شناسهٔ خبر: 71167425 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

پلیس: ارسال پیامک «عدم رعایت فاصله طولی» برای ۵۲۰۰۰ راننده/ جریمه رانندگان متخلف از ابتدای سال آینده

رئیس پلیس راه فراجا گفت: در راستای کنترل رعایت فاصله طولی تاکنون (در ۵ روز نخست اجرای این طرح) بیش از ۵۲ هزار پیامک هشدار به رانندگان متخلف ارسال شده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: رئیس پلیس راه فراجا گفت: در راستای کنترل رعایت فاصله طولی تاکنون (در ۵ روز نخست اجرای این طرح) بیش از ۵۲ هزار پیامک هشدار به رانندگان متخلف ارسال شده است.

سرهنگ احمد کرمی‌اسد؛ رئیس پلیس راه راهور فراجا از آغاز طرح پایش سرعت و فاصله طولی خودرو‌ها از ۱۰ بهمن‌ماه خبر داد و اظهار کرد: عدم رعایت فاصله طولی یکی از عوامل اصلی بروز تصادفات در معابر برون‌شهری است. این تخلف علاوه بر ایجاد تصادفات چندوسیله‌ای، موجب انسداد معابر و افزایش ترافیک می‌شود.

وی افزود: در راستای کنترل این تخلف، تاکنون در ۵ روز نخست اجرای این طرح، بیش از ۵۲ هزار پیامک هشدار به رانندگان متخلف ارسال شده است.

وی با بیان اینکه این پیامک‌ها در حال حاضر جنبه هشداردهنده دارند و هدف از ارسال آنها، آگاه‌سازی رانندگان از خطرات این تخلف است، گفت: از فروردین‌ماه سال آینده، رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه خواهند شد.

کرمی‌اسد گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد تصادفات برون‌شهری ناشی از عدم رعایت فاصله طولی و تخطی از سرعت مطمئنه است. این تخلفات علاوه بر تصادفات چندوسیله‌ای، موجب انسداد معابر و افزایش ترافیک شده و رفتار‌هایی مانند پر کردن فاصله طولی توسط برخی رانندگان، مشکلات ترافیکی را تشدید می‌کند. این رفتار‌ها به‌عنوان ناهنجاری ترافیکی شناخته شده و نیازمند مدیریت و اصلاح است.

رئیس پلیس راه راهور فراجا گفت: پلیس با تحلیل آمار تصادفات، تصمیم به کنترل جدی این تخلف گرفته است. در گذشته به دلیل نبود تجهیزات شناسایی، امکان ثبت و اعمال قانون برای این تخلف محدود بود و تنها پس از وقوع تصادف اقدامات قانونی انجام می‌شد. اما اکنون پلیس با استفاده از تجهیزات جدید و ارسال پیامک‌های هشدار، گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است.

سرهنگ کرمی‌اسد از رانندگان خواست برای رعایت فاصله طولی از روش‌های زیر استفاده کنند:

قاعده دو ثانیه: وقتی یک وسیله نقلیه از یک شاخص ثابت مانند تیر چراغ‌برق یا پایه تابلو عبور می‌کند، خودروی پشتی باید با تأخیر حداقل دو ثانیه به همان نقطه برسد. این معیار در شرایط عادی جاده‌ای، حداقل فاصله ایمن محسوب می‌شود و باید توسط تمامی رانندگان رعایت شود.

محاسبه بر اساس سرعت خودرو: سرعت خودرو (برحسب کیلومتر بر ساعت) را بر ۱۰ تقسیم کرده و عدد حاصل را در خودش ضرب کنید. به‌عنوان مثال، در سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت، فاصله ایمن ۴۹ متر است.

رئیس پلیس راه راهور تأکید کرد: رعایت فاصله طولی مناسب، پیشگیری از تصادفات و حفظ ایمنی جاده‌ها را تضمین می‌کند. این اقدام به رانندگان زمان کافی برای واکنش در شرایط غیرمنتظره می‌دهد.

وی از رانندگان خواست از رفتار‌های نادرستی که منجر به پر شدن فاصله ایمن بین خودرو‌ها می‌شود، خودداری کرده و با رعایت اصول ایمنی به بهبود وضعیت ترافیکی کمک کنند.

لینک کوتاه کپی لینک