علی یحیایی، دبیر مسابقات دارالحافظین کلام وحی، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به نزدیک شدن به ایام برگزاری چهارمین دوره مسابقه حفظ قرآن کریم دارالحافظین کلام وحی گفت: این دوره ویژه آقایان و رده سنی زیر ۱۶ سال برنامهریزی شده است. مرحله مقدماتی این مسابقات روزهای ۱۹ بهمن و دهم اسفند و مرحله نهایی یا فینال نیز ۱۸ اسفندماه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مسابقات امسال با مشارکت بیشتر سازمانها برگزار میشود، افزود: در این دوره نسبت به ادوار گذشته شرکتکنندهها دو برابر شده و آمار تفکیکی آن به تفکیک اساتید، موسسات، رشته و ... نیز احصا شده است.
دبیر چهارمین دوره مسابقه حفظ قرآن کریم دارالحافظین کلام وحی در ادامه به تغییراتی که در این دوره اعمال شده است، اشاره و اظهار کرد: یکی از برنامههایی که در این دوره به مسابقات اضافه شده تجلیل از مربیان و اساتید فینالیستهای مسابقات است. بر همین اساس در فینال مسابقات از اساتید صحت حفظ تجلیل خواهد شد. برای تجلیل فرقی ندارد که آن استاد، یک حافظ یا ۱۰ حافظ در فینال داشته باشد، تفاوتی هم بین تقدیرها نیست، چرا که هدف تعیین بهترین استاد و فراوانی شاگردان نیست، بلکه هدف قدردانی از زحمات این اساتید است.
یحیایی تصریح کرد: در این مسابقات برای تقدیر از نفرات برتر دستورالعملی تهیه شده است که بر اساس آن، نفر آخر رشته بالاتر نباید جایزهاش از نفر اول رشته پایینتر کمتر باشد، به عنوان مثال جایزه نفر آخر رشته حفظ ۱۲ جزء از نفر اول رشته حفظ هشت جزء کمتر نخواهد بود. همچنین جوایز اساتید نیز بیشتر از نفر اول بالاترین رشته است.
وی اظهار کرد: تغییر دیگر بحث مفاهیم قرآن کریم است، با توجه به اینکه هیچ مسابقه دیگری بحث مفاهیم را وارد رقابت ردههای سنی نکرده است، ما از ابتدا برنامهریزی کرده بودیم این کار انجام دهیم، در این دوره این کار صورت گرفت، بر همین اساس در مرحله مقدماتی برای ۱۸۰ شرکتکننده یک سری آیهها را از طرح مسطورا تعیین کردیم تا شرکتکنندگان بتوانند به سوالات پاسخ دهند، مفاهیم در کنار صحت حفظ شرط لازم برای راهیابی شرکتکنندگان به فینال است، یعنی اگر کسی بالاترین نمره حفظ را بگیرد، اما به سوالات مفاهیم پاسخ ندهد به فینال راه پیدا نمیکند.
دبیر چهارمین دوره مسابقه حفظ قرآن کریم دارالحافظین کلام وحی بیان کرد: برای افرادی که راهی فینال میشوند کتابهای آسان و چند جلدی نوشته مسعود وکیل در نظر گرفته شده است. متسابقان با خواندن این کتابها به ۴۰ تا ۶۰ درصد معانی قرآن مسلط میشوند. با این کار از این دوره به بعد تعریف ما از حافظ قرآن تغییر میکند و حافظ قرآن به کسی گفته میشود که علاوه بر اینکه قرآن را با آوای قشنگ از حفظ بخواند معنی حداقل ۵۰ درصد آیات را میداند یا با مفهوم آیات کاربردی قرآن آشنا شده است.
یحیایی استفاده از استادراهنما در مرحله فینال را یکی دیگر از تغییرات این دوره نسبت سه دوره قبل برشمرد و گفت: ما از ابتدا استاد راهنما را در مسابقات داشتیم و سعی کردیم کیفیت و خروجی خوبی داشته باشد، این دوره استادراهنما در مرحله فینال نیز خواهیم داشت. علاوه بر این موضوع در مرحله مقدماتی نیز کارگاه آموزشی برگزار خواهیم کرد. یعنی روزی که افراد برای مسابقات میآیند، شرکتکنندگان گروهبندی شده و در کارگاه مربوط به خود حضور مییابند. این کارگاه در بحث صحت قرائت است.
دبیر چهارمین دوره مسابقه حفظ قرآن کریم دارالحافظین کلام وحی اظهار کرد: در دورههای قبل شرکتکنندگان در مرحله مقدماتی حضور مییافتند و از بین آنها کسانی که بیشترین نمره را کسب میکردند به فینال میرسیدند، این باعث میشد برخی افراد که سطح خوبی دارند، اما امتیاز لازم را کسب نکردهاند از حضور در فینال باز بمانند.
وی افزود: در حالت معمول ممکن بود به خاطر کیفیت بالای شرکتکنندگان افرادی که سطح خوبی بودند از رقابت باز بماندند، اما در این دوره یک حد کفایت تعریف کردهایم، مثلاً نمره ۸۵ تا ۹۰ را به عنوان نمره حد کفایت در نظر گرفتهایم و با توجه به رشته هر کسی این نمره را کسب کند دو بار فرصت خواهد داشت تا در مرحله مقدماتی حضور یابد، هر بار نمره بالای ۹۰ به دست بیاورد به عنوان نتیجه نهایی حساب شده و وارد فینال خواهد شد. کسی که هم وارد فینال شود قطعاً از او تقدیر خواهد شد، این تغییر باعث میشود، شرکتکنندگان از خوب خواندن رقبا ناراحت نشوند.
یادآور میشود، چهارمین دوره مسابقه حفظ قرآن کریم دارالحافظین کلام وحی در رشتههای حفظ ۳۲ سوره پایانی قرآن کریم، حفظ دو جزء، حفظ پنج جزء، حفظ هشت جزء و حفظ دوازده جزء قرآن کریم برگزار میشود.
این رقابت قرآنی به همت خانه قرآن مسجد چهارده معصوم (ع) و موسسه قرآن و عترت صاحبالزمان (ع) حصارک البرز طراحی شده است.
انتهای پیام