شناسهٔ خبر: 71168215 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

حل مشکل دخالت‌های فسادزای انسانی و سلیقه‌ای در پرونده‌های مالیاتی با حسابرسی سیستمی

یک کارشناس اقتصادی: تحقق حسابرسی سیستمی و افزایش چشم‌گیر آن یک رویکرد کلیدی در حل مشکل دخالت‌های انسانی و سلیقه‌ای در پرونده‌های مالیاتی است که منجر به تحقق سهم ۹۵ درصدی حسابرسی سیستمی برای مودیان مالیاتی شده است.

صاحب‌خبر -

سهیل رستم‌خانی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم تحقق عدالت در اخذ مالیات گفت: مالیات جزو مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار دولت‌هاست. اخذ مالیات حقه از همگان مبتنی بر اطلاعات باید در دستور کار باشد. این درآمدهای مالیاتی در راستای افزایش ارائه خدمات به آحاد مردم به کار می‌افتد و تمام کشور از مزیت‌هایش بهره‌مند می‌شوند. به این ترتیب مهم‌ترین اقدام دولت‌ها در راستای تحقق نظام مالیاتی کارآمد، حرکت به سمت تحقق عدالت در اخذ مالیات است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای تحقق عدالت مالیاتی در بخش مالیات‌ستانی، تمرکز بر حذف مسیر فسادزای دخالت‌های انسانی و سلیقه‌ای در پرونده مالیاتی مودیان بخش مالیات بر عملکرد است. از این رو اقدام نظام مالیاتی در دولت چهاردهم بر تحقق حسابرسی سیستمی و افزایش چشم‌گیر آن یک رویکرد بسیار مهم و کلیدی در زمینه حل مشکل بزرگ دخالت‌های انسانی و سلیقه‌ای در پرونده‌های مالیاتی است که منجر به تحقق سهم ۹۵ درصدی حسابرسی سیستمی برای مودیان بخش مالیات بر عملکرد و مالیات در درآمد مستغلات اجاری در سال جاری شده است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش حسابرسی سیستمی در دولت چهاردهم با تکیه بر سهم ۹۵ درصدی حسابرسی هوشمند و سیستمی در بخش عملکرد و مالیات در درآمد مستغلات اجاری سال ۱۴۰۲ گفت: این حرکت مهم و راهبردی به سمت تحقق هوشمندسازی نظام مالیاتی در دولت چهاردهم موجب شده است که شاهد کاهش حجم رسیدگی پرونده‌های مالیاتی توسط ممیزان مالیاتی و تمرکز ماموران مالیاتی بر جلوگیری از فرار مالیاتی و اخذ مالیات حقه از مودیان دانه‌درشت شود که مالیات حقه از آنان اخذ شود و به این ترتیب بتوانیم به سمت اخذ مالیات عادلانه مبتنی بر مالیات واقعی افراد حرکت کنیم و در ضمن شاهد تحقق دولت هوشمند و نظام مالیاتی کارآ و با بازدهی بالا باشیم که در نهایت افزایش درآمدهای مالیاتی از محل اخذ مالیات از فراریان مالیاتی و دانه‌درشت‌ها را داشته باشیم.

رستم‌خانی با اشاره به تمرکز بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها توسط ممیزان مالیاتی با تحقق حسابرسی سیستمی از عمده مودیان مالیاتی خاطرنشان کرد: روندهای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در نهایت به نفع همگان است. از یک طرف، تسهیل کار سازمان امور مالیاتی و کارشناسان مالیاتی را شاهد هستیم و از طرف دیگر، نیازی به مراجعات مکرر مالیات‌دهندگان به ادارات نیست. با تکیه بر تمرکز ممیزان مالیاتی بر دانه‌درشت‌ها روند مالیات‌ستانی از شرکت‌های بزرگ و پردرآمد اصلاح خواهد شد و به این ترتیب می‌توانیم بر مالیات‌ستانی از این دانه‌درشت‌ها متمرکز شویم.

وی ادامه داد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که سازمان امور مالیاتی به ارتقای کیفیت خدماتش بپردازد و بر مقابله با کسانی که فرار مالیاتی دارند، متمرکز شود. اطلاعات و داده‌ها می‌تواند به کمک سازمان بیاید تا مالیات‌ستانی حقه از همگان را به اجرا بگذارد.

این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به تحقق درآمدهای مالیاتی دولت نیز منجر می‌شود. در این روند، هدف این نیست که به اعمال فشار مالیاتی بر مردم مبادرت کنیم، بلکه هدف این است که جلوی فرار مالیاتی را بگیریم و با پیدا کردن مودیان جدید درآمدهای مالیاتی دولت را افزایش دهیم.