شناسهٔ خبر: 71157792 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

طرح عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس برگزیده فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC) شد

طرح عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان یکی از ۱۰ طرح برگزیده فراخوان رقابتی مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و بنیاد ملی علوم چین (NSFC) انتخاب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طرح دکتر روزبه عابدینی نسب عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان یکی از ۱۰ طرح برگزیده فراخوان رقابتی مشترک بنیاد ملی علم ایران (INSF) و بنیاد ملی علوم چین (NSFC) انتخاب شد.

در این رقابت فشرده از بین ۱۳۶ طرح، تنها ۱۰ طرح برگزیده شد که طرح دکتر عابدینی نسب عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک نیز در میان این ۱۰ طرح برگزیده قرار دارد. بر اساس این طرح، سیستم مایکروفلویدیک مجهز به مدار‌های مغناطیسی طراحی و ساخته خواهد شد که امکان آنالیز تک سلولی را فراهم می‌سازد.

این دستگاه، کاربرد‌های بسیار مهمی در حوزه تشخیص بیماری و بررسی اثر دارویی در حوزه پزشکی مدرن دارد. بر اساس این طرح، همکاری مشترک علمی بین المللی مابین گروه پژوهشی دکتر روزبه عابدینی نسب و یک تیم پژوهشی در دانشگاه شانگهای جیاو تنگ در چین با رتبه جهانی عالی (۴۵ بر اساس رتبه بندی QS ۲۰۲۵) انجام خواهد شد.

بنا بر اعلام بنیاد ملی علم ایران (INSF) در این فراخوان تعداد ۱۳۶ پیشنهادیه مشترک محققان ایرانی و چینی در سه حیطه انرژی، پزشکی بازساختی (مهندسی زیستی یا مواد مرتبط با پزشکی بازساختی) و محیط زیست (تصفیه آب و مواد زائد جامد) دریافت شد که پس از بررسی و ارزیابی توسط بنیاد ملی علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین، تعداد ده طرح پذیرفته شد.

پیشنهاده‌های دریافتی در این فراخوان پس از بررسی اولیه و تأیید لیست طرح‌های دریافتی در هر دو کشور، به‌صورت مستقل توسط طرفین داوری و ارزیابی علمی شدند.

گفتنی‌ست ارزیابی این طرح‌ها در کارگروه‌های تخصصی صورت گرفت و این ارزیابی شامل داوری هر طرح توسط متخصصین مرتبط و جمع‌بندی داوری‌ها و امتیازدهی به طرح‌ها در جلسه کارگروه تخصصی مربوطه بود. سپس نتایج ارزیابی‌ها جهت جمع‌بندی در کمیته بین‌الملل متشکل از نمایندگان کارگروه‌ها مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت. نهایتاً پس از تبادل نتایج با آکادمی علوم چین طرح‌های مورد تأیید طرفین که موفق به کسب امتیاز بالا در هر دو سازمان شدند، انتخاب گردید.

ارزیابی علمی انجام شده در بنیاد بر اساس شاخص‌هایی همچوننتایج داوری‌ها، ضرورت حضور مجریان خارجی و ارزش‌افزوده برای کشور مانند تخصص پژوهشگران، امکانات آزمایشگاهی و دانش فنی، توانمندی مجری و همکاران، اهمیت موضوع از دیدگاه ملی، خروجی‌های طرح و کیفیت پروپوزال صورت پذیرفته است.

شایان ذکر است باتوجه به رقابتی بودن این فراخوان و به دلیل محدود بودن تعداد طرح‌های قابل پذیرش و همچنین لحاظ نمودن نتایج ارزیابی دو کشور در جمع‌بندی نهایی، برخی از پیشنهادیه‌ها با وجود کیفیت علمی بالا و نتایج داوری مثبت در بنیاد در اولویت نهایی حمایتی قرار نگرفته است.