شناسهٔ خبر: 71158291 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تاکید کرد

جمهوریت و اسلامیت دو بال پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی

فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا با اشاره به نقش مردم به عنوان سرمایه اصلی انقلاب و چگونگی شکل گیری آن گفت:بی تردید انقلاب اسلامی ایران، در زمره انقلاب های کبیر جهان است و این رویداد نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا بازتاب زیادی داشت.

صاحب‌خبر -

محمد بیدگلی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: اسلام خواهی مردم و اسلام زدایی و بی اعتنایی رژیم ستمشاهی به ارزش های اسلامی و ضدیت با دین و تحقیر مردم، عامل اصلی شکل‌گیری انقلاب اسلامی بود.
وی ادامه داد: بی تردید انقلاب اسلامی ایران، در زمره انقلاب های کبیر جهان است. این رویداد نه تنها در ایران دگرگونی اساسی به وجود آورد، بلکه دارای پیامدهای متعدد در جهان اسلام و بازتاب های متنوع در سراسر جهان بوده است.
تفاوت انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب‌های جهان
فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا تصریح کرد: انقلاب اسلامی، درخشش نور معنویت، عدالت، آزادی، استقلال و بازگشت به اسلام بود که در حاکمیت مطلق ماده گرایی و حاکمیت سرمایه داری غربی و سوسیالیسم شرقی به وقوع پیوست. معجزه انقلاب اسلامی در حالی که استبداد وابسته و فاسد داخلی و نظام دوقطبی بین‌المللی، مجال هیچ حرکت مردمی اصیل و آزادی خواهانه را باقی نگذاشته بود، رخ داد.

بیدگلی با اشاره به برتری انقلاب اسلامی نسبت به سایر انقلاب‌ها افزود: انقلاب اسلامی ایران از جهت حضور آحاد مردم ، در مقایسه با قیامها و انقلابهای پیشین و انقلابهای کوچک و بزرگ سایر مناطق دنیا، دو برجستگی و برتری داشته است؛ یکی اینکه ملی و جوشیده و دربرگیرنده تقریباً کلیه طبقات و صفوف جامعه ایران بوده و برخلاف آنچه بعداً اصرار ورزیده می‌شود، مختص به طبقه خاصی نبوده و از یک فرد یا یک حزب تحمیل و تلقین نشده است در حالی که با بررسی انقلابهای دیگر روشن می‌شود که در هیچکدام از آنها، تمامی توده‌های مردم به مبارزه و فعالیت علیه نظام موجود نپرداخته بودند.
دلایل پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران تا امروز
وی افزود: انقلاب اسلامی با طرح دو شعار ارزشمند، اهداف و برنامه و شکل نظام آینده را ترسیم نمود و اجرای سیاست های داخلی و خارجی خود را بر اساس آن دو پایه بنا نهاد؛ بدین بیان که در سیاست داخلی، تحقق اهداف آرمانی «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» و در سیاست خارجی نیز عینیت بخشی به سیاست «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» را مدنظر قرار داد.
بیدگلی اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران، تنها حکومتی است که بعد از پیروزی، نقش مردم را به صورت نمایان نشان داد و اوج دموکراسی را به رهبری بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران به رخ جهانیان کشید و لذا در خاطره تاریخ انقلابهای جهان به یادگار ماند.

وی در ادامه افزود:برخی از عوامل اصلی پایداری انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر جنبشهای معاصر عبارت از مبنای اسلامی، اندیشه عقلانی، وجود رهبر جامع‌الشرایط غیر حزبی، همراهی همه مردم، نقش‌آفرینی نخبگان و جامعیت قانون و مسدود نمودن مجاری نفوذ دشمن است.
خطراتی که جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند
فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا اظهار کرد: آفاتی از قبیل عدم شناخت صحیح اسلام، وارونه معرفی کردن اسلام و آمیخته کردن دستورات آن با خرافات ،بازیچه قرار گرفتن اسلام از طرف شخصیت های مدعی دین و دین داری، جایگزینی دغدغه ها و حساسیت های گروهی، قومی و ملی به جای دغدغه ها و حساسیت های دینی موجب فاصله گرفتن مردم از دین و تضعیف انقلاب خواهد شد.

ضرورت توجه به «جمهوریت» و «اسلامیت» نظام، مانند دو بال برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: به نظر می رسد جمهوریت بدون اسلامیت و اسلامیت بدون جمهوریت تحقق پیدا نمی‌کند. جمهوریت و اسلامیت دو ابزار مهم پیشران و دو بال پرواز انقلاب اسلامی ایران هستند که تاکنون این انقلاب را از کلیه خطرات و تهدیدها محفوظ کرده است. در کشورمان اسلامیت به عنوان متن و محتوای حرکت و جمهوریت به عنوان فرم، روش و متدولوژی آن طرح‌ریزی شده است.
کدام اصول انقلاب اسلامی خدشه‌ناپذیر است و چه اهدافی در شرایط فعلی کشور ضرورت پیگیری ندارد؟

بیدگلی گفت: مردم همواره به آرمان‌های انقلاب و ارزشها پایبند بودند و قطعاً اصل انقلاب مورد خدشه واقع نخواهد شد. البته مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم هم باید حل شود، مسئولان هم باید راهکارهای مناسبی داشته باشند اما اصل انقلاب خدشه‌ناپذیر است.
وی اضافه کرد: تجربه نشان داده چنانچه توان، ظرفیت و منابع در مسیر درست هدایت شوند و از هدررفت آنها در مسیرهای اشتباه جلوگیری شود، می‌توان به اهداف بزرگ انقلاب اسلامی دست یافت. لذا باید اهداف ملی سیاست خارجی را در اولویت قرار دهیم و تمام توان، ظرفیت و منابع مان را در جهت تحقق اهداف ملی سیاست خارجی بسیج کنیم و از پراکنده کردن منابع در جهت تحقق اهداف غیر ضروری اجتناب کنیم.

سرمایه اصلی انقلاب اسلامی یعنی «مردم» را چگونه میتوان در شرایط جهانی امروز همراه داشت؟
فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا اظهار کرد: دستاوردهای انقلاب اسلامی برای کشور فراوان است چراکه بسیاری از خدماتی که در حوزه های اجتماعی و اقتصادی به مردم ارائه می شود، خود مردم نیز در آن دخیل بوده و بخشی از اقتصاد به بخش خصوصی تعلق دارد و چرخه اقتصادی کشور به دست صاحبان صنایع می چرخد، وی افزود:امروز امنیت یکی از نعمات بزرگ الهی ذیل انقلاب اسلامی برای کشور است که خود به وجود آوردنده امنیت اجتماعی و اقتصادی است. امروز در واقع بزرگترین سرمایه انقلاب و کشور خود مردم هستند که پای انقلاب خود ایستاده و مانع از هرگونه آسیب به آن می شوند. با هوشمندی، قانون مداری، برنامه محوری و کار و تلاش مضاعف، وتوجه به وفاق ملی می توان زمینه رونق‎بخشی روزافزون مردم فهیم کشور را فراهم آورد.
ویژگی دهه فجر امسال چیست؟

وی ادامه داد: انقلابی که اساس آن قرآن و اعتقادات دینی است، شکست نخواهد خورد. البته رسانه‌ها نیز باید فضا را به سمت آینده امیدبخش سوق دهند چرا که عده ای قصد ایجاد ناامیدی و حاکم کردن فضای یأس در جامعه و مردم را دارند؛ از این رو جهاد تبیین در این خصوص ضروری است.
فعال سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا در پایان تصریح کرد: دهه فجر جلوه انسجام ملی، وحدت و یکپارچگی است و با عنایت به هجمه سنگین رسانه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران، جهاد تبیین از ابزارهای مهم مقابله با شبیخون فرهنگی و جنگ ترکیبی دشمن است و لذا صدا و سیما و همه دوستداران به نظام مقدس جمهوری اسلامی در راستای انتقال مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی با شور و شعور انقلابی، حس غرور ملی را با تولید محتوا و نیز برگزاری برنامه های مفید در دهه فجر به ویژه در راهپیمایی ۲۲ بهمن به منصه ظهور بگذارند.
انتهای پیام