شناسهٔ خبر: 71164199 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ورود سازمان اداری استخدامی به افزایش هیئت علمی دانشگاه ملی مهارت

سخنگوی کمیسیون آموزش گفت: مقررشد سازمان اداری و استخدامی در اشتغالزایی فارغ التحصیلان و افزایش هیئت علمی دانشگاه ملی مهارت به صورت خاص ورود کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، احسان عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از بررسی آخرین وضعیت آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی در نشست کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: به ازای هر ۲۰۵ دانشجو حدود یک هیات علمی وجود دارد این سهم ۳ درصدی برای دانشگاه ملی مهارت بسیار اندک و ناچیز است که این موضوع خلا و ضعف جدی محسوب می‌شود.

وی در تشریح دستور کار کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس آخرین وضعیت آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی در کشور را با حضور مسئولانی از وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ملی مهارت و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار دادند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولان مربوطه گزارشی از عملکرد مراکز فنی و حرفه‌ای را در کشور ارائه کردند، افزود: طبق آمار اعلامی در جلسه امروز حدود ۱۹۲ هزار دانشجویی که در دانشگاه ملی مهارت مشغول به ادامه تحصیل هستند که سهم سرانه دانشجویی از کل دانشجویان کشور حدود ۵/۷ درصد است، این عدد رقم بسیار نازل و اندکی است.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعداد اندک اعضای هیئت علمی دانشگاه ملی مهارت، اظهار داشت: به ازای هر ۲۰۵ دانشجو حدود یک هیئت علمی وجود دارد این سهم ۳ درصدی برای دانشگاه ملی مهارت بسیار اندک و ناچیز است متاسفانه این موضوع خلا و ضعف جدی محسوب می‌شود.

عظیمی راد با تاکید بر اعتبارات اندک اختصاص داده شده به سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و دانشگاه ملی مهارت، اظهار داشت: در این نشست مسئولان مربوطه به اعتبارات اندک اختصاص یافته از سازمان برنامه و بودجه معترض بودند، کمتر از یک دهم اعتبارات حوزه آموزشی برای دانشگاه ملی مهارت است که این مسئله ضعف جدی محسوب می‌شود، از طرفی نرخ اشتغال پایین این مجموعه مهارت آموزی مورد انتقاد نمایندگان حاضر در نشست بود.

وی در ادامه یادآور شد: طبق آمار اعلامی مرکز پژوهش‌های مجلس نرخ اشتغال در مراکز فنی و حرفه‌ای کشور بسیار اندک است که این رقم حدود ۲۶ درصد بازار کار را در بر می‌گیرد و از مشکلات کلیدی اشتغالزایی است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، ادامه داد: حدود ۴۰ درصد ظرفیت کارگاه مراکز فنی و حرفه‌ای کشور مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، در این نشست پیشنهاد شده ارتباط مراکز فنی و حرفه‌ای و شرکت‌های دانش بنیان تقویت شود تا مسیری برای درآمدزایی سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه ملی مهارت باشد و همچنین فرصتی برای شرکت‌های دانش بنیان برای حضور پررنگ در تولیدات کشور فراهم شود.

عظیمی‌راد با بیان اینکه در این نشست به جوان‌گرایی تاکید ویژه‌ای شده است، گفت: حدود ۴۰ درصد از فعالان سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بالای ۴۰ سال هستند، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای به جوانگرایی بسیار تاکید دارند؛ هم افزایی بخش‌های مختلف دانشگاه ملی مهارت باید مورد توجه قرار بگیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: در این نشست مقرر شد سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصص اعتبارات سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه ملی مهارت توجه ویژه‌ای داشته باشد و همچنین سازمان اداری و استخدامی در اشتغالزایی فارغ التحصیلان این مجموعه‌ها و افزایش هیئت علمی دانشگاه ملی مهارت به صورت خاص ورود کند، تشکیل شورای عالی مهارت و هم افزایی بین سازمان های فنی و حرفه‌ای از دیگر نکات کلیدی مطروحه این جلسه بود.