شناسهٔ خبر: 71178326 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در صحن مجلس

وزیر جهادکشاورزی: وقتی کشور به چای و برنج نیاز دارد نمی‌شود جلوی واردات را بگیریم+ فیلم

نوری قزلجه می‌گوید برای اولین‌بار واردات چای و برنج به کشور را منوط به خرید از تولیدکنندگان داخلی کرده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو ، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی امروز (دوشنبه، ۱۶ بهمن) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سه سوال مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس مبنی براینکه علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟، علت واردات بیش از نیاز برنج چیست؟، و علت عدم توجه به تولیدکنندگان ابریشم، چای و برنج چیست؟ گفت: درخصوص چای در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات کشور امسال ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده که ارزش برگ سبز چای حدود ۲۰۱۵ میلیارد بود. امسال علی‌رغم تسویه بدهی قبلی پول چای‌کاران به صورت صد در صد پرداخت شده است.

نوری قزلجه بیان کرد: حدود ۳۰ درصد قیمت امسال سیاستگذاری شد و قیمت برگ سبز چای افزایش یافت و سیاست دیگر این است که به واردات نیاز داریم که آن را وصل کردیم به تولید داخل یعنی هر کسی بخواهد چای وارد کند باید از چای‌کاران هم چای بخرد.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: درباره آمار واردات در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چای وارد شده که در سال گذشته ۴۲ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ بیش از صد هزار تن بوده است و ما باید طوری تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده و هم مصرف‌کننده عادلانه باشد.

نوری قزلجه درباره برنج گفت: درباره برنج امسال تولید داخلی ما دو و نیم میلیون تن است و جمعیت داخلی و مهاجرین حاضر در کشورمان سه میلیون و سیصد هزار تن مصرف دارند که کسری ۸۰۰ هزار تنی داریم لذا نیاز به واردات داریم و تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن است که کمترین میزان واردات در سال گذشته است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای اولین‌بار امسال قیمت‌گذاری برنج را انجام دادیم و این برای اولین‌بار اتفاق افتاد و نمایندگانی از مجلس در این جلسه پر تنش حضور داشتند و واردات را منوط به خرید از تولیدکنندگان داخل کردیم.

<div id="video-display-embed-code_2637439" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1224042/2637439?width=600&height=400"></script></div>

نوری قزلجه اظهار کرد: امروز کمبود جزئی می‌تواند بازار را به هم بریزد. سیاستی انضباط ارزی، شکستن انحصار در این حوزه‌ها و صرفه‌جویی ارزی را با دقت دنبال می‌کنیم و سامانه‌های توزیع را در خصوص کالا‌هایی که یارانه و ارز ترجیحی می‌گیریم را مدیریت می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: امسال مشکلی نداششتیم که محصولی روی دست کشاورزان بماند و همه محصولات به دلار تبدیل شده و صادرات ۳۵ درصد افزایش یافته است.