به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد آدینه پور، مدیرعامل برق منطقهای هرمزگان، در نشست خبری صبح دوشنبه با اشاره به اقدامات این شرکت در جهت توسعه و پایداری شبکه برق استان، بر لزوم توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و مدیریت مصرف به عنوان راهکارهای اساسی تأکید کرد.
آدینه پور با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه خط انتقال ۱۶۸۶ متری شرکت از ۲۸ اسفند سال گذشته آغاز و با وجود سختیهای بسیار به ثمر رسیده است، گفت: این پروژه و سایر پروژههای دهه فجر با اعتباری بالغ بر ۸۲۱ میلیارد تومان، نقش بسزایی در رفع افت ولتاژ، پایداری و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق استان بهویژه در جزیره قشم داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد از مصرف برق استان هرمزگان مربوط به بخش خانگی است، گفت: این میزان در مقایسه با میانگین ۳۰ درصدی مصرف خانگی در کل کشور، نشاندهنده اهمیت بالای مدیریت مصرف در این استان است. لذا از شهروندان تقاضا میشود در این زمینه با شرکت برق همکاری لازم را داشته باشند.
مدیرعامل برق منطقهای هرمزگان افزود: ظرفیت منصوبه استان ۴۵۹۹ مگاوات بوده و حداکثر تولید عملی نیز از طریق تبادل با شبکه سراسری ۲۹۲۷ مگاوات است. بر همین اساس، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر به عنوان یکی از اولویتهای اصلی این شرکت در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان در حال حاضر دارای یک نیروگاه خورشیدی ۱۳ مگاواتی بزرگ مقیاس است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، دو کنسرسیوم آبان و انرژی نیز در حال احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۱۱ مگاوات در استان هستند.
آدینه پور همچنین از پیگیریهای جدی برای جذب سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: با توجه به پتانسیل تابش خورشیدی در هرمزگان، احداث نیروگاههای خورشیدی میتواند به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و پایداری شبکه برق کمک شایانی کند.
وی در ادامه با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع بزرگ را مکلف به تأمین بخشی از برق مصرفی خود از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر یا خرید انرژی از بورس انرژی دانست و گفت: صنایع استان هرمزگان با استفاده از این ظرفیت قانونی میتوانند در تولید برق پاک استان مشارکت کنند.
آدینه پور همچنین با اشاره به ماده ۴ آئین نامه قانون مانع زدایی از صنعت برق، از مکلف بودن صنایع پرمصرف استان به احداث نیروگاه خبر داد و گفت: صنایع آلومینیوم المهدی، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه و صنایع انرژی پارسیان مکلف به احداث نیروگاههای خود در مجموع با ظرفیت ۲۴۳۴ مگاوات در هرمزگان هستند.
وی همچنین در تشریح جمع بندی کل پروژههای قابل افتتاح استان هرمزگان گفت: ارزش پروژههای جدید برقرسانی ۸۲۱ میلیارد تومان که بهره برداری از آنها نقش بسیار مهمی در رفع افت ولتاژ، افزایش پایداری شبکه برق استان خواهد داشت.
مدیرعامل برق منطقهای هرمزگان ضمن تشکر از همکاری رسانهها در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مدیریت مصرف، ابراز امیدواری کرد با همکاری تمامی ذینفعان، استان هرمزگان در مسیر توسعه پایدار و بهره مندی از انرژی پاک گام بردارد.