شناسهٔ خبر: 71162895 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بهره برداری از ۳۵ همت طرح صنعتی در دهه فجر

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: ۲۱۱ طرح صنعتی با بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری، در ایام الله دهه فجر به بهره برداری می‌رسد.

صاحب‌خبر -

بهره برداری از ۳۵ همت طرح صنعتی در دهه فجر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای رضا انصاری در نشست خبری طرح‌های آماده افتتاح در دهه مبارک فجر افزود: در ۹۹ شهرک و ۲۳ ناحیه صنعتی شهرک‌های صنعتی ۲۴ استان، طرح‌های آماده افتتاح داریم که برخی به بهره برداری رسیده و بخشی نیز آماده افتتاح است که تا پایان دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسد. 

وی گفت: میزان اشتغال زایی این طرح ها، براساس مجوز‌های صادر شده ۱۱ هزار و ۶۵۸ نفر است. 

انصاری گفت: علاوه بر این طرح‌ها، ۳۴۱ طرح عمرانی و زیرساختی شهرک‌ها و مناطق ویژه اقتصادی با ۵ هزار و ۱۴۳ میلیارد تومان آماده افتتاح است. 

به گفته مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران؛ ۸۷۳ شهرک و ناحیه صنعتی در حال بهره برداری داریم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از احیای ۹۲۵ واحد راکد و غیرفعال در شهرک‌های صنعتی از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: با احیای این واحد‌ها برای ۱۶ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است. 

 

انصاری افزود: در همین مدت یک هزار و ۴۷۴ واحد صنعتی با اشتغال بیش از ۲۲ هزار نفر به بهره برداری رسیده است. 

 

احیای ۹۲۵ واحد راکد با اشتغال ۱۶ هزار نفری

 

وی با بیان اینکه حدود ۵۳ هزار واحد صنعتی در ۸۷۳ شهرک و ناحیه صنعتی فعالیت دارند گفت: میزان اشتغال در این واحد‌های صنعتی حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است. 

انصاری افزود: بیشتر این شهرک‌های صنعتی دولتی هستند، البته برخی از این واحد‌های صنعتی نیز در قالب شرکت‌های خدماتی اداره می‌شوند که هم اکنون بیش از ۳۰۰ شهرک صنعتی به این شرکت‌های خدماتی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۷۱ شهرک غیر دولتی با ۹ هزار و ۳۲۳ واحد صنعتی در کشور وجود دارد، گفت: بیش از ۲۱۴ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی غیر دولتی اشتغال دارند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه سهم کل صنایع مستقر در واحد‌های صنعتی از کل واحد‌های صنعتی کشور ۷۰ درصد است افزود: حدود ۹۸ درصد صنایع خرد و کوچک در شهرک‌های صنعتی مستقر‌اند که سهم اشتغال این صنایع ۴۰ درصد است.

وی در ادامه از خلع ید اراضی صنعتی راکد خبر داد و گفت: از ابتدای امسال ۱۴۰ هکتار اراضی صنعتی راکد خلع ید شده است که پیگیری این موضوع را پس از ابلاغ شیوه نامه به طور جد در دستور کار قرار داده‌ایم تا بخش‌های راکد را فعال کنیم. 

انصاری افزود: امسال نگاه ما این است که بخش خصوصی را برای شهرک سازی وارد کار کنیم و بر اساس سیاست‌های کلی اصل ۴۴ که الزام قانونی داریم حرکت کنیم. سهم شهرک‌های صنعتی در این زمینه نقش تنظیم گری و نظارت است.

وی از ورود واحد‌های صنعتی در حوزه انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: پنج هزار و۲۰۰ هکتار زمین مناسب را برای ایجاد نیروگاه‌های انرژی خورشیدی شناسایی کردیم که زمین‌های مناسب برای سرمایه گذاری در انرژی‌های خورشیدی است. 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: در چهار شهرک زمین‌ها آماده واگذاری است و سایر زمین‌ها نیز در دست اجراست.

وی با بیان اینکه تاکنون ۳۰ مگاوات انرژی خورشیدی در واحد‌های صنعتی به مرحله بهره برداری رسیده است گفت: طبق آمار وزارت نیرو در پاییز امسال حدود سه هزار مگاوات برق مورد نیاز شهرک‌های صنعتی بود.

انصاری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نوسازی واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی و ارائه خدمات الکترونیکی نیز افزود: بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ایجاد شده است که دغدغه کنونی سازمان ارایه بیشتر خدمات نرم افزاری به شهرک‌ها و واحد‌های صنعتی است. 

وی گفت: در واقع این مبلغ ۴۸۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی شهرک‌های صنعتی سرمایه گذاری شده است که این زیر ساخت‌های فرسوده مشکل حال و آینده صنایع ماست. 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: اکنون طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی، مجوز قانونی برای نوسازی و بازسازی شهرک‌های صنعتی فرسوده نداریم، به ویژه آنهایی که به شرکت‌های خدماتی واگذار شده‌اند که به نوعی بخش خصوصی هستند و خود این شرکت‌ها نیز توان بازسازی ندارند. ضمن اینکه حل مشکلات در واحد‌های صنعتی بینابخشی است. 

وی با بیان اینکه ما در این خصوص نیازمند کمک مجلس شورای اسلامی هستیم ادامه داد: ما باید به سمتی برویم که بخشی از مالیات بر ارزش افزوده برای نوسازی واحد‌های صنعتی در اختیار شهرک‌های صنعتی قرار بگیرد. 

انصاری با بیان اینکه اکنون سازمان به دنبال توسعه شهرک نیست بلکه به تجهیز بیشتر آنها می‌اندیشد گفت: حدود ۵۳ هزار واحد صنعتی در حال بهره برداری هستند و حدود ۵۰ هزار طرح در دست ساخت و ساز داریم. 

وی افزود: در دنیای امروز که دنیای فناوری است ساخت شهرک‌های فناوری را در پیش داریم و تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه با دانشگاه شریف امضا کرده‌ایم و در این زمینه توسعه هوش مصنوعی را در نظر داریم، بدون فناوری در دنیای آینده توان رقابت با جهان را نخواهیم داشت. 

 

عدم النفع قطعی برق صنایع کوچک ۴۳ همت بود

 

­مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: براساس آمار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، عدم النفع قطعی برق واحدهای صنعتی در تابستان امسال ۴۳ همت بود.

 انصاری افزود: البته وضعیت قطعی برق در همه استان ها به یک شکل و اندازه نیست اما اکنون واحدهای صنعتی شرایط خوبی در بحث برق ندارند، هرچند نسبت به قبل قابل تحمل شده و هفته ای یک یا دو روز برق شهرک ها قطع می شود. 

وی ادامه داد: البته در زمستان مشکل اصلی کمبود گاز است و نیروگاه ها هم به دلیل کمبود گاز، برق کافی تولید نمی کنند اما در تابستان قطعی برق مشکل اصلی است که امیدواریم با برق خورشیدی این مشکلات حل شود.

­مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: در نظر داریم برای شهرک سازی، بخش خصوصی را وارد کار کنیم و الزام قانونی داریم که ایجاد شهرک و نواحی صنعتی به بخش غیردولتی واگذار شود و در جاهایی که بخش خصوصی انگیزه دارد و تمایل به ایجاد شهرک دارد، ورود کند و نقش دولت تنها تنظیم گری و نظارت باشد.

آقای انصاری با بیان اینکه همچنین درصدد ایجاد شهرک‌های تخصصی هستیم؛ گفت: امسال ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب شده که ۶ مورد آنها شهرک تخصصی است و این را براساس ظرفیت های منطقه ای آمایش سرزمینی پیش می بریم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه از برنامه‌ ریزی برای ایجاد شهرک‌های فناوری با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی خبر داد و افزود: در تهران نیز با همکاری دانشگاه شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد یک شهرک فناوری با تمرکز بر هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد.

انصاری همچنین به لزوم تقویت زنجیره ارزش و صنعت‌سازی در کشور اشاره کرد و گفت: برای رقابت در بازارهای جهانی، باید به سمت تکمیل زنجیره ارزش و توسعه فناوری‌های نوین حرکت کنیم، در این راستا، ایجاد شهرک‌های فناوری و حمایت از صنایع کوچک و متوسط دانش‌بنیان از برنامه‌های اصلی سازمان است.

وی از پیشنهاد تشکیل شورای ملی سیاست‌گذاری صنایع کوچک و متوسط زیر نظر معاون اول رئیس‌ جمهور خبر داد و افزود : این شورا با هدف هماهنگی بین‌بخشی و حمایت از صنایع کوچک و متوسط تشکیل خواهد شد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه بر استقرار صنایع در جوار آب‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید استقرار صنایع انرژی بر در کنار آبها، بنابراین توسعه شهرک های صنعتی دریامحور را در دستور کار قرار داده ایم، اکنون در هرمزگان طرح هایی در این خصوص اجرا شده و نگاه دولت و وزارت صمت بر استقرار صنایع آب بر در کنار آب است.

وی درباره بسته حمایتی وزیر صمت نیز گفت: این بسته حمایتی در کمیسیون زیربنایی دولت مصوب شد و در حال بررسی است و شامل مالیات و اقساط وام‌ها و قبض ها و بیمه ها می شود و امیدواریم در هیات وزیران مصوب شود و بیشتر از نوع تنفس و مهلت‌دهی به صنایع است.

معاون وزیر صمت در ادامه بر تسهیل صدور مجوز برای کسب و کارها تاکید کرد و افزود: میزان استعلام ها باید کاهش یابد و در مقابل نظارت ها افزایش یابد همچنین گفت وگوها و رایزنی های خوبی برای تامین برق صنایع داشتیم و برخی از واحد‌های صنعتی تولیدکننده مواد غذایی را پیگیر هستیم که برق آنها قطع نشود.

وی همچنین به موضوع تامین نیروی انسانی مورد نیاز در شهرک های صنعتی اشاره کرد و گفت: سازمان صنایع کوچک تلاش دارد نیروی انسانی را توسعه دهد و توانمند کند، هزینه نیروی انسانی در صنایع ما هزینه بزرگی نیست و مسأله این است که صنعت باید هزینه بیشتری صرف نیروی انسانی کند که این نیرو جذب مشاغلی مانند تاکسی اینترنتی نشود.