شناسهٔ خبر: 71157108 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

مهسا قربانی آزاد شد؛ دلیل بازداشت چه بود؟‌

مهسا قربانی، داور بین‌المللی فوتبال ایران، که چهل روز پیش در سالن ترانزیت فرودگاه کپنهاگ دانمارک بازداشت شده بود، روز گذشته پس از تبرئه از اتهام جعل سند آزاد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبر ورزشی، قربانی که به گفته خودش قصد داشت برای پناهندگی به ادینبورگ سفر کند، در تاریخ ۲۳ دسامبر (۳ دی) در فرودگاه کپنهاگ بازداشت شد. اتهام او جعل ویزای شینگن بود. با این حال، او در دادگاه توضیح داد که این ویزا را در ترکیه و در ازای پرداخت وجهی به یک واسطه دریافت کرده است.

روزنامه محلی "اکسترا بلادت" دانمارک گزارش داد که مهسا قربانی به دلیل برخی مسائل که تمایلی به صحبت درباره آن‌ها ندارد، ایران را ترک کرده و مدتی در ترکیه اقامت داشته است. در زمان بازداشت، او در سالن ترانزیت فرودگاه کپنهاگ حضور داشت و قصد داشت به اسکاتلند سفر کند، اما به اتهام جعل اسناد دستگیر شد. پس از محاکمه، دادگاه دانمارک او را از این اتهام تبرئه و آزاد کرد.

دلیل اتهام جعل سند

اتهام جعل سند علیه قربانی به دلیل مهری بود که در گذرنامه او درج شده بود. این مهر، مربوط به اقامت در آلمان بود که بعداً مشخص شد جعلی است. همین امر موجب شد تا در دانمارک تحت تعقیب قرار گیرد.

اعتراف به قصد پناهندگی در اسکاتلند

در دادگاه، مهسا قربانی اظهار داشت که از جعلی بودن ویزای خود بی‌اطلاع بوده و تصور می‌کرد که این ویزا قانونی است. او همچنین اعتراف کرد که هدف اصلی او از سفر به اسکاتلند، ارائه درخواست پناهندگی بوده است. وی توضیح داد که پس از سفر به چند کشور حوزه شنگن، قصد داشته به ادینبورگ برود و در آنجا درخواست پناهندگی دهد.

بر اساس این گزارش، او تنها برای یک ساعت در فرودگاه کپنهاگ توقف داشت، اما در جریان اسکن گذرنامه، سیستم تشخیص هویت متوجه جعلی بودن ویزای اقامت آلمان او شد.

روند دادگاه و تبرئه

در نخستین جلسه دادگاه، دادستان دانمارک استدلال مهسا قربانی مبنی بر ناآگاهی از جعلی بودن ویزا را رد کرد. وی تأکید کرد که قربانی، به‌عنوان یک داور بین‌المللی که تجربه سفرهای متعددی دارد، باید از قانونی بودن مدارک خود اطمینان حاصل می‌کرد.

با این حال، قربانی توضیح داد که پس از خروج از ایران، در ترکیه با فردی آشنا شده که در ازای مبلغی بالا، برای او ویزا تهیه کرده است. در نهایت، دادگاه اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر اطلاع او از جعلی بودن این اقامت‌نامه وجود ندارد و او را از اتهام جعل اسناد تبرئه کرد.

واکنش پس از آزادی

پس از اعلام حکم دادگاه و ترجمه آن توسط مترجم ایرانی، مهسا قربانی از شدت خوشحالی اشک ریخت. او که از شب کریسمس در بازداشت به سر می‌برد، در دادگاه اظهار داشت که در زندان با رفتار مناسبی از سوی نگهبانان مواجه شده، اما این نخستین تجربه او از زندانی شدن بوده است.

مهسا قربانی پیش‌تر در لیست داوران بین‌المللی فوتبال ایران قرار داشت. اما با توجه به اعتراف او به قصد پناهندگی، اکنون مشخص می‌شود که چرا کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران در تلاش بود تا نام او را از فهرست داوران بین‌المللی حذف کند

برچسب‌ها: