شناسهٔ خبر: 71160885 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بهره‌برداری ۸۲۱ میلیارد پروژه در حوزه برق در هرمزگان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان، ضمن تشریح جزئیات پروژه‌های جدید برق‌رسانی به ارزش ۸۲۱ میلیارد تومان، بر نقش این پروژه‌ها در رفع افت ولتاژ، افزایش پایداری شبکه و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، فرشاد آدینه پور مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان هرمزگان با اعلام خبر افتتاح پروژه‌های جدید برق‌رسانی به ارزش 821 میلیارد تومان، این پروژه‌ها را تقدیمی به مردم شریف استان هرمزگان دانست و افزود: این پروژه‌ها نقش بسیار مهمی در رفع افت ولتاژ، افزایش پایداری شبکه و ارتقاء قابلیت اطمینان شبکه برق استان خواهند داشت.

آدینه پور با اشاره به اینکه عمده این پروژه‌ها در جزیره قشم صورت پذیرفته است، افزود: با توجه به عملیات تعویض هادی و افزایش ظرفیت انتقال برق بین جزیره قشم و سرزمین اصلی، این پروژه‌ها کمک شایانی به پایداری شبکه برق ما در جزیره قشم خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان در ادامه، با ارائه آمار و ارقام، به تشریح وضعیت شبکه برق استان پرداخت و گفت: مجموع طول خطوط انتقال و فوق توزیع در استان هرمزگان بالغ بر 7000 کیلومتر است که 5.2 درصد از کل خطوط انتقال کشور را تشکیل می‌دهد نکته قابل توجه این است که اگرچه جمعیت استان ما حدود 1 درصد جمعیت کل کشور است، اما ظرفیت شبکه انتقال ما نسبت به جمعیت دو برابر است این امر به این دلیل است که مصرف خانگی در استان هرمزگان حدود 60 درصد از کل مصرف را شامل می‌شود، در حالی که این میزان در کل کشور کمتر است.

آدینه پور با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف گفت: در سال گذشته، از پیک مصرف 3721 مگاواتی در استان، حدود 2930 مگاوات مربوط به بخش خانگی بوده است این موضوع نشان‌دهنده لزوم فرهنگ‌سازی برای مدیریت مصرف در بخش خانگی است تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.

وی در خصوص وضعیت تولید برق در استان گفت: ظرفیت منصوبه استان هرمزگان 4599 مگاوات است، در حالی که حداکثر تولید عملی 3326 مگاوات و تولید در پیک 2720 مگاوات بوده است این نشان می‌دهد که در لحظه پیک مصرف، ما حدود 1000 مگاوات کسری داشته‌ایم که از طریق تبادل با شبکه سراسری و خطوط انتقال جبران شده است.

آدینه پور با اشاره به لزوم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان به دلیل محدودیت‌های سوخت فسیلی، گفت: در حال حاضر یک نیروگاه 13 مگاواتی خورشیدی در استان بهره‌برداری شده و دو پروژه خورشیدی نیز در دست اجراست همچنین برای 11 نقطه دیگر مجوزهای لازم اخذ شده و به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم.

 وی با اشاره به شرایط گرد و غبار و رطوبت در استان، توضیح داد که پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی در استان نسبت به برخی مناطق دیگر کمتر است، اما با پیشرفت تکنولوژی نانو، تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران در این حوزه ادامه دارد.

وی افزود که شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان وظیفه انتقال برق از نیروگاه‌ها به مشترکین صنعتی بزرگ و توزیع آن را بر عهده دارد و در خصوص حمایت از طرح‌های انرژی خورشیدی مقیاس کوچک برای توانمندسازی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، گفت: قراردادهایی در این زمینه با بانک‌ها و کمیته امداد منعقد شده تا با استفاده از تسهیلات بانکی و خرید انرژی خورشیدی توسط وزارت نیرو، به توانمندسازی این خانوارها کمک شود.

آدینه پور در ادامه گزارش خود با بیان جزئیات پروژه‌های افتتاح شده گفت: ما در این ایام شاهد بهره‌برداری از چند پروژه مهم خواهیم بود به عنوان مثال، می‌توان به پست 230 کیلوولت لافت (فاز 1) در قشم اشاره کرد که با اعتباری بالغ بر 5200 میلیارد ریال تکمیل شده است و با افتتاح آن، ظرفیت انتقال و توزیع برق در جزیره قشم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، به طوری که امکان تامین برق مطمئن برای شرکت نفت فلات قاره گورزین و سایر صنایع و مشترکین جدید فراهم شده است این پروژه را به حق می‌توان یکی از اقدامات کلیدی در توسعه زیرساخت‌های برق استان دانست.

آدینه پور همچنین ادامه داد: پروژه دیگری که به بهره‌برداری رسید، پست 132 کیلوولت کنار سیاه (فاز 1) در بستک بود با سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد ریالی که در این پروژه انجام شده، ضمن تقویت شبکه برق در منطقه بستک، شاهد بهبود شرایط تامین برق برای مشترکین این منطقه نیز خواهیم بود این پروژه، پاسخی به نیازهای رو به رشد این منطقه است.

وی در بخش دیگری از گزارش خود گفت: همچنین، احداث پست 63 کیلوولت رمکان (فاز 1) در قشم با اعتبار 1000 میلیارد ریال، موجب کاهش بارگذاری پست‌های فوق توزیع درگهان و سوزا شده و ولتاژ شبکه توزیع در این مناطق را بهبود بخشیده است این اقدام نیز در راستای بهینه‌سازی کلی شبکه برق استان صورت گرفته است.

آدینه پور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: "همچنین، با افتتاح خط 63 کیلوولت پست 230 لافت - گورزین و انشعاب طبل که با اعتباری معادل 810 میلیارد ریال احداث شده است، تامین برق پایدار برای شرکت نفت فلات قاره گورزین و مناطق طبل و باسعیدو تضمین شده است این پروژه را می‌توان به عنوان یک اقدام زیربنایی در راستای حمایت از صنایع و توسعه مناطق مختلف استان برشمرد.

آدینه پور در ادامه گزارش خود، به ابلاغ بخشنامه جدیدی برای مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد. 

وی: این بخشنامه به تمامی دستگاه‌های دولتی و عمومی ابلاغ شده و بر رعایت دمای 18 درجه سانتیگراد در فضاهای اداری، خاموش کردن وسایل گرمایشی در ساعات غیرکاری، استفاده از دستگاه‌های گازسوز استاندارد و همچنین کاهش مصرف گاز تاکید دارد هدف اصلی این بخشنامه، افزایش آگاهی عمومی در خصوص ضرورت صرفه‌جویی در مصرف انرژی و مشارکت در حفظ منابع ملی عنوان شد.

آدینه پور در پایان گزارش خود تاکید کرد که با افتتاح این پروژه‌ها و تاکید بر مدیریت مصرف انرژی، استان هرمزگان گامی موثر در جهت توسعه و پایداری برداشته است.

انتهای پیام/864/.