به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه امروز سهشنبه - ۱۶ بهمن ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، سه فقره سوال مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود از غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی در دستور کارصحن علنی قرار گرفت.
محور سوالات لاهوتی به موضوع علت واردات بیش از نیاز چای و برنج و علت عدم توجه وزارت جهادکشاورزی به تولید کنندگان چای، برنج و ابریشم اختصاص دارد که وی در توضیح سوالات خود گفت: حال کشاورزی کشور خوب نیست و این ضعف در گذشته بوده و همچنان این ضعف وجود دارد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی ما ۵.۲ میلیون تن در کشور سیب زمینی تولید می کردیم و ۴ میلیون تن مصرف سیب زمینی کشور بود و ۱.۲ میلیون تن سیب زمینی صادر میکردیم، اما اکنون به دلیل کمبود سیب زمینی ناچار باید سیب زمینی وارد کنیم. از طرفی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار گوشت تا امروز وارد کشور شده است. همچنین در موضوع تولید کود اگر دقت لازم انجام نشود مجبور به وارد کننده گندم میشویم.
وی با بیان ۶۰ هزار تن برنج تقلبی وارد کشور شده است، تصریح کرد: روش مدیریت بازار آیا واردات برنج تقلبی به کشور است.
وی با اشاره به اختلاف قیمتی ۳۰۰ دلاری هر تن برنج وارداتی با برنج تولید داخل تصریح کرد: شاید آقای وزیر پاسخ دهند که هنوز پول این برنج ها پرداخت نشده است اما طرف خارجی از شما ضمانت نامه گرفته و پول آن را وصول خواهد کرد. متاسفانه در این نابسامانی ارزی چیزی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار سرمایه کشور خرج این واردات می شود، در حالی که میتوانید این پول را به تعاونی روستایی بدهید تا برنج را از کشاورز بخرد و با قیمت مناسب در بازار توزیع کند.
لاهوتی با تاکید بر اینکه راه حل تنظیم بازار واردات نیست، اضافه کرد: یک زمانی ما هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم که البته همه آن مختص به استان گیلان نیست بلکه در اصفهان، خراسان، گلستان، آذربایجان و دیگر استان ها هم تولید می شود، اگر این هزار تن تولید ابریشم ما دست چینیها بود آن را به ۱۰ هزار تن می رساندند.
وی با بیان اینکه ایران در این زمان باید از جمله صادرکنندگان ابریشم می بود، گفت: متاسفانه تعرفه واردات ابریشم از ۲۰۰ درصد به ۲۶ درصد رسیده یعنی ابریشمی که خود ما توان تولید آن را داریم با تعرفه تقریبا صفر وارد کشور میشود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس با اشاره به تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و تاثیر آن در کاهش تولید محصولات، گفت: ۴ هزار هکتار از ۱۳ هزار هکتار باغات توت کشور، ۴ تا ۵ هزار هکتار از زمین های برنج و ۳ هزار هکتار از باغات چای تغییر کاربری داده شده است، در حالی که کشاورزی که زمین کشاورزی را مانند فرزند خود می داند انتظار کمک از دولت ندارد تنها خواسته او این است که نگذارید یک عده آدم صاحب منافع که در دستگاه های دولتی نفوذ دارند مانع کار آن ها شوند.
لاهوتی پس از استماع پاسخ های وزیر عنوان کرد: منظور از سخنانم عدم مدیریت بازارنبود بلکه صحبت بنده این است که مدیریت حاضر اشتباه است. مثلا در بازار گوشت تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن گوشت وارد کشور کردید در حالی که یک و نیم میلیون رأس دام آماده کشتار در کشور داریم وبا این پول می توانستیم به تولیدکنندگان گوشت در داخل کمک کنیم.
وی ادامه داد: در موضوع برنج به واردات ۶۰ هزار تن برنج آلوده که در شعبات بندرعباس در حال رسیدگی است تاکید دارم که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه کشور به جیب یک عده مفت خور رفت.
نماینده مردم لنگرود در مجلس در ادامه با اشاره به ماجرای چای دبش، عنوان کرد: ما از شما انتظار داشتیم زمانی که جنایت چای دبش را می دانستید، بازار را به نحوی مدیریت می کردید که دیگر امسال چای وارد نمی کردید در حالی که در دوره مدیریت شما تاکنون چیزی حدود ۴۱ هزار تن چای دیگر وارد کشور شده که این ظلم به کشاورز است.