مهدی وطنپرست در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شعار سال مبتنی بر فاکتورهایی بوده که در سطح کلان اقتصاد کشور در جریان است و وقتی درباره شعاری با موضوع جهش تولید با مشارکت مردم بحث میشود، جهش تولید باید در شاخصهای کلان کشور مانند تولید ناخالص داخلی نمایان باشد.
وی گفت: تولید ناخالص داخلی بروندادی از تولید کشور است و جهش تولید باید در شاخصهایی مانند مازاد حساب تجاری و سرمایهگذاری و درنهایت در رفاه مردم خود را نشان دهد که ما چنین نتایجی را نمیبینیم.
رشد مطلوب صدور تعداد پروانههای بهرهبرداری صنعتی و معدنی در خراسان رضوی
وطنپرست افزود: در خراسان رضوی اگر شاخص را تعداد پروانههای بهرهبرداری صنعتی و معدنی یا تعداد اشتغال ایجاد شده در نظر بگیریم، در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشتهایم؛ به طوری که در ۱۰ ماهه سال جاری ۴۰۵ پروانه بهرهبرداری صنعتی و ۲۲ پروانه بهرهبرداری معدنی صادر شده که ۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد، اما همچنان اقتصاد کشور، متأثر از شاخصهای کلان به ویژه مشکلاتی است که در تراز تجاری و جهش ارزی داریم. در واقع افزایش تولید، ابزاری است که باید به اهدافی منتهی شود که در شاخصهای رفاه مردم تعریف میشود.
رئیس گروه تولید استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در حلقه اول مکانیسم افزایش تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری قرار میگیرد، ادامه داد: ما نیازمند افزایش سرمایهگذاری در سطوح بسیار کلان هستیم تا نتیجه آن را در افزایش تولید و سپس نتیجه این امر را در عرضه کالا و خدمات ببینیم و عرضه کالا و خدمات خود را در افزایش درآمدهای سرانه مردم نشان دهد و در نهایت منتج به رفاه شود.
وی خاطرنشان کرد: پیشنیاز افزایش سرمایه در یک جامعه، پیشبینیپذیری است. بهطوریکه آحاد اقتصادی وقتی پیشبینیپذیری نسبت به آینده داشته باشند؛ اقدام به برنامهریزی بلندمدت و سرمایهگذاری میکنند و این سرمایهگذاری در نهایت خود را در اهداف مورد نظر اقتصاد نشان میدهد.
وطنپرست با اشاره به اینکه بخش زیادی از دلایل پیشبینیناپذیر بودن اقتصاد ما برونزا است که به اقتصاد ما تحمیل میشود، گفت: طی یکسال اخیر اگر وقایع بینالمللی را رصد کنیم میبینیم که بخش اعظم پیشبینیناپذیر بودن اقتصاد ما برونزا است و این اتفاقات اثرات خود را بر اقتصاد کشورمان نشان میدهد؛ بهطوریکه امکان پیشبینیپذیری میانمدت برای فعالان اقتصادی وجود ندارد. در سایه پیشبینیناپذیر بودن اقتصاد ما، فرار سرمایه روی میدهد و با فرار سرمایه نمیتوانیم به قدری انتظار رشد تولید داشته باشیم که اثرات آن ملموس باشد و آن را به جهش تعبیر کنیم.
وی تصریح کرد: آمارهایی که در زمینه اقتصاد استان داریم نشان میدهد مسیری که سالهای قبل طی کردیم را در سال جاری نیز با افتوخیز طی میکنیم، لذا نمیتوان از این رویه جهش معناداری تعبیر کرد. زمانی جهش صورت میگیرد که حجم معناداری از سرمایه در حوزه اقتصاد جاری شود، البته نمیتوان انتظار داشت اگر افزایش سرمایهگذاری محقق شود نتایج آن را در کوتاهمدت ببینیم.
رئیس گروه تولید استانداری خراسان رضوی یادآور شد: حلقه اولیه افزایش تولید ناخالص داخلی که افزایش سرمایهگذاری است را نه تنها در استان بلکه در کل کشور نمیبینیم، بنابراین بهراحتی میتوان پیشبینی کرد نه تنها در سال جاری بلکه در سال آینده نیز نمیتوانیم بدون افزایش سرمایهگذاری، جهش معناداری در تولید و اثرات آن را در سرانههای درآمدی ببینیم.
وجود راهحل سیاسی برای معضلات اقتصادی کشور
وطنپرست عنوان کرد: اگرچه از کارشناسان اقتصادی، انتظار میرود که راهحل اقتصادی بدهند اما برخی از معضلات اقتصادی کشور ما راهحل سیاسی دارد. راه حل مشکلات اقتصادی از سیاست میگذرد و باید چرخش سیاسی رخ دهد و پیشبینیپذیری اقتصادی در کشور حاکم شود تا جریان سرمایه مسیر خود را طی کرده و به تولید منتهی شود. تا زمانی که افق و چشمانداز کلانی در کشور نداشته باشیم که سرمایهگذار بتواند برنامهریزی کند نمیتوانیم این انتظار را داشته باشیم که در فاکتورها و شاخصهای اقتصادی تغییر چشمگیری رخ دهد.
انتهای پیام