به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجانزاده، در مراسم گرامیداشت روز جهانی تالابها که صبح امروز در سالن همایشهای مبین انرژی عسلویه برگزار شد، افزود: در جریان این سیل ها اگر این تالاب ها نبودند زندگی صدها هزار نفر مورد تهدید قرار می گرفت.
وی ادامه داد: ماهیها منبع اصلی تامین پروتیین برای بیش از یک میلیارد نفر در جهان هستند و یکی از منابع تامین ماهی تالاب ها هستند علاوه براین ۴۰ درصد از گونههای شناخته شده جهان در تالاب ها زندگی و یا بخشی از زیستگاه آنها در تالاب قرار دارد.
لاهیجانزاده تاکید کرد: ۸۵ درصد از تالاب ها را از سال ۱۷۰۰ میلادی از دست رفته بود و ۳۵ درصد آنها نیز از سال ۱۹۶۰ از بین رفت و این اکوسیستم ها سه برابر بیشتر از جنگل ها در معرض خطر تهدید هستند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهور در مورد اینکه "حفظ محیطزیست یک میثاق ملی و تعهد تمامی دولتها است"، افزود: اقداماتی در تالاب انزلی برای احیای آن و حذف سنبل آبی صورت گرفته است و این اقدامات ادامه دار خواهد بود.
وی تاکید کرد: در بیشتر تالاب های بزگ کشور برنامه های حفاظتی در دست اجر است و امیدواریم با اعطای حق آبه این اقدامات حفاظتی به بهترین شکل ادامه داشته باشد.
لاهیجان زاده یادآور شد: اگر پمپاژ درست و برنامه حفاظتی از جمله لایروبی در تالاب میانکاله و خلیج گرگان مطابق برنامه انجام نگیرد، در سال ۱۴۰۸ تا ۱۴۱۰ کل خلیج گرگان از دست خواهد رفت.
وی ادامه داد: سند دو تالاب در استان بوشهر دریافت شده است و امیدواریم این نهضتی برای دریافت سند تالابها در سایر استان ها باشد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: احیای تالاب بام دژ نیز از جمله اقدامات مهم این سازمان در استان خوزستان است و امیدواریم در صورت تامین اعتبار تا پایان سال آینده به صورت کامل احیا شود.
وی به مدیران استانی توصیه کرد تا تمامی راههای قانونی برای حفاظت از تالاب ها را در نظر داشته باشند و در دریافت حق آبه تالاب ها از اقدامات قضایی نیز دریغ نکنند.