شناسهٔ خبر: 71158022 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای:

باید از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم/ اقتصاد مسئله اول کشور است

رئیس قوه قضاییه گفت:برای محقق کردن اصول مختلف قانون اساسی توفیقات زیادی داشته‌ایم؛ اما هنوز برای اصولی که مربوط به حکومت و ملت است باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه در نشست مشترک سران، معاونان و جمعی از مسئولان سه قوه که با موضوع همدلی و وفاق در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: در این گونه جلسات باید از تعارفات مرسوم گذشت و بدانیم که با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمی‌شود.

وی تصریح کرد: اصل اساسی آن است که پیرامون مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم.

رییس دستگاه قضا اظهار کرد: ما کارگزاران نظام وظیفه بسیار سنگین و خطیری در قبال اسلام و مردم داریم و اگر کاری کنیم که مردم نسبت به کارآمدی نظام اسلامی ناامید شوند آنگاه مغبون و زیان‌کرده خواهیم بود چراکه مسئولیت سنگینی بر دوش داریم و باید کارآمدی نظام اسلامی را به همگان اثبات کنیم.

محسنی اژه ای تصریح کرد:ما به عنوان کارگزاران نظام در برابر مردم و در قبال همه شهدا از جمله شهدای جبهه مقاومت مسئول هستیم.

در اجرای برنامه‌های توسعه کشور توفیق زیادی نداشته‌ایم

رییس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اینکه باید اذعان کنیم در اجرای برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشته‌ایم، افزود: اکنون هفتمین برنامه توسعه کشور مطرح است و سوال اینجاست که آیا در همه برنامه‌های توسعه کشور توفیق داشته‌ایم و همچنین در اجرای سیاست‌های کلی و اجرای برنامه‌های توسعه چند درصد موفق بوده‌ایم؟ و البته باید اذعان کنیم که توفیق زیادی نداشته‌ایم.

محسنی اژه‌ای در رابطه با اینکه چرا در اجرای برنامه‌های توسعه به توفیق زیادی دست نیافته‌ام، گفت: یکی از دلایل این است که نتوانسته‌ایم در رابطه با واقعیت‌ها و مسائل کشور به اشتراک نظر برسیم و امروز آنچه اهمیت دارد این است که باید نسبت به موضوعات کشور از تعارفات بگذریم تا به وحدت نظر برسیم.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: البته وحدت نظر به این معنا نیست که همه ما یک نظر داشته باشیم زیرا در هر موضوعی ممکن است اقلیت و اکثریتی وجود داشته باشد؛ در قوانین نیز این گونه است که وقتی اکثریت موضوعی را مطرح کردند اقلیت باید تمکین کنند که البته باید بر اساس مبانی اسلامی و موازین حق استوار باشد.

وی تصریح کرد: برای محقق کردن اصول مختلف قانون اساسی توفیقات زیادی در کشور حاصل شده است، اما برای تحقق اصولی که مربوط به حکومت و ملت است قطعا باید بیش از پیش تلاش کنیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشته ایم، اما ضروری است در تحقق هر چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است به صورت مضاعف تلاش کنیم.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در ۴۶ سال قبل مردم ایران اسلامی با امام خمینی(ره) بیعت کردند و توانستند با کنار گذاشتن اختلافات که همواره وجود دارد به پیروزی نائل شوند و دست بیگانگان را برای همیشه از کشور کوتاه کنند و امروز نیز اعتقاد داریم که با تضارب افکار می‌توان بسیاری از مسائل را حل کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: بروز اختلاف به‌واسطه منیت‌ها و خواهش‌های نفسانی است در حالی که امام راحل تاکید داشتند با وحدت کلمه می‌توانیم به پیروزی برسیم و امروز نیز راهبرد اصلی ما باید همین وحدت کلمه باشد.

معیار انقلابی‌گری بودن احترام به همه قانون است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه افزود: باید با حرکتی جهادی بر مشکلات غلبه کنیم و البته حرکت ما باید منطبق بر قانون باشد چراکه یکی از معیارهای اصلی انقلابی‌گری احترام به قانون است.

رییس دستگاه قضا گفت: کسی نمی‌تواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا می‌گذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.

ضرورت استفاده از ظرفیت و توان مردم برای حل مشکلات اقتصادی

رییس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر اینکه اقتصاد مسئله اول کشور است، گفت: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکل و معضل مواجه شویم.

به گفته وی، تجربه ۴۰ ساله نظام ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید از توان همه مردم باید استفاده کنیم، گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد اصلاح کنیم.

وی افزود: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز محسوب می شود، برجسته و دارای ارج و قرب می‌شود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد، گاهی خیلی از ما مسئولین از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم، در هراسیم.

رییس قوه قضاییه با اشاره به لزوم تسهیل شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به بخش‌های اقتصادی، افزود: گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم و یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ به عنوان نمونه در قوه قضاییه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.

لزوم بازنگری در فرآیند گزینش و تایید صلاحیت افراد

محسنی اژه ای همچنین خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ ها ضروری است، بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف حتما لازم است اما گاهی شاخص‌ها و معیارهای ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم کرده ایم.