همشهری آنلاین: بهگفته سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا مرحله اول ارسال پیامک به رانندگان متخلف آغاز شده و از دهم بهمنماه به کمک سامانههای هوشمندی که در آزادراهها و بزرگراهها نصب شده، فاصله طولی خودروها بهطور دقیق پایش خواهد شد.
فاصله طولی چطور محاسبه میشود؟
فاصله ایمن میان خودروها براساس زمان سنجیده میشود. وقتی یک وسیله نقلیه از یک شاخص ثابت مانند تیر چراغبرق یا پایه تابلو عبور میکند، خودروی پشتی باید با تأخیر حداقل 2ثانیهای به همان نقطه برسد. این معیار در شرایط عادی جادهای، حداقل فاصله ایمن محسوب میشود و باید توسط همه رانندگان رعایت شود.
چرا باید در بزرگراهها فاصله طولی را رعایت کنیم؟
رعایت این فاصله بهویژه در شرایط زمستانی و در محورهایی که احتمال کاهش دید یا لغزندگی سطح جاده وجود دارد، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
رعایت فاصله طولی و سرعت مطمئنه در پیشگیری از تصادفات تأثیر قابلتوجهی دارد.
رعایت فاصله طولی از تصادفات زنجیرهای در آزادراهها و بزرگراهها جلوگیری میکند.
گامی برای کاهش تصادفات و افزایش ایمنی بزرگراهها
سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا: عدمرعایت فاصله طولی یکی از مهمترین عوامل وقوع تصادفات جادهای بهویژه تصادفات زنجیرهای است که بارها شاهد آن بودهایم. این موضوع، همواره یکی از چالشهای اساسی در ایمنی جادهها بوده و اکنون در اولویت کاری پلیس راهور قرار دارد. پلیس راهور مصمم است با بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوشمندسازی نظارتها، گامی بلند در کاهش تلفات جادهای و افزایش ایمنی راهها بردارد. از رانندگان درخواست میکنم همواره با صبر و حوصله رانندگی کنند و علاوه بر رعایت فاصله طولی، سرعت مطمئنه را نیز مدنظر داشته باشند. در شرایط زمستانی، همکاری رانندگان میتواند از وقوع بسیاری از حوادث جلوگیری کند.