به گزارش ایرنا، در کشاکش نبرد و جهاد ، هنگامی که آتش و گلوله بیداد میکرد، مردانگی و غیرت در جبهههای جنگ معنا پیدا کرد و در روزهایی که آسمان از خون گلگون شهدا به سرخی میزد، سلسلهدار انقلاب و امام دلها فرمودند که جانبازان، رهبران نهضتاند.
امروز دوشنبه ۱۵ بهمن مصادف به چهارم ماه شعبان، تالار ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری مملو بود از حضور خانوادههای ایثارگران که عزیزترین کسان خود را برای دفاع از آب و خاک و ناموس این مرز و بوم به جبهههای حق علیه باطل فرستاده بودند و با وجود جانبازی اما همچنان تا پای جان در راه اسلام و ارزشهای آن ثابت قدم ماندند.
سالروز میلاد بزرگ جانباز اسلام و پرچمدار دفاع از حرمت حریم ولایت، حضرت ابوالفضل العباس (ع) با عنوان روز جانباز نامگذاری شده است.
روز دوشنبه در تالار ایثار بنیاد شهید و ایثارگران استان جمعی از جانبازان با همسر، فرزندان و نوههای خود حضور پیدا کردند و برخی نیز با همرزمان دوران دفاع مقدس در این محفل گرد همآمده بودند و در حالی که برخی به واسطه جراحتها و آثار برجای مانده از جانبازی دیگر رمقی برجان نداشتند اما سینههاشان مالامال از عشق به اسلام و میهن بود و زمانی که از خاطرات دوران دفاع مقدس یاد میکردند اشک دور چشمشان حلقه میبست و با حسرت زیر لب زمزمه میکردند که ای کاش به خیل دوستان شهیدشان پیوسته بودند.
جانباز چهارمحال و بختیاری: در برابر شهدا و خانواده ایثارگران مسوول هستیم
علی اسماعیلی وردنجانی یکی از جانبازان استوار و غیور چهارمحال و بختیاری در این مراسم در گفتوگو با خبرنگار ایرنا خود را در برابر شهدا و خانوادههای آنها مسوول دانست و گفت: هیچ توقع از کسی ندارم و هرچه کردیم برای کشور، نظام و دفاع از ناموس ایران بوده است.
وی که در سال ۱۳۶۲ در جزیره مجنون در عملیات خیبر نائل به درجه جانبازی شده است با ابراز احساس مسوولیت در قبال نظام و انقلاب اسلامی تصریح کرد: امیدوارم که هیچ خطری کشور را تهدید نکند اما اگر شرایطی پیش آمد برای دفاع از خاک کشور تا آخرین نفس پای این کشور و نظام خواهم ماند و جان خود را تقدیم کنم.
این جانباز دفاع مقدس تصریح کرد: اگر چه در هشت سال دفاع مقدس لیاقت شهادت را نداشتم اما اگر پیش بیاید با تمام توان در دفاع از وطن و دین و ناموس کم نمیگذارم.
مسوولان در رسیدگی به وضعیت جانبازان همت بیشتری داشته باشند
علیجان رمضانی جانباز ۲۵ درصد دوران دفاع مقدس نیز در این همایش رسیدگی بیشتر به امور جانبازان را خواستار شد و گفت: اگر چه برای رضای خدا و دفاع از وطن و اسلام ناب محمدی در دفاع مقدس حضور پیدا کردیم اما برخی جانبازان با جراحتهای بسیاری که بر بدن دارند دچار مشکلات جسمانی زیادی هستند که میطلبد برای تسکین این دردها مسوولان رسیدگی بیشتری داشته باشند.
وی که در عملیات والفجر ۱۰ در جزیره مجنون به درجه جانبازی رسیده است ادامه داد: علاوهبر اینکه بر بدنم سوختگی فراوانی وجود دارد و از ناحیه پا مجروح شدم و جانباز شیمیایی هم هستم، اما بنیاد شهید به من حق پرستاری نمیدهد و در این رابطه با چالش جدی روبرو هستم.
این جانباز دفاع مقدس تصریح کرد: سالهاست که همسرم از من پرستاری میکند که لازم است تا در این خصوص مساعدتهایی برای حق پرستاری برای خانواده جانبازان از سوی دولت در نظر گرفته شود.
رمضانی یادآور شد: با دل صاف در جبهههای جنگ حضور یافتم اما انتظار میرود مسوولان نسبت به رسیدگی به وضعیت جانبازان همت بیشتری داشته باشند.
جانباز اعصاب و روان: به درمان جانبازان رسیدگی بیشتری شود
یک جانباز ۳۰ درصد نیز در این همایش رسیدگی بیشتر مسوولان به وضعیت درمانی جانبازان را خواستار شد و گفت: مطالبه خاصی نداریم اما برخی جانبازان در شرایط جسمانی وخیمی قرار دارند که میطلبد برای کاهش درد آنها اقدامات درمانی بیشتری انجام گیرد.
مجید گنجی افزود: در عملیات مهران از ناحیه دست و پای سمت راست بدن مجروم شدم و در منطقه سومار نیز دچار موجگرفتگی شدم.
یک جانباز ۵۰ درصد: برای دریافت خدمات با مشکل روبرو هستیم
خداداد رحیمی نیز که دارای جانبازی ۵۰ درصدی است اعلام کرد : برای دریافت تسهیلات بانکی با برخی از موانع بسیاری روبرو هستیم و به همین دلیل از نحوه برخورد بانکها گلایه دارد.
وی به خبرنگار ایرنا گفت: ما همه هستی و جان خود را در راه اسلام و میهن فدا میکنیم و از کسی و یا دستگاهی نیز مطالبه و انتظاری نداریم اما برای اداره امور خانواده با چالش معیشتی روبرو هستیم و زمانی که اقدام به دریافت تسهیلات میشود موانع بسیاری نظیر ضامنهای متعدد پیش روی ما میگذارند که میطلبد در این خصوص مراعات حال همه مردم از جمله خانواده ایثارگران در نظر گرفته شود.
جانباز دفاع مقدس: مشکل تامین مسکن دارم
مسعود حیدری یکی دیگر از جانبازان دفاع مقدس در استان نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مشکل اصلی من مسکن است و در حال حاضر مستاجر هستم و از زمان پایان جنگ تاکنون هنوز نتوانستم خانهای برای خود و خانواده تهیه کنم.
وی تصریح کرد: یک وجب خاک کشور خود را به دشمن نمیدهیم و ما نباشیم اگر کشور به تصاحب دشمن درآید و با تمام توان از این مرز و بوم دفاع میکنیم.
این جانباز دفاع مقدس افزود: رسیدگی مسوولان به وضعیت جانبازان خوب است اما اگر به درخواست جانبازان اهمیت بیشتری بدهند ممنوندار میشویم.
رسیدگی به اشتغال فرزندان ایثارگران
بهزاد اسدی نیز یکی از جانبازان دفاع مقدس استان که در منطقه کردستان از ناحیه کمر و صورت زخمی شده است اشتغالزایی برای فرزندان ایثارگران را خواستار شد و گفت: پس از آنکه مجروح میشوم به مدت یک سال در بیمارستان بستری شدم و به مدت هفت ماه حافظه خود را از دست میدهم اما پس از آن به یاری خدا وضعیت جسمانیام رو به بهبودی میگذارد و حافظه خود را به دست میآورم.
وی افزود: افتخار میکنم در دوران دفاع مقدس حضور داشتم و اگر دوباره جنگ شود همین راه را ادامه می دهم.
این جانباز دفاع مقدس یادآور شد: دغدغه ما جانبازان، اشتغال جوانان است و امید میرود با همت مسوولان جوانان ما بتوانند شغلی پیدا کرده و تشکیل خانواده بدهند.
جانبازان الگوهای صبر و استقامت
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد نیز در مراسم تجلیل از جانبازان استان اظهار داشت: روز ولادت حضرت عباس(ع) با عنوان روز جانباز نامگذاری شده و این انتخاب مبارک بسیار به جا و شایسته بوده است.
حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی افزود: مقاومت شهدا و جانبازان باعث شکلگیری حماسههای بزرگی در دوران دفاع مقدس شده است و لازم است تا از این اسطورههای صبر و مقاومت الگوسازی و به نسلهای جدید معرفی کرد.
وی تصریح کرد: ما به جانبازان و خانوادههای آنها افتخار میکنیم چرا که مایه مباهات این مرز و بوم هستند و باید تا میتوان در تکریم و تجلیل از آنها اقدام کرد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در مجموع بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ شهید گلگون کفن را تقدیم نظام اسلامی کرد.
در دوران دفاع مقدس حدود ۴۰ هزار رزمنده از این استان عازم جبهههای حق علیه باطل شد که از این تعداد ۲ هزار و ۴۳۶ رزمنده شهید، هفت هزار و ۵۰۰ نفر جانباز و نزدیک به ۵۰۰ نفر آزاده شدند.