به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کارشناس تارنمای این هفته نامه آمریکایی در مورد دلیل تقویت دلار و سقوط سهام آمریکا معتقد است که تعرفهها باعث میشوند کالاهای خارجی گرانتر شوند، که معمولاً کاهش خرید کالاهای وارداتی را به دنبال دارد. در نتیجه، نیاز به ارز خارجی برای خرید این محصولات کاهش مییابد و این امر موجب تقویت دلار میشود.
شاخص دلار آمریکا، که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارزهای اروپا و آسیا میسنجد، در یک شب ۲.۳ درصد افزایش یافت و صبح دوشنبه هم ۰.۷ درصد رشد کرد و به ۱۰۹.۱۰ رسید.
گزارش تصریح دارد شاید در نگاه اول، تقویت دلار خبر خوبی به نظر برسد. این امر سفر به خارج از کشور را ارزانتر میکند، سرمایهگذاران میتوانند داراییهای خارجی را با قیمتهای مقرونبهصرفهتری خریداری کنند و دلارهای ارسالی به عنوان حوالههای ارزی، در کشور مقصد ارزش بیشتری پیدا میکنند.
بارونز افزود: اما دلار قویتر برای بسیاری از ذینفعان مضر است. محصولات صادرکنندگان آمریکایی برای خریداران خارجی کمتر جذاب میشود. این کاهش رقابتپذیری به تراز تجاری ایالات متحده آسیب میزند.
این نشریه تاکید دارد: بازار سهام نیز آسیب می بیند بهویژه شرکتهای فناوری که بخش قابلتوجهی از درآمد خود را از خارج از کشور کسب میکنند. طی ۱۲ ماه گذشته، ۴۱ درصد از درآمد کل شرکتهای حاضر در S&P ۵۰۰ از خارج از ایالات متحده تأمین شده است.
به همین دلیل صبح دوشنبه، شاخص S&P ۵۰۰ حدود ۱.۳ درصد کاهش یافت و شاخص Nasdaq Composite نیز روند نزولی داشت.
«کیت جوکس» استراتژیست ارشد ارز خارجی در موسسه Société Générale آورده است: در کوتاهمدت، یک ریسک آشکار برای افزایش بیش از حد ارزش دلار وجود دارد. اما این افزایش بیش از حد موقتی خواهد بود، زیرا کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده در آینده، جریانهای سرمایه جهانی را متعادل خواهد کرد.