بهرام سلطانی امروز ۱۵ بهمن در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این اداره کل در ۱۰ ماهه سال جاری، اعتباری بالغ بر ۱۸۶۲ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و اداره امور عشایر استان مازندران واریز کرده است، گفت: واریز عوارض ارزش افزوده رشد ۸۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه در راستای جلوگیری از فرار مالیاتی، سلسله جلساتی را با اعضای کارگروه فرار مالیاتی تشکیل دادیم، افزود: در این جلسات تصمیماتی برای همکاری دستگاههای مرتبط و اجرای صحیح قانون فرار مالیاتی گرفته شده است.
۶۳۳ مورد فرار مالیاتی از طریق سامانه سوت زنی
سلطانی با عنوان اینکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۶۳۳ گزارش فرار مالیاتی از طریق سامانه سوت زنی مربوط به استان مازندران ارسال شده است که تمامی موارد اعلامی مورد بازدید و راستی آزمایی قرار گرفته است، اظهار کرد: اعتباری بالغ بر ۱۳۱۸ میلیارد ریال تشخیص مالیات از محل فرار مالیاتی صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۶ درصدی داشته است.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران اطلاع رسانی به مودیان مالیاتی را یکی از ارکان اصلی در ایجاد ارتباط موثر و شفاف بین سازمان امور مالیاتی و مودیان برشمرد و ذکر کرد: این اداره کل نیز به همین منظور اقدامات متعددی از جمله برگزاری کلاسهای آموزشی به میزان ۱۴ هزار و ۱۳ نفر ساعت برگزار کرده است که از این مقدار میزان ۶۷۱۴ نفر ساعت مربوط به دورههای آموزشی پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان بوده است.
این مسئول به برگزاری دو همایش بزرگ با عناوین آشنایی با مزیت و فرصتهای قانون جهش تولید و دانش بنیان با محوریت بهرهمندی از اعتبار مالیاتی و همایش مالیاتی با موضوع بررسی آخرین تغییرات سامانه مودیان و ارزش افزوده به میزان ۲۸۰۰ نفر ساعت آموزش با همکاری اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامهها انعکاس خبر به نشریات و نصب بنر در سطح شهر برای اطلاع رسانی از واریز مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریها، فرمانداریها، دهیاریها و اداره امور عشایر بوده که از این محل کمک به توسعه و آبادانی استان شده است.
او با تاکید بر اینکه این اداره کل نسبت به راه اندازی بالغ بر ۴۰ میز خدمت در مصلایهای نماز جمعه شهرستانهای این استان اقدام کرده است، یادآور شد: روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی مازندران نیز اقداماتی همچون به روز رسانی پورتال سازمانی، اطلاع رسانی از طریق رسانههای بومی، شبکههای مجازی، استفاده از تابلوهای شهری و اقدامات مشابه را انجام داده است.
بهرام سلطانی با اذعان اینکه ۲۴ کارگاه آموزشی به میزان ۶۷۱۴ نفر ساعت برگزار شده است، تصریح کرد: یک همایش بزرگ با عنوان بررسی آخرین تغییرات سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی به میزان ۲۸۰۰ نفر ساعت آموزش با همکاری اتاق بازرگانی برگزار شده و برگزاری بیش از ۴۰ میز خدمت، نصب بنر و تابلوهای شهری در معرض دید عموم، طراحی اینفوگرافی، استفاده حداکثری از فضای مجازی و سایت از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است.
طرح نشاندار کردن مالیات
مدیرکل امور مالیاتی مازندران به طرح نشاندار کردن مالیات اشاره کرد و افزود: این طرح که برای اولین بار در کشور اجرا شده، به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم این امکان را میدهد که از محل هزینهکرد مالیات پرداختی خود اطلاع حاصل نمایند و همچنین پرداختکنندگان مالیات میتوانند بهطور مستقیم تعیین کنند که مالیات آنها برای کدام بخشهای عمومی یا پروژههای خاص هزینه شود.
تکمیل ۱۰۰ پروژه زیرساختی با درآمدهای مالیاتی
این مسئول با اظهار اینکه در سال جاری تعداد ۱۰۰ پروژه زیرساختی در استان مازندران جهت تکمیل از محل هزینهکرد درآمدهای مالیاتی معرفی شده است، بیان کرد : ۱۲۶۹۱ نفر از مودیان از این طرح استقبال کردند.
وی ادامه داد: در نتیجه این استقبال، اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد تومان از مالیات پرداختی مودیان به این طرح اختصاص داده شده است.
سلطانی با عنوان اینکه پروژههای مربوط به آموزش و پرورش و حمل و نقل تأمین اعتبار ۱۰۰ درصدی یافتند و مودیان از این بابت ابراز رضایت کردند، گفت: اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی تعداد ۳ پروژه در حوزه زیرساخت حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثهخیز و غیره) توسط مودیان انتخاب شده است.
بهرام سلطانی بیان کرد: اعتباری بالغ بر ۱۱۹ میلیارد ریال از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی تعداد ۱۵ پروژه در حوزه آموزش و پرورش و همچنین اعتباری بالغ بر ۴۸۹ میلیارد ریال از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی تعداد ۴۰ پروژه در حوزه تأمین آب (آبرسانی، کشاورزی و محیط زیست، آب و فاضلاب) توسط مودیان انتخاب شده است.
وی افزود: در حوزه بهداشت و درمان نیز اعتباری بالغ بر ۵۶ میلیارد ریال از مالیاتهای مشاغل برای تأمین مالی تعداد ۲ پروژه (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت و اورژانس) توسط مودیان انتخاب شده است.
بخشودگی مالیات به مناسبت دهه فجر
مدیرکل امور مالیاتی مازندران اعلام کرد: به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر و تکریم مودیان مالیاتی، با رعایت مقررات ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم، اختیار بخشودگی جرایم قابل بخشش موضوع قوانین مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده هر سال، دوره برای مودیانی که نسبت به پرداخت بدهی سال، دوره مربوط تا تاریخ ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ اقدام نمایند در خصوص اشخاص حقیقی تا سقف ۵ میلیارد ریال و در مورد اشخاص حقوقی تا سقف ۲۰ میلیارد ریال به مدیران کل امور مالیاتی تفویض میشود.
وی ادامه داد: بخشودگی جرایم موضوع این بند فارغ از زمان پرداخت بدهی مالیات و عوارض هر سال، دوره است و پرداخت بدهی قبل از ابلاغ این تفویض اختیار، مانع اعمال بخشودگی جرایم قابل بخشش نخواهد بود.
این مسئول ذکر کرد: تمام یا قسمتی از تفویض اختیار مذکور در چارچوب تعیین شده به معاونان مدیرکل و روسای ادارات امور مالیاتی قابل تفویض خواهد بود.
انتهای پیام