بخش روسفید است و تا این لحظه هیچ محدودیتی از باب متوقف‌کردن عرضه گازوئیل به صنعتگران نداشته‌ایم.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت تصریح کرد: توانستیم مبنای تخصیص گازوئیل را از سال ۱۴۰۰ به مبنای سال ۱۴۰۲ برگردانیم که سبب شد یک میلیارد لیتر گازوئیل بیشتر به صنایع تخصیص یابد.

شیخ با اشاره به ناترازی‌ها در برخی استان‌ها با توجه به میزان تقاضای سوخت، عنوان کرد: توانستیم این مسئله را در استان‌ها تراز کنیم همچنین طی هفته‌های گذشته درصد سوخت بیشتری را دریافت و ثبت کنیم؛ با توجه به محدودیت‌های سوخت، استان‌ها می‌توانند سهمیه خود را دریافت کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم تا شب عید با توجه به میزان تخصیص گازوئیل هیچ‌گونه مشکلی در تأمین سوخت نداشته باشیم. البته به صنایع تذکر داده‌ایم که حداکثر صرفه‌جویی را در مصرف داشته باشند.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت تاکید کرد: امیدواریم که وضعیت مصرف سوخت گازوئیل تا پایان سال بدون دغدغه به پایان برسد.

ناترازی منابع انسانی در کشور

شیخ به ناترازی منابع انسانی اشاره کرد و گفت: با اینکه تولیدکنندگان و صنعت به دنبال به‌کار گیری نیروی کارگر و خبره است، اما همچنان با کمبود نیروی مناسب در صنعت کشور روبه‌رو هستیم.

وی تاکید کرد: تلاش وزارت صمت این است که ناترازی نیروی کار به حداقل برسد.

رشد ۱۰ درصد تولید لوازم خانگی نسبت به سال قبل

معاون وزیر صمت در مورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی اظهار کرد: موضوع ممنوعیت واردات جزو ممنوعیت‌هایی است که کارکرد اثربخشی در بهبود کارایی صنایع ندارد؛ عمده سیاست‌های موفق صنعتی، سیاست‌های تعرفه‌ای است که امروز نیز در جهان دوباره جنگ تعرفه‌ای شدت گرفته است.

شیخ با اشاره به اینکه امسال تولید لوازم خانگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته، ادامه داد: در حوزه لوازم خانگی می‌خواهیم از طریق سیاست‌های تعرفه‌ای از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم؛ سیاست ما تولید کالا‌هایی با مصرف پایین به‌ویژه در حوزه کولر‌های آبی است.

وی با بیان وضعیت خوب صادرات لوازم‌خانگی، گفت: متاسفانه واحد‌های ما خرد و کوچک شده‌اند و سرمایه‌گذاری روی تحقیق و توسعه، برندسازی و بازارسازی باید تقویت شوند؛ به‌طور کلی سیاست ما افزایش مقیاس تولید و داشتن واحد‌های بزرگ‌تر است.

معاون وزیر صمت در مورد سیاست شفاف وزارت صمت برای لغو ممنوعیت لوازم خانگی در سال آینده، گفت: سیاست ما رقابت‌پذیر کردن کالای ایرانی است؛ در این سیاست ممنوعیت کالا‌ها جایی ندارد مگر اینکه به شکل موقت ممنوعیتی داشته باشیم.

شیخ ادامه داد: سیاست‌های تعرفه‌ای بسیار کارآمد است، زیرا وقتی این سیاست را اعمال می‌کنیم هم قاچاق را به حداقل می‌رسانیم و هم فرصت را به تولیدکنندگان می‌دهیم تا هم به ارتقای تکنولوژی دست یابند و هم مدیریت قیمت تمام شده را داشته باشند و فرصت انتخاب به مشتریان ایرانی هم داده می‌شود.
اختصاص اعتبار جدید ارزی ۶ میلیارد دلاری برای صنایع

وی درباره وضعیت تخصیص ارز به صنایع اظهار کرد: امسال تقریباً معادل سال گذشته به صنایع ارز تخصیص داده‌ایم و امیدواریم تا پایان سال رویه تخصیص ارز به خوبی رقم بخورد.

قیمت تایر منطقی می‌شود

معاون وزیر صمت در مورد قیمت گذاری تایر گفت: در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال تولید تایر ۱۰.۱ درصد افزایش یافت.

شیخ تصریح کرد: تولیدکنندگان می‌گویند هزینه‌های تولید افزایش یافته، اما وزارت صمت باید شرایط بازار را هم در نظر بگیرد؛ با این حال منطقی سازی قیمت‌ها در سال آینده در دستور کار قرار دارد؛ البته وزارت صمت در شب عید مدیریت بازار را در دستور کار دارد و می‌خواهد با رونق خرید، تقاضا را تحریک کند.

درحال تکمیل...