شناسهٔ خبر: 71158161 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

زنان و کودکان؛ قربانیان طرح ترامپ برای بازداشت مهاجران در گوانتانامو

طرح ترامپ برای بازداشت مهاجران به‌اصطلاح غیرقانونی در گوانتانامو، موجی از نگرانی‌های حقوق بشری را رقم زده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

هرچه مدت زمان بیشتری از زمان اعلام خبر صدور دستور اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای بازداشت مهاجران به‌اصطلاح غیرقانونی در پایگاه دریایی گوانتانامو می‌گذرد، پرسش‌ها درباره چگونگی اجرایی شدن این روند بیشتر می‌شوند.

این پرسش‌ها درباره ظرفیت گوانتانامو، مهاجرانی که مشمول طرح انتقال به آن می‌شوند، چگونگی رعایت حقوق بشری آن‌ها، شمار نیرو‌های مورد نیاز برای اجرای طرح، امکان‌سنجی فراهم کردن امکانات برای استقرار ۳۰ هزار مهاجر و ... هستند.

براساس اعلام کاخ سفید، تفنگداران دریایی آمریکا با هدف اجرای برنامه گسترش ظرفیت گوانتانامو برای بازداشت ۳۰ مهاجر وارد این پایگاه شده‌اند.

در عین حال، هنوز اطلاعات مشخصی به‌ویژه درباره شمار تفنگداران دریایی مستقر در گوانتانامو برای اجرای طرح بازداشت مهاجران در این پایگاه دریایی ارائه نشده است.

یکی از اساسی‌ترین پرسش‌ها درباره بازداشت مهاجران در گوانتانامو، امکان بازداشت زنان و کودکان در این پایگاه بدنام شناخته‌شده به وجود زندان گوانتانامو است؛ زندانی یکی از پررنگ ترین نقطه‌های سیاه کارنامه جنایت‌های ضدبشری آمریکا محسوب می‌شود.

با وجود این، کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی دولت ترامپ، امکان بازداشت کودکان و زنان مهاجر در گوانتانامو را رد نکرد.

وی مدعی شد که با وجود فراهم شدن همه امکانات، نگهداری از کودکان و زنان مهاجر در این مرکز منطقی است.

یکی دیگر از پرسش‌های مطرح‌شده درباره اجرای طرح بازداشت مهاجران در گوانتانامو، زمان اجرایی شدن آن است.

تام هومان، تزار مرزی دولت آمریکا به‌تازگی اعلام کرد که این اتفاق طی ۳۰ روز آینده رخ خواهد داد.

این در حالی است که کوبا به‌عنوان کشوری که خلیج گوانتانامو، محل استقرار پایگاه دریایی آمریکا جزء قلمرو سرزمینی آن است، تصمیم آمریکا برای حبس مهاجران را رد کرده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه کوبا در این باره آمده است که این تصمیم نشان‌دهنده خشونتی است که دولت آمریکا برای اصلاح مشکلات ظاهرا ناشی از شرایط اقتصادی و اجتماعی آن کشور، مدیریت خود دولت و سیاست خارجی آن، ازجمله خصومت با کشور‌های مبدا، اجرا می‌کند.

در این بیانیه تاکید شده است که استفاده غیرمسئولانه از پایگاه دریایی گوانتانامو، سناریویی از خطر و ناامنی را در آن منطقه اشغالی و اطراف آن رقم می‌زند.

کوبا تاکید دارد که خلیج گوانتانامو بخشی از خاک این کشور در استان شرقی گوانتانامو است که تحت اشغال نظامی غیرقانونی و خلاف میل ملت کوبا مانده است.

مهاجرانی که ترامپ با زدن برچسب غیرقانونی به آن‌ها، برای بازداشتشان در گوانتانامو تلاش می‌کند، عمدتا از قربانیان سیاست‌های غارتگرانه و استعمارگرانه آمریکا هستند و بخش عمده‌ای از نیاز‌های نیروی کار این کشور را در بخش‌های کشاورزی، ساخت‌وساز، صنعت، خدمات و دیگر بخش‌های اقتصاد آمریکا، به‌طور تاریخی تامین می‌کنند.

این افراد عمدتا در آمریکا، شغل، خانه و خانواده دارند و زندگی خود را در آمریکا برنامه‌ریزی کرده و پیش می‌برند.

انتهای پیام/