شناسهٔ خبر: 71178347 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان برای بهبود وضعیت معیشتی مردم برگزار شد

وفاق برای اقتصاد

روز گذشته، نهاد ریاست‌جمهوری میزبان نشستی مشترک با حضور سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه بود. این نشست که به‌مناسبت چهل‌و‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار شد با پیام «وحدت» و «همدلی» همراه بود؛ کلیدواژه‌هایی که هرگاه همچون زمستان۱۳۵۷ سرلوحه کار قرار گرفت، توانست فتح‌الفتوح رقم بزند و موانع بسیاری را از سر راه بردارد.

صاحب‌خبر -
 
اکنون که در ایام دهه فجر قرار داریم این همدلی و وحدت می‌تواند به‌عنوان الگویی معتبر سرمشق مسئولان قرار بگیرد تا آنها تلاش خود را برای تحقق وعده‌های دولت چهاردهم مضاعف کنند. به همین منظور هدف اصلی نشست دیروز، ایجاد فضایی برای همفکری و همدلی میان سران قوا و تأکید بر عزم مشترک برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بود. این عزم مشترک می‌تواند به‌عنوان یک نقطه‌عطف در مدیریت بحران‌های اقتصادی تلقی شود و امید را در دل مردم زنده کند.این نشست نمادی از حرکت سه قوه به سمت همدلی و وفاق برای حل مشکلات مردم بود. سران سه قوه به همراه اعضای هیأت دولت، شورای عالی قضایی و هیأت‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های مجلس گردهم آمده‌اند تا با همفکری یکدیگر، راه‌حل‌هایی برای مشکلات مردم پیدا کنند. این اقدام نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان برای ایجاد یک ید واحده در برابر چالش‌های اقتصادی است که این روزها مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
   
وفاق؛ از حرف تا عمل
دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در این نشست بر اهمیت توجه به مردم به‌عنوان محور اصلی فعالیت‌های مسئولان تأکید کرد. او تصریح کرد: «شاخص اصلی برای همه ما که امروز مسئولیت داریم باید مردم باشد و این‌که تلاش کنیم مشکلات مردم را حل کنیم.» وی همچنین به این نکته اشاره کرد که دشمنان کشور به‌دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف هستند و تنها راه مقابله با این تهدید، حفظ وحدت و انسجام در میان سران قواست. او تأکید کرد: «همه تلاش ما باید این باشد که با وحدت و انسجام اجازه ندهیم هدف دشمن محقق شود.» این سخنان به‌وضوح نشان‌دهنده عزم مسئولان برای درک و پاسخگویی به نیازهای مردم و نشان‌دهنده اهمیت همدلی در شرایط کنونی است. رئیس‌جمهور نیز در این نشست با تأکید بر لزوم تغییر نگاه به مردم، خواستار برخورد با گذشت و شرح صدر با جامعه شد. او با بیان این‌که ۵۰ درصد از مردم در انتخابات شرکت نکردند، به ضرورت جذب این افراد و توجه به نارضایتی‌های موجود پرداخت. رئیس‌جمهور گفت: «ما خدمتگزار تمام مردم ایران هستیم. باید نسبت به همه مردم عزیز کشورمان سعه‌صدر داشته باشیم.» پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود حل مشکلات معیشتی مردم را وظیفه دولت دانست و تصریح‌کرد: وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم می‌آید، قابل قبول نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست. مصمم هستیم که سفره مردم را تامین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کرده‌ایم، ان‌شاءا... قبل از عید تمام کارها و اقداماتی را که لازم است‌، انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تامین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم. رئیس‌جمهور با اشاره به انتخاب شعار «تولید با مشارکت مردم» توسط رهبر انقلاب به‌عنوان شعار سال، گفت: تولیدکنندگان و کارآفرینان باید باور کنند که ما تسهیل‌گر آنها هستیم و می‌خواهیم راه را برای آنها باز کنیم نه این‌که تصور کنند که می‌خواهیم راه آنان را ببندیم.
   
خروجی همدلی باید ملموس باشد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست بر ضرورت همدلی و همکاری میان قوا تأکید کرد و گفت که خروجی این همدلی باید ملموس و مشخص باشد. محمدباقر قالیباف، برنامه هفتم توسعه را به‌عنوان میثاق ملی معرفی کرد و خواستار تمرکز بر مسائل اقتصادی و حل مشکلات فوری مردم شد. وی اظهار کرد: برنامه هفتم میثاق ملی ماست و باید مبنای کار ما باشد. وی افزود: ما باید با گفتار و عمل خود به‌گونه‌ای کار کنیم که مردم هم حس و هم باور کنند مشکلات اقتصادی آنها کم شده لذا باید موضوع معیشت مردم در اولویت ما باشد.
قالیباف تاکید کرد: تاب‌آوری جامعه در مقابل مسائل اقتصادی بیشتر از این نیست و نباید بیش از این به مردم فشار آورده شود. ما در مجلس شورای اسلامی قول می‌دهیم در این راه تمام‌قد در خدمت دولت هستم. از دید ما احتیاج به قانون جدیدی برای خیزش اقتصادی دولت نیست و قوانین دائمی فعلی کفایت می‌کند اما اگر احتیاج به قانون جدیدی باشد، قول می‌دهیم در کمترین زمان ممکن این کار را انجام دهیم و بدون تاخیر در صورت لزوم، قانون برنامه را اصلاح می‌کنیم.
   
مشکلات اقتصادی زمینه‌ساز مشکلات فرهنگی و امنیتی
در این نشست حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه نیز با تاکید بر این‌که اقتصاد مسأله اول کشور است، گفت: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است واگرنتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکل و معضل مواجه شویم. به گفته وی، تجربه ۴۰ ساله نظام ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدیگری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است. رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این‌که اگر می‌خواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید از توان همه مردم استفاده کنیم، گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد اصلاح کنیم. وی افزود: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز محسوب می‌شود، برجسته و دارای ارج و قرب می‌شود اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد. گاهی خیلی از ما مسئولان از این‌که به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم، در هراسیم. رئیس قوه قضاییه با اشاره به لزوم تسهیل شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به بخش‌های اقتصادی، افزود: گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ به‌عنوان نمونه در قوه قضاییه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند، او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند. نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم و باید این‌گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.