شناسهٔ خبر: 71163917 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

یک شاعر و منتقد ادبی مطرح کرد؛

معرفی صداها و لحن‌های تازه در ادبیات از سکویی به اسم جشنواره شعر فجر

اعظم سعادتمند گفت: به گمانم داوران جشنواره به دنبال صداها و لحن‌های تازه در ادبیات هستند تا آنها را از سکویی به اسم جشنواره بین‌المللی شعر فجر معرفی کنند

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اعظم سعادتمند؛ شاعر و منتقد ادبی به روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: اکنون جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش‌های متنوع و مجزایی چون شعر کلاسیک، شعر محاوره، شعر نو و سپید برگزار می‌شود و این نشان دهنده نگاه فراگیر متولیان جشنواره به جریان‌های ادبی مختلف در ایران است. بنابراین هدف برگزارکنندگان شنیده شدن همه صداهای شعری است، هرچند که ممکن است در همین بخش‌ها مثلاً در بخش شعر کلاسیک صداهای متنوعی داشته باشیم.


وی افزود: دیده شدن این تنوع‌ها نیز منوط به رسیدن کتاب‌های آنها به جشنواره بین‌المللی شعر فجر است و اینکه آیا آن کتاب‌ها از دید داوران قابلیت معرفی شدن را دارند یا خیر؟ بنابراین صداهای مختلف در بسترهای متفاوتی مثل شعر کلاسیک، شعر نیمایی و سپید و یا محاوره، بستگی به اینکه شاعران تا چقدر نگاهی نو ارائه داده و تا چه میزان به دنبال لحن‌های تازه در ادبیات بودند، دیده می‌شوند.


سعادتمند ادامه داد: به گمانم داوران جشنواره به دنبال صداها و لحن‌های تازه در ادبیات هستند تا آنها را از سکویی به اسم جشنواره بین‌المللی شعر فجر معرفی کنند. با این اوصاف اما نمی‌توان گفت که جشنواره می‌تواند به همه جریان‌ها اهمیت بدهد؛ بویژه که برخی از این جریان‌ها ممکن است با مولفه‌های اخلاقی مهم در جامعه ما مغایر باشند. به عنوان مثال دایره واژگانی برخی از جریان‌های شعری ممکن است از نظر بسیاری از شاعران شایسته نیست. قطعاً می‌توان گفت که به این جریان‌ها نگاه چندان مثبتی وجود ندارد، اما جشنواره قطعاً به جریان‌هایی که سر جنگ با اخلاقیات جامعه ندارند و مروج بی‌اخلاقی نیستند، توجه می‌کند.


شاعر مجموعه «باران پس از برف» در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دست جشنواره بین‌المللی شعر فجر برای تعداد برگزیدگان محدود است، گفت: بهرحال ما در جشنواره نهایتاً در بخش انتخاب آثار نهایی هفت کاندیدا داریم و چند برگزیده و این برنامه‌های جنبی جشنواره است که باعث می‌شود تا بسیاری از شاعران خودشان را در رویداد سهیم بدانند.


سعادتمند برپایی محافل شعری جشنواره را یکی از اتفاقاتی خوبی دانست که باعث می‌شود تا صداهای متفاوتی از جریانات شعری در کشور شنیده شود. وی در این باره اشاره کرد: می‌توان شاعران خوبی را که هنوز کتاب چاپ نکرده‌اند، به محافل و شب‌های شعر ذیل جشنواره دعوت کرد تا صداهای جدید و شاعران جوان‌تر نیز در عرصه حضور داشته و شعرشان شنیده شود.


شاعر مجموعه «لیلی آذر» اضافه کرد: دوره آموزشی «کلک خیال» که ذیل جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزار می‌شود، دوره‌ای بسیار خوب و فرصت مناسبی است تا جوانان با استعداد بتوانند از دانش و تجربه اساتید بهره ببرند و به پیشرفت خود در عرصه شعر فکر کنند. این دوره‌ها برای شاعران جوان دلگرم کننده است. نمی‌توان گفت که اگر شاعری هیچگاه نتوانست جایزه‌ای ادبی را به دست بیاورد، شاعر بدی بوده است؛ بهرحال خیلی از مسائل می‌تواند دست به دست هم بدهد تا شاعران جوایز ادبی را به خود اختصاص دهند. حتی ممکن است در طول یک سال آنقدر تعداد کتاب‌های خوب زیاد باشد که برخی اصلاً دیده نشوند؛ اما جنبه امیدوار کننده آن است شاعر برگزیده می‌تواند امیدواری بسیار و انرژی مهمی را برای ادامه کار ادبی خود به دست بیاورد.

برچسب‌ها: