به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، محمد آشوری در آیین کلنگ زنی «بوستان زنده یاد محمدعلی بهمنی» گفت: ماهیت فرهنگی و هنری بوستانهای فرهنگی باید حفظ شود تا یاد و خاطره بزرگان شعر و ادب پارسی، پاس داشته شود. همچنین در بوستان بهمنی از اِلمان های شعر وی استفاده شود.
استاندار هرمزگان ضمن گرامیداشت نام و یاد زنده یاد بهمنی و خیرمقدم به جامعه فرهنگی و ادبی، از بنیانگذاران این بوستان قدردانی کرد.
وی ادامه داد: ساختار بوستانها باید با رویکرد فرهنگی و هنری و طراحی ماندگار انجام شود تا اعتماد و امید مردم تقویت شود زیرا این امر ضرورت جامعه ما است.
در ادامه اسماعیل امینی نویسنده کتاب جلسه طنز با گرامیداشت یاد و خاطره استاد محمدعلی بهمنی، وی را به لحاظ تاثیر روی شعر و غزل معاصر جزو برترین ها دانست.
وی عنوان کرد: زمانی که نظریه پردازان، ختم غزل را اعلام کردند، کسانی مانند محمدعلی بهمنی، سیمین بهبهانی، منوچهر نیستانی، شیبانی و منزوی، موجب شدند که غزل دوباره احیا شود.
امینی اضافه کرد: از آنجاییکه روانشاد بهمنی ترانه مینوشت به زبان مردم نزدیک بود و ره آورد کار ایشان در احیای غزل بیش از دیگران است.
این شاعر نام آشنا اضافه نمود: تاریخ ما بیش از اینکه به نام سلاطین شناخته شود به نام شاعران شناخته می شود. قرون ما به نام فردوسی، سعدی، عطار، حافظ و … نامگذاری شدهاند.
وی با تحسین هوشمندی مسئولان که اسم یک پارک را به نام بهمنی نامگذاری کردهاند، اینگونه لب به انتقاد گشود: اگر آنگونه که میگویید و همه مسئولان استان دوستدار فرهنگ و ادب هستند، چرا بودجه کنگره شعر استاد را قطع کردند و آن قدر بر وی سخت گرفتند که فرار را بر قرار ترجیح داد.
اسماعیل امینی در ادامه گفت: اگر چنین اقبالی به شعر، ادبیات و هنر و فرهنگ است چرا در هر دولت اولین اقدام برخورد با جامعه فرهنگی و هنری است. به هر حال مسئولان چارهای ندارند که با فرهنگ، هنر، موسیقی و با مردم آشتی کنند.
در ادامه نیز عیسی عباسی رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس و عوض پور از ایثارگران محله درخت سبز بندرعباس نیز به طور مختصر سخن گفتند.
به گزارش ایبنا، محفل افتتاحیه نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر (یادبود استاد محمدعلی بهمنی) از ساعت ۱۷:۳۰ دوشنبه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) در سالن همایشهای اداره کل کتابخانههای استان هرمزگان برگزار میشود.