به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یاسوج، سحر شریفی عصر دوشنبه در نشست انجمن ادبی با حضور شاعران استان گفت: بومگرایی در صدر مباحث ادبی جهان قرار دارد که به معنای بازشناسی ادبیات براساس مسائل هم راستا با محیط زیست است.
مسئول انجمن ادبی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نقد بومگرایی در ادبیات مطرح است، اما این مفهوم به معنای ارجاع صرف به فرهنگ بومی نیست، بلکه به همراستایی با محیط زیست اشاره دارد.
وی با اشاره به نمونههایی از ادبیات بومی استان یادآور شد: فرهنگ ساکنان یک منطقه و بهرهگیری از اِلمانهای طبیعی یک منطقه جغرافیایی، مولفه های مورد بحث در ادبیات بومگرا هستند.
گویش لری و جایگاه آن در شعر
اشکان پناهی، از اعضای حاضر در جلسه، با اشاره به تنوع لهجههای گویش لری اظهار کرد: گویش لری لهجههای فراوانی دارد. شاعران لرزبان دارای آثار بسیار ارزشمندی هستند و برای درک محتوای شعر آنها باید ضمن آشنایی با فرهنگ واژگانی آنها، چندین بار اشعارشان را خواند.
وی تأکید کرد: برای خوانش شعر لری، ابتدا باید خودمان از آن لذت ببریم و سپس انتظار داشته باشیم که مخاطب نیز آن را درک کند.
خوانش غزلیات سعدی و بررسی اشعار مدرن و کهن
در پایان نشست، سحر شریفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در سلسله نشستهای انجمن ادبی، غزلیات سعدی را میخوانیم و ضمن بررسی ویژگی های فرمی، درباره زبان سعدی و کلیات شعر او صحبت میشود. همچنین، کلماتی که ابهام دارند یا کمتر شناخته شدهاند را مورد بررسی قرار میدهیم.
وی افزود: پس از خوانش اشعار سعدی، اعضای انجمن شعرهای خود را میخوانند و این اشعار مورد نقد قرار میگیرند.
مسئول انجمن ادبی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: در نشست امروز، شاعرانی که شعر کلاسیک ارائه کردند، به اِلمانهای ادبیات مدرن و کهن پرداختند و تفاوتهای نشانهشناسی در شعری مدرن و کلاسیک را بررسی کردند.
وی همچنین بحث شعر سپید، و معرفی شاعران جوان جریان ساز این سبک در ایران را از جمله مباحث مطرح شده در نشست امروز دانست.
لازم به ذکر است؛ در این نشست مباحثی پیرامون نقد بومگرایی در ادبیات، گویش لری در شعر، و خوانش غزلیات سعدی مطرح شد.