شناسهٔ خبر: 71179970 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

گزارش بسیج از نقش نویسندگان در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی؛

هنرمندان در صف اول جهاد تبیین هستند

روح الله شریفی عنوان کرد: هنرمندان در صف اول جهاد تبیین هستند چون هیچ اندیشه‌ای جز از طریق هنر نمی‌تواند در دل مردم نفوذ کند.

صاحب‌خبر -

 

 قزوین- به گزارش بسیج، امام خمینی رحمت الله علیه نویسندگان را روشنی بخش افکار ملت و منعکس کننده خواسته‌های تمام مردم معرفی می‌کردند و اهمیت نویسندگان را در فعالیت آنها در راه آزادی و تعالیم اسلامی می‌دانستند و با نقل روایتی قلم را ارزشمندتر از خون شهدا دانستند.

 

انقلاب اسلامی با رویکرد و آرمان‌هایی که دارد در دامان خود نویسندگان و پژوهشگران انقلابی و ارزشی متعددی تربیت کرده است از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی اعتلا و پیشرفت در فرهنگ، دین و تفکر است و آن چه به این حرکت جهت می‌دهد کتاب و کتابخوانی است و نویسندگان نقش اثرگذاری در رویدادهای دینی، فرهنگی و تمدنی دارند.

 

هنرمندان انقلابی نقش مهمی در بیان دستاوردها و اهداف انقلاب اسلامی و همچنین تبیین تاریخ دفاع مقدس داشته‌اند و ضمن جمع آوری و پایش داده‌ها و حذف اطلاعات غیر ضروری دستاوردهای انقلاب اسلامی را بر اساس آنچه بوده و هست در کتاب‌ها نگاشته اند.

 

ابراز خرسندی از فعالیت در حوزه تاریخ و ادبیات دفاع مقدس 

 

روح الله شریفی نویسنده و پژوهشگر در گفتگو با خبرنگار بسیج ضمن تبریک ایام الله دفعه فجر و اعیاد شعبانیه گفت: سال‌های زیادی است در حوزه تاریخ شفاهی فعال هستم و داستان کوتاه و رمان نوشته ام. بسیار خرسندم که در این فضا کار می کنم و به تاریخ و ادبیات کشور عزیزمان خدمت می کنم.

 

عدم اطلاع رسانی ساواک تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی از محل دفن شهید حجت الاسلام انصاری 

 

وی افزود: از مهمترین کارهایی که در حوزه انقلاب انجام داده‌ام، تألیف کتاب "شیخ نصرت" است که به زندگی و زمانه روحانی مجاهد شهید حجت الاسلام نصرت الله انصاری می‌پردازد؛ وی از شهدای معروف، مهم و تاثیرگذار تاریخ انقلاب اسلامی است؛ اصالتاً اهل روستای عصمت آباد بوین زهرا هستند و به دست ساواک و زیر شکنجه به شهادت می‌رسند.

 

روح الله شریفی بیان کرد: پرونده این شهید مجاهد نکات مبهم زیادی داشت. بعد از اینکه به شهادت می‌رسد ساواک ادعا می‌ کند که به خاطر ناراحتی قلبی و ریوی و ضعفی که بدنشان داشته، فوت نموده و ساواک تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی هیچ وقت محل دفن این شهید را به خانواده‌اش نمی‌گوید و تقریباً یک سال طول می‌کشد تا خبر شهادت را به پدر بزرگوار این شهید اطلاع بدهند.

 

 تاسیس صندوق تعاون اسلامی با هدف کمک به خانواده‌های مبارزان 

 

نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی استان قزوین یادآور شد: شهید حجت الاسلام انصاری صندوق تعاون اسلامی را در قم تاسیس می‌کنند و به همراه چند روحانی معروف تحت لوای صندوق قرض الحسنه سعی می‌کردند به خانواده‌های مبارزانی که به هر دلیلی توسط ساواک و رژیم دستگیر می‌شدند از نظر مالی کمک کنند تا خانواده‌های آنها تحت فشار قرار نگیرند، ایده‌ای که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باعث تاسیس نهادی مثل بنیاد شهید شد . 

 

 

ساواک اجازه برگزاری مراسم برای شهید انصاری را ندادند

 

وی یادآور شد: ایشان جزو سه شهید شاخص روحانیت در کوران مبارزات انقلاب اسلامی است. به دلیل اینکه در تشییع آیت الله سعیدی و غفاری در قم یک تجمع اعتراضی شدیدی در این شهر برپا شد؛ ساواک شهادت شهید انصاری را به خانواده‌اش اطلاع نمی‌دهند تا اینکه در سال ۱۳۵۶ به پدر شهید می‌گویند که فرزند شما به دلیل ناراحتی قلبی و ریوی از بین رفته و تاکید می‌کنند که حق هیچ گونه برگزاری مراسم ختم را ندارند؛ ولی بزرگانی مثل آیت الله باریک بین در قزوین و در عصمت آباد زادگاه این شهید مراسم برگزار و از ایشان به عنوان شهید یاد می‌کنند.

 

 

 در هفت دی ۵۷ قزوین به یک شهر جنگی تبدیل شد

 

روح الله شریفی عنوان کرد: در حوزه ادبیات داستانی مجموعه داستان کوتاهی به نام "هفت زمستان" توسط انتشارات سوره مهر منتشر کرده که مجموعه داستان‌های کوتاه ۴ نویسنده قزوینی است که دبیری این مجموعه و نظارت بر روند نگارش از انتخاب سوژه تا نگارش و بازنویسی داستان ها بر عهده بنده بود و در خدمت چند نویسنده خوب قزوینی بودیم. «هفت زمستان » به وقایع ۷ تا ۱۱ دی سال ۵۷ در قزوین می پردازد. قزوین در این روزها شهر ملتهبی بوده و به یک شهر جنگی تبدیل شده؛ تهدیدات و بی تدبیری‌های فرماندار نظامی وقت تیمسار معتمدی شهر را به یک حالت بسیار وحشتناک و مخوف تبدیل می‌کند. هفت زمستان یک نگاه داستانی به آدمها و وقایع آن دوران دارد.

 

تالیف کتابی درباره تمام وقایع و رویدادهای جنگ تحمیلی مرتبط با استان قزوین

 

نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس تصریح کرد: "روزشمار دفاع مقدس استان قزوین" از جمله کارهایی است که در فضای ادبیات دفاع مقدس و پایداری نوشته شده و نگارش آن ۱۰ سال طول کشید؛ این کتاب تمام وقایع و رویدادهای جنگ تحمیلی مرتبط با استان قزوین از کمک‌های مردمی گرفته تا اعزام نیرو اعم از بسیجی، ارتشی و سایر یگان‌های نظامی و تاریخ شهادت شهدا و تشییع و مراسم‌ها و وقایع مرتبط با مناسبت‌های جنگ و هر چیزی که به نحوی نشان دهنده تاریخ توصیفی دفاع مقدس استان قزوین است را شامل می‌شود.

 

 تجلیل سایت مقام معظم رهبری از کتاب"روزهای پیام بری"

 

نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات داستانی یادآور شد: از تالیفات دیگر "روزهای پیام بری" است که روایتی از زندگی غلامحسن حدادزادگان می باشد که سال گذشته نامزد ادبیات جلال و جزو 4 اثر برتر این دوره در بخش مستند بود. سایت مقام معظم رهبری از این کتاب طی یادداشتی تجلیل کرد. حدادزادگان کارمند بنیاد شهید در کودکی به واسطه اتفاقی که برایشان افتاده از جنازه می‌ترسیدند؛ اما به ضرورت زمانه وقتی کارمند بنیاد شهید می‌شوند؛ نزدیک ۴ الی ۵ سال راننده پیکر شهدا شده و نزدیک هزار الی ۱۵۰۰ شهید را با آمبولانس به مناطق مختلف استان قزوین انتقال می‌دهند؛ ایشان پیام رسان شهدا بودند و خبر شهادت تعدادی از شهدا را به خانواده‌هایشان اطلاع می‌دادند؛ این کتاب بسیار خواندنی و بسیار تکان‌دهنده است و استقبال قابل توجهی از آن شده است.

 

وی افزود: کتاب "نام دیگر اسفند " به زندگی و زمانه سردار شهید سپاه شهید رضا حسن‌پور می‌پردازد که در سال ۱۴۰۱ منتشر شده مستندی از زندگی این شهید بزرگوار است که بسیار خواندنی می‌باشد.

 

هیچ اندیشه ای جز از طریق هنر نمی تواند در دل مردم نفوذ کند

 

 وی در پایان ابراز کرد: هنرمندان در صف اول جهاد تبیین هستند؛ هیچ اندیشه ای جز از طریق هنر نمی تواند در دل مردم نفوذ کند و تاریخ انقلاب و آثار هنری درباره انقلاب باید مردمی باشند نه سازمانی و بیش از سفارشی بودن باید جوششی و برآمده از دل هنرمندان باشند.

 

 

انتهای پیام/۱۰۰۴