شناسهٔ خبر: 71167500 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

تفاوت سینک جوشی و پرسی برای آشپزخانه‌های صنعتی و رستوران‌ها

اگر مدیر یک رستوران یا آشپزخانه‌ی صنعتی هستید و بین انتخاب سینک جوشی و پرسی مردد مانده‌اید، پاسخ کوتاه این است: اگر قیمت و امکان سفارشی‌سازی برایتان مهم است، سینک جوشی بهترین گزینه است. اما اگر به‌دنبال یک سینک تمیز بدون جای جوشکاری،ضخامت ورق بالا و اینکه قیمت بالاتر نسبت به سینک جوشی برای شما مهم نیست، سینک پرسی انتخاب بهتری خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اگر مدیر یک رستوران یا آشپزخانه‌ی صنعتی هستید و بین انتخاب سینک جوشی و پرسی مردد مانده‌اید، پاسخ کوتاه این است: اگر قیمت و امکان سفارشی‌سازی برایتان مهم است، سینک جوشی بهترین گزینه است. اما اگر به‌دنبال یک سینک تمیز بدون جای جوشکاری،ضخامت ورق بالا و اینکه قیمت بالاتر نسبت به سینک جوشی برای شما مهم نیست، سینک پرسی انتخاب بهتری خواهد بود.

در ادامه، تفاوت‌های این دو نوع سینک را با جزئیات بررسی می‌کنیم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.

1. سینک پرسی و سینک جوشی چیست؟

سینک پرسی

سینک پرسی صنعتی

سینک‌های پرسی از ورق استیل ضدزنگ 304 با ضخامت بالا تولید می‌شوند که با استفاده از دستگاه‌های پرسی قالب‌گیری شده و به‌شکل یکپارچه در می‌آید. این نوع سینک لبه‌های گرد و سطحی صاف دارد که پایه های تمام استیل و پاتروکی نیز دارد.مناسب برای قرار گیری در کنار سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی مانند میز کار استیل  میباشد.

سینک جوشی

سینک جوشی وی آی پی تجهیز

سینک‌های جوشی از چندین قطعه‌ی استیل ضدزنگ 304 با ضخامت متوسط ساخته شده‌اند که با جوشکاری به هم متصل می‌شوند. این نوع سینک‌ها از نظر ظاهری تمیز و بدون جای جوشکاری هستند.همچنین  سینک پرس نسبت به جوشی استحکام بالاتری دارند و برای استفاده در آشپزخانه‌های صنعتی و فست فود ها ایده‌آل هستند.

2. مقایسه‌ی فنی و عملکردی

ویژگی

سینک پرسی

سینک جوشی

روش تولید

قالب‌گیری یکپارچه

اتصال ورق‌های استیل با جوشکاری

استحکام

بیشتر

کمتر و احتمال سوراخ شدن جای جوشکاری

مقاومت در برابر ضربه

بالا

معمولی

ظاهر

سطح صاف، لبه‌های گرد

درزهای جوشکاری، تولید با سایز های سفارشی‌

قیمت

گران تر

اقتصادی

قابلیت تعمیر

محدود

آسان‌تر

کاربرد

مناسب مصارف رستورانها و فست فود های بزرگ

مناسب برای کافه ها و فست فودهای کوچک و کترینگها

3. مزایا و معایب سینک‌های پرسی و جوشی

مزایای سینک پرسی:

ضخامت ورق بیشتر و مقاومت بالاتر
سطح یکپارچه و بدون درز، کاهش احتمال نشت آب
ظاهر تمیز و بدون رد جوش و چکش

معایب سینک پرسی:

گرانتر از مدل جوشی
تنوع ابعادی کمتر، امکان سفارشی‌سازی ندارد
در صورت آسیب‌دیدگی، امکان تعمیر آن محدود است

مزایای سینک جوشی:

قیمت بسیار اقتصادی نسبت به مدل پرسی
قابلیت سفارشی‌سازی برای طراحی‌های خاص
قابلیت تعمیر و تعویض قطعات

معایب سینک جوشی:

ضخامت کم و نمایان بودن جای جوش و چکش
نیاز به دقت در جوشکاری برای جلوگیری از سوراخ شدن

 

در ادامه  به یک نقل قول از تولید کننده مطرح سینک های صنعتی میپردازیم:

عوامل مهم در انتخاب سینک صنعتی

  • جنس استیل: استیل 304 نگیر به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، حرارت و مواد شیمیایی، بهترین گزینه برای سینک‌های صنعتی است.
  • ابعاد و اندازه: با توجه به فضای آشپزخانه و حجم کاری، ابعاد مناسب سینک را انتخاب کنید.
  • تعداد و عمق لگن: تعداد لگن‌ها بر اساس نیاز شما به شستشوی همزمان ظروف مختلف تعیین می‌شود. عمق لگن نیز برای شستشوی قابلمه‌ها و ظروف بزرگ مهم است.
  • ضخامت ورق استیل: ضخامت بیشتر ورق، به معنای استحکام و طول عمر بالاتر سینک است.

منبع :آریا استیل نوین

بالاخره کدام سینک برای رستوران و آشپزخانه صنعتی بهتر است؟

اگر در یک آشپزخانه صنعتی کار می‌کنید که نیاز به شستشوی ظروف کوچک و محدود دارید، سینک جوشی انتخاب بهتری است. زیرا قیمت مناسب دارد و قابلیت طراحی در ابعاد دلخواه را نیز دارد. در مقابل، سینک پرسی برای مصارف بزرگ تر مانند آشپزخانه های صنعتی بزرگ که نیازی به شستشوی ظروف حجیم دارند، گزینه‌ی مناسبی است.

5. پرسش‌های متداول درباره‌ی سینک جوشی و پرسی

1. سینک جوشی بهتر است یا پرسی؟

اگر به‌دنبال استحکام و دوام هستید و قیمت برای شما مهم نیست، سینک پرسی گزینه بهتری است. اما اگر قیمت برای شما مهم‌تر است و به سینک ساده‌تری نیاز دارید، سینک جوشی را انتخاب کنید.

2. آیا سینک پرسی برای رستوران مناسب است؟

بستگی به نوع استفاده دارد. برای محیط‌های شلوغ و صنعتی، سینک پرسی به دلیل ضخامت ورق بیشتر و  استحکام بالاتر توصیه می‌شود، اما برای فست‌فودها و کافه‌های کوچک، سینک جوشی گزینه‌ی مناسبی است.

3. چطور بفهمم سینک جوشی کیفیت بالایی دارد؟

به کیفیت جوشکاری، ضخامت ورق استیل و جای چکش ها  دقت کنید. جوشکاری بی‌کیفیت و چکش کاری کج و نا منظم می‌تواند باعث زنگ‌زدگی و نشتی شود.

4. سینک پرسی چه ضخامتی باید داشته باشد؟

برای آشپزخانه‌های صنعتی، ضخامت 1 تا 1.5 میلی‌متر توصیه می‌شود تا استحکام کافی داشته باشد.

5. کدام برندها سینک جوشی و پرسی باکیفیت تولید می‌کنند؟

برندهایی مانند وی آی پی تجهیز از تولیدکنندگان معتبر سینک‌های صنعتی و تجهیزات آشپزخانه صنعتی هستند. برای بررسی مدل‌های مختلف، می‌توانید به وی آی پی تجهیز مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

اگر بودجه محدود دارید و ظاهر کار برای شما مهم نیست سینک های جوشی مناسب هستند.. اما اگر یک سینک سنگین و بسیار تمیز نیاز دارید، سینک پرسی انتخاب مناسبی خواهد بود. قبل از خرید دقت کنید که سایز های سینک پرسی محدود است و سایزهای 100/120/150/190 در عرض 65 را شامل میشود.ولی سینک های جوشی در هر ابعادی تولید میشوند.