شناسهٔ خبر: 71175323 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار آذربایجان‌شرقی:

تحقق وفاق ملی نیازمند تبیین سهم آذربایجان در تاریخ ایران است

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش تبریز و آذربایجان در تحولات تاریخی ایران، بخشی از اقدامات انجام‌یافته در استان برای تحقق شعار محوری دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی و رفع موانع توسعه و پیشرفت استان را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

بهرام سرمست امشب در ویژه برنامه تلویزیونی «استاندار» که به صورت زنده از شبکه خبر پخش شد، اظهار کرد: آذربایجان شرقی یک استان ویژه و منحصر به فرد است؛ به ویژه در این دوره که دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور منتخب مردم انتخاب شده‌اند.

سرمست افزود: استانداری آذربایجان شرقی از نظر سابقه تاریخی، قدمت و اصالت دیرینه‌ای دارد و در طول تاریخ، استاندارانی همچون امیرکبیر و مصدق بر مسند استانداری این استان تکیه زده‌اند که بعدها به مقامات بالای کشوری مانند وزارت و نخست وزیری رسیدند.

وی تاکید کرد: در این دوره، ویژگی منحصر به فرد دیگری نیز به این استان اضافه شده است؛ چراکه آذربایجان شرقی خاستگاه دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور دولت چهاردهم است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: دکتر پزشکیان علاوه بر اینکه پنج دوره نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی بوده‌اند، یک دوره نیز ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز و یک دوره هم وزارت بهداشت را بر عهده داشته‌اند.

سرمست خاطرنشان کرد: ایشان در طول این سه دهه، علاوه بر وکالت مردم، دارای وجهه مردمی قوی و آشنایی کامل با زوایا و مسائل استان هستند و با آحاد مردم و جریان‌های مردمی ارتباط عمیق عاطفی و عقلانی دارند.

ارتباط عمیق دکتر پزشکیان با مردم، نقطه قوت استان است

وی تصریح کرد: این ارتباط دکتر پزشکیان با لایه‌های مختلف جامعه برای من یک نقطه قوت محسوب می‌شود؛ به گونه‌ای که مسائلی که قرار است به رئیس‌جمهور منتقل کنم، ایشان از قبل با آنها آشنایی کامل دارند.

سرمست با اشاره به سوابق فعالیت خود در استان، گفت: من از ابتدای فعالیت اداری‌ام، توفیق خدمت در آذربایجان شرقی را داشته‌ام و به عنوان فردی بومی و بزرگ‌شده این استان، در طول سال‌های خدمت خود، از رده کارشناسی به صورت پلکانی و نه آسانسوری، مراحل مختلف را پشت سر گذاشته‌ام و به همین دلیل با مسائل روستاها و شهرهای استان آشنایی عمیقی دارم.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: در این مدت، با انجام بازدیدهای میدانی از بازار، اصناف، شهرها و روستاهای مختلف، تسلط و اشراف کاملی بر مسائل استان پیدا کرده‌ام؛ به گونه‌ای که حتی قبل از معارفه به عنوان استاندار، برخی از مسائل استان را پیگیری کرده بودم که شاید شناسایی و اولویت‌بندی آنها برای یک استاندار غیربومی حدود شش ماه زمان می‌برد.

وی با اشاره به انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور، گفت: توقعات در استان بسیار بالاست و با توجه به ارتباط عاطفی و فکری که با دکتر پزشکیان دارم و ایشان را به عنوان استاد خود می‌شناسم، انتظارات از ایشان زیاد است و به تبع آن، این انتظارات به من نیز منتقل می‌شود.

سرمست ادامه داد: از همان ابتدای شروع کارم، تصمیم گرفتم که حتی دیدارهای عمومی را به دیدارهای کاری تبدیل کنم؛ به طوری که در دو روز اول، دیدارهای عمومی را مدیریت کردم و دیدارهای بعدی را به جلسات کاری تبدیل نمودم.

وفاق ملی نیازمند بررسی سهم آذربایجان در تاریخ ایران است

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به شعار دولت چهاردهم، گفت: برای بررسی شعار وفاق ملی، باید تاریخ یکصد ساله گذشته را مطالعه کنیم و ببینیم سهم آذربایجان در صیانت از ایران در این مدت به معنای واقعی چقدر بوده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه همواره نگاه‌های افراطی و تفریطی نسبت به آذربایجان وجود داشته است، افزود: مردم آذربایجان همیشه برای ایران جنگیده‌اند و تلاش کرده‌اند، اما برای خود چیزی نخواسته‌اند. در تاریخ مشروطه، این آذربایجان بود که مشروطیت را نجات داد.

سرمست تاکید کرد: من به عنوان نماینده دولت، موظف هستم برای مردم تبیین‌گری کنم. در انقلاب اسلامی، اگر مردم آذربایجان نبودند، سرنوشت کشور به این شکل رقم نمی‌خورد و قیام ۲۹ بهمن یک نقطه عطف در تاریخ انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: بعید می‌دانم که هیچ تحلیلگر سیاسی بتواند پیروزی انقلاب اسلامی را بدون نقش آذربایجان تایید کند. همچنین در طول دفاع مقدس، سهم دلاور مردان لشکر عاشورا را نمی‌توان نادیده گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش بی‌نظیر مردم آذربایجان در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری، گفت: مردم آذربایجان در شرایطی که مشارکت عمومی در انتخابات به حداقل رسیده بود، با لبیک به فرمان رهبر انقلاب، پیشگام شدند و انتخاب دکتر پزشکیان را رقم زدند. این انتخاب، نجات جمهوریت و اسلامیت نظام بود.

وی با تأکید بر اهمیت وفاق ملی، افزود: رابطه رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب و پیروی ایشان از منویات رهبری، همچنین هماهنگی بین قوای سه‌گانه، جلوه‌ای بارز از وفاق در ارکان بالای نظام است. 

سرمست با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تحقق وفاق در استان، گفت: ما اخیراً میثاق‌نامه‌ای برای حمایت از سرمایه‌گذاری امضا کردیم. اگرچه این مسئولیت مستقیم من است، اما نماینده ولی فقیه، رئیس کل دادگستری، مجمع نمایندگان و بنده هم‌قسم شدیم که از بخش خصوصی حمایت کنیم. من سهم خود را با بخش خصوصی تقسیم کردم و اعلام کردم که طرفدار بخش خصوصی هستم. این نمونه‌ای از وفاق بین دولت و بخش خصوصی است.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به پای‌بندی دولت به شعار وفاق در حوزه انتصاب‌ها اشاره کرد و گفت: صراحتاً اعلام کردم که از مدیران، کارنامه و برنامه می‌خواهم. هر مدیری که کارنامه موفق و برنامه‌ای منطبق با سیاست‌های دولت چهاردهم داشته باشد، می‌تواند به کار خود ادامه دهد. اما اگر غیر از این باشد، ادامه فعالیت آن مسئول، وفاق نیست، بلکه نوعی نفاق است.

وی افزود: ملاک ما در انتصابات، شایسته‌سالاری است. تحصیلات مرتبط، پیشرفت پلکانی و انتصاب درون‌سازمانی از جمله معیارهای ماست و خوشبختانه افرادی که انتخاب کردیم، با استقبال مردم مواجه شده‌اند.

استاندار آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی درباره انتصاب مدیرعامل جدید شرکت ماشین‌سازی تبریز، گفت: رشته تحصیلی ایشان مرتبط نیست، اما سوابق تجربی ایشان کاملاً مرتبط است. ایشان پیش از این فرماندار تبریز بوده و در گروه صنعتی تراکتورسازی نیز مسئولیت داشته است. با توجه به مشکلات مدیریتی در این مجموعه، با پیشنهاد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) برای این انتصاب موافقت کردیم.

برنامه‌های استان برای مقابله با آلودگی هوا  

سرمست با اشاره به معضل آلودگی هوا در تبریز، گفت: ما جزو استان‌های با بیشترین ناترازی در حوزه انرژی هستیم و نیروگاه تبریز تنها با ۲۵ درصد ظرفیت کار می‌کند. لذا با اقداماتی مانند تعطیلی‌های موقت و برنامه‌های فرهنگی، سعی کردیم شرایط بحرانی را مدیریت کنیم.

وی افزود: تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی و استقرار صنایع، مستعد آلودگی است. مهم‌ترین برنامه ما برای رفع ناترازی و کاهش آلودگی هوا، توسعه انرژی خورشیدی است که خوشبختانه استان ما در این زمینه پیشگام است. ما ۸۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی دریافت کرده‌ایم و پروژه‌هایی مانند کلنگ‌زنی ۱۱۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دهه فجر و بازتوانی نیروگاه تبریز را در برنامه داریم. اگرچه ادعای حل کامل مشکل در سال آینده نادرست است، اما با این اقدامات، امیدواریم در یک زمان‌بندی مناسب به وضعیت بهتری برسیم.

بحران دریاچه ارومیه؛ یک مسئله ملی  

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بحران دریاچه ارومیه یک بحران ملی و حتی بین‌المللی است، گفت: متأسفانه در دولت گذشته، این موضوع به یک مسئله استانی تقلیل یافت. در حالی که به نظر من، این موضوع باید در بالاترین سطح ملی پیگیری شود.

وی افزود: چندین سال فعالیت در قالب ۲۶ اقدام، قرار بود سطح دریاچه را به تراز اکولوژیک برساند، اما اکنون ۳ متر پایین‌تر از این تراز است. معتقد بودم که ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه باید احیا شود، اما با وجود پیگیری‌های متعدد و حتی موافقت دکتر عارف، متأسفانه اخیراً دبیری این ستاد دوباره به استان آذربایجان غربی سپرده شده است.

سرمست با اشاره به اولویت‌های استان در حوزه حمل و نقل، گفت: توسعه کریدورهای آزادراهی از ابتدای مسئولیت من در اولویت بوده است. تکمیل پروژه‌های بزرگ آزادراهی، قدمی در راه وفاق است، زیرا ما را به پیکره کشور و کشورهای منطقه و اروپایی متصل می‌کند.

وی افزود: کریدور ارس به‌عنوان استراتژیک‌ترین پروژه مرزی، به کندی پیش می‌رفت، اما با پیگیری‌های ما تسریع شده است. سایر پروژه‌های حوزه راه‌سازی استان نیز در حال اجرا و پیگیری هستند.

استاندار آذربایجان شرقی درخصوص حوزه فرهنگ و هنر استان نیز گفت: به دنبال احیای بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان هستیم. از ۲۲ تا ۲۸ بهمن امسال هم هفته فرهنگی تبریز در تهران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی استان مربوط به بخش خصوصی است، افزود: در راستای حل مشکلات بخش تولید و رفع موانع تولیدکنندگان، برنامه سه‌شنبه‌های اقتصادی را راه‌اندازی کرده‌ایم و در روزهای جمعه نیز اختصاصاً به مسائل و مشکلات این بخش رسیدگی می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی گفت: من برای ادای دین به خطه آذربایجان قبول مسئولیت کردم و امیدوارم با همراهی و همدلی مردم بتوانیم قدم‌های موثری برای احیای جایگاه برجسته و درخشان این استان برداریم.

انتهای پیام

برچسب‌ها: