به گزارش ایرنا، بابک مومنی روز سه شنبه در حاشیه نشست شورای اقتصادی مازندران در گفت و گو با خبرنگاران با بیان این که، روزهای پایانی برداشت مرکبات را در استان سپری میکنیم، افزود: مدیریت خوبی که در حوزه آفت مگس میوه با همکاری کشاورزان شاهد بودیم موجب تولید محصولات با کیفیت در استان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از ابتدای مهرماه همزمان با شروع فصل برداشت بحث صادرات مرکبات به استان آغاز شد، اضافه کرد: تاکنون ۱۱۲ هزار تن انواع محصول مرکبات در قالب پنج هزار و ۴۸۶ تن محموله به کشورهای خارجی صادر شد.
مومنی یادآور شد: همچنین ۱۰ هزار و ۵۷۴ تن کیوی در قالب ۵۰۲ محموله نیز به خارج از کشور صادر شده است و این روزها شاهد تکاپو برای عرضه مرکبات در بازار، صادرات محصول و همچنین بحث ذخیرهسازی محصول هستیم.
به باور صاحبنظران سیاست توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای همسایه و جهان و رشد صادرات از مهمترین برنامه های دولت چهاردهم است که در این بین مازندران به عنوان گل سرسبد تولید مرکبات کشور قدم های اساسی در این بخش تاکنون برداشته است.
افزایش ارزآوری از محل صادرات کالاهای غیر نفتی، توسعه مناسبات تجاری با کشورهای هدف، تامین کالاها و ماشین آلات مورد نیاز بخش صنعت از طریق واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای به منظور حمایت از تولیدات داخلی در دولت چهاردهم کلید خورد که به تقویت روابط ایران با کشورهای همسایه و امضای موافقت نامه های تجارت آزاد و ترجیحی منجر شده است.
در همین زمینه معاون اول رئیسجمهور در نخستین جلسه شورای عالی صادرات غیرنفتی در دولت چهاردهم با بیان اینکه به زودی «قرارداد تجارت آزاد» نهایی میشود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم میکند تا بتوانیم به صورت جدیتر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.
محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت حیاتی موضوع صادرات غیرنفتی برای دولت چهاردهم گفت: با توجه به برقراری روابط رسمی با سازوکارهای بینالمللی و منطقهای، اکنون وقت آن است که جهش صادرات را به صورت واقعی دنبال کنیم.
در هر استانی بسته به تولیدات و محصولات صادراتی که دارند سعی و تلاش می کنند تا در مسیر صادراتی قرار گیرند و بتوانند سهم بیشتری از صادرات و نیز دستیابی به اهداف دولت چهاردهم را عملیاتی کنند.
مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
طبق آمار رسمی تا کنون برداشت محصول ۹۰ درصد نارنگی و ۵۰ درصد پرتقال مازندران انجام شد.