شناسهٔ خبر: 71170954 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

انتقاد از تجویز‌های غیرضروری برای بیماران

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: میانگین تجویز دارو هر نسخه در کشور، ۴.۲ قلم است و از طرفی مداخلات غیر ضروری درمانی برای بیماران تجویز و انجام می‌شود که می‌توانند برای بیمه شدگان آسیب رسان باشند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: محمد مهدی ناصحی در سومین همایش آموزشی مسئولان واحد سلامت خانواده و نظام ارجاع استانی بیمه سلامت که در ستاد این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: بیمه‌ها باید برای بیمه شدگان خود نقشه راه و برنامه داشته و فقط به فکر پرداخت هزینه‌های درمانی بیماران نباشند.

به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: یکی از ابعاد بیمه‌های پایه سلامت، توجه به عدم آسیب رسیدن به سلامت و بیمار شدن افراد است و این سوال مطرح می‌شود که آیا بیمه‌ها نقشی در این زمینه دارند و نگاه متعالی به بیمه شدگان وجود دارد که باید سلامت او حفظ شود؟ آیا مسیر مشخصی برای بیمه شدگان در نظام سلامت ترسیم شده و تیم پزشکی خانواده در کنار او حضور دارند تا از بیمه‌شدگان حمایت کنند؟ یکی از نگاه‌های پزشکی خانواده این است که یک مشاور امین در کنار بیمه شدگان حضور داشته و از مسیر سلامت او حمایت کند.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: در همین راستا، معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت تشکیل و برنامه‌هایی در این زمینه تدوین شد تا هم جامعه پزشکی و هم مردم در راستای حفاظت از سلامت همراهی کنند. میانگین هر نسخه در کشور، ۴.۲ قلم دارو است در حالی‌که استاندارد جهانی، ۱.۶ تا ۱.۹ قلم دارو در هر نسخه است و از طرفی مداخلات غیر ضروری درمانی برای بیماران تجویز و انجام می‌شود که می‌توانند برای بیمه شدگان آسیب رسان باشند.

ناصحی گفت: با راه اندازی نسخه الکترونیک، داده‌هایی در اختیار سازمان‌های بیمه‌گر قرار دارد که می‌توان این داده‌ها را از نظر مصرف دارو و تجویز‌ها تحلیل کرد و تحلیل‌ها را در اختیار پژوهشگران و محققان قرار داد تا بیشتر بررسی شود.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: گاهی فقط یک قلم دارو در بیمه‌ها هزینه‌های بسیار زیادی دارد؛ وقتی درباره مصرف انسولین صحبت شد، بسیاری از افراد که حتی ارتباطی به حوزه سلامت نداشتند هم انتقاداتی مطرح کردند، اما باید این آسیب‌ها به سلامت افراد مطرح شده و محققان در این زمینه بررسی و صحبت کنند.

ناصحی اظهار کرد: وقتی جمعیت بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و دو مشخص و نیاز این بیماران به انسولین هم مشخص است، سوال این‌جاست که چرا مصرف بیش از اندازه است؟ قرار نیست مصرف انسولین قطع یا مانعی ایجاد شود، زیرا در طول این سال‌ها نشان دادیم که حمایت کاملی از بیماران مبتلا به دیابت کردیم، اما باید آموزش و اطلاع رسانی به بیماران مبتلا به دیابت انجام شود. به هر حال افرادی در این زمینه منافعی دارند و تمایل ندارند بیماران مبتلا به دیابت آموزش ببینند.