محسن اسلامزاده، مستندساز در برنامه «زمانه» شبکه دو درباره مستند «آقای دادستان» و در پاسخ به این سوال که هشت سال پیش چه چیزی شما را به سمت شهید لاجوردی سوق داد؟ گفت: شخصیت شهید لاجوردی خیلی شخصیت دراماتیکی است. ایشان نقش کلیدی بعد از انقلاب داشت.
اسلامزاده با بیان اینکه شهید لاجوردی بحثهایی دارد، که باید به روز برای مردم تعریف بشود، تا مردم درک کنند ایشان چه کار بزرگی برای کشور انجام داد، افزود: یکی از دوستانم در روزهای اول ساخت مستند به من اخطار داد که ساخت این مستند تاریخی خیلی سخت است. من سعی کردم باز با سوژه مواجه شوم. حتی به دنبال زندانیان آقای لاجوردی میگشتم. کار شهید لاجوردی سخت بود. ما باید به اهمیت کار ایشان میپرداختیم، تا بدانیم آن مرد چکار کرده است. مردی که تنها در بازار تهران بدون اینکه مالاندوزی بکند، بدون اینکه ساختمانسازی بکند، بدون اینکه ویلای شمال داشته باشد، آخر عمر با دوچرخه به حجره رفت و آنجا به شهادت رسید.
مستندساز «آقای دادستان» ادامه داد: هر انقلابی که به وقوع میپیوندد، مهمترین مسئلهاش خلع سلاح مردم است. بعضی از سازمانها در دقیقه ۹۰ انقلاب به صورت سیستماتیک اقدام به جمعآوری سلاح و مخفی کردن آنها کردند. بعداً این سازمانها سلاح کشیدند و مردم را به شهادت رساندند، که نتیجه آن تقدیم بیش از ۱۷ هزار شهید ترور است. نه اینکه شخصیت سیاسی باشند، نه! همینکه ریش داشته باشند و عکس امام را به دیوار چسبانده باشند، برای ترورشان کافی بود. خب چه کسی میتوانسته با این اقدامات مسلحانه مقابله کند؟ ما برای انجام مصاحبه آدمهای عجیب و غریبی را پیدا کردیم.
وی افزود: من از همان اول میخواستم به زندانیان لاجوردی برسم. آخرش هم به این زندانیان رسیدم. به کسی رسیدم که حکمش بخاطر حضور در هسته مرکزی منافقین اعدام بود. حتی خودش تعریف کرد که اسمش را با ماژیک روی پاهایش نوشتند، که حکم اجرا شود. ولی، چون لاجوردی در وصیتنامه او دیده بود که توبه کرده است، او را بیرون کشید.
به گفته اسلامزاده، ما یک روز به سراغ زندانیهای زیر دست شهید لاجوردی رفتیم و آنجا متوجه شدیم این شهید قربانی یک چیز است. او جلوی آقازاده بازی که الان هم در کشور است، ایستاد. لاجوردی کسی را که قتل و جنایت کرده و جزو سطح یک گروه تروریستی و داماد فلانی بوده آزاد نمیکرد. او میگفت چرا حکم رده پایین این زندانی اجرا شود، ولی حکم فلان آقازاده اجرا نشود؟! ولی وقتی میدیده شخصی واقعاً توبه کرده، بهش کمک میکرده و از زندان نجاتش میداده است. بنابراین، آن اتفاقی که بعدها در سازمان زندانها افتاد، کار شهید لاجوردی بوده است.