ایران اینترنشنال - مهسا قربانی، داور بینالمللی فوتبال، که پس از خروج از ایران، در تاریخ ۲۳ دسامبر در سال ترانزیت فرودگاه کپنهاگ درحالی که قصد سفر به اسکاتلند را داشت، به اتهام جعل سند دستگیر شده بود، با رای دادگاه دانمارک از این اتهام تبرئه و پس از نزدیک به ۴۰ روز بازداشت، دیروز آزاد شد.
سایت روزنامه «ekstra bladet» دراینباره گزارش داده: «این داور ۳۵ ساله فیفا در تاریخ ۲۳ دسامبر هنگامی که در حال ترانزیت در فرودگاه کپنهاگ بود و قصد سفر به اسکاتلند را داشت، دستگیر شد. او پس از دریافت تهدیدهایی به دلیل فعالیتش بهعنوان داور زن فوتبال از سوی حکومت ایران، این کشور را ترک کرده بود.»
درخصوص دلیل این اتهام آمده: «در جریان سفرش، در ترکیه مهر اقامت آلمان در گذرنامه او درج شد که بعداً مشخص شد جعلی بوده است. به همین دلیل، او در دانمارک به اتهام جعل اسناد محاکمه شد.»
در این گزارش آمده که مهسا قربانی در دادگاه از جعلیبودن ویزا ابراز بیاطلاعی کرده: «قربانی در جلسه دادگاه روز جمعه گفت که تصور میکرد این ویزا قانونی است و اظهار داشت که با حسن نیت عمل کرده و از جعلی بودن آن اطلاعی نداشته است. او توضیح داد که پس از سفر به چند کشور در حوزه شنگن، قصد داشت به ادینبورگ برود و درخواست پناهندگی بدهد.»
در ادامه آمده: «او قرار بود تنها یک ساعت در فرودگاه کپنهاگ توقف کند. اما هنگامی که گذرنامهاش اسکن شد، سیستم متوجه جعلی بودن ویزای اقامت آلمان شد. مأمور کنترل گذرنامه در دادگاه شهادت داد که با چشم غیرمسلح نمیتوانست جعلی بودن ویزا را تشخیص دهد.»
دادستان دانمارک اما اعتقاد داشته قربانی باید جعلیبودن ویزا را میدانست: «دادستانی استدلال کرد که قربانی، بهعنوان یک داور بینالمللی که به سفرهای زیادی عادت دارد، باید میدانست که اقامتنامهاش قانونی نیست. قربانی توضیح داد که پس از خروج از ایران با فردی در ترکیه آشنا شد که در ازای مبلغ زیادی برای او ویزا تهیه کرده بود. او در دادگاه گفت که این شخص را از طریق دوستانی که قبلاً امور اداری سفر خود را توسط او انجام داده بودند، پیدا کرده است.»
دادگاه دانمارک با پذیرش دفاع قربانی، این داور را تبرئه کرد: «دادگاه دانمارک اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر اطلاع مهسا قربانی از جعلی بودن این اقامتنامه وجود ندارد و او را از اتهام جعل اسناد تبرئه کرد.»
در ادامه آمده این گزارش درخصوص واکنش قربانی به رای دادگاه آمده: «مهسا قربانی پس از شنیدن حکم دادگاه و ترجمه آن توسط یک مترجم ایرانی، از شدت خوشحالی گریه کرد. او از زمان دستگیری در شب کریسمس در بازداشت بوده و در دادگاه گفت که در زندان با رفتار مناسبی از سوی نگهبانان روبهرو شده، اما این نخستین تجربه او از زندانی شدن بوده است.»
Please ena<span id="mce_marker" data-mce-type="bookmark"></span>
همچنین وکیل مهسا قربانی اعتقاد داشته دادگاه باید ابتدا درخواست پناهندگی موکلش را بررسی میکرد: «وکیل قربانی، دانیل روزنکیلده، خواستار تبرئه او شد و گفت که این پرونده از نظر انسانی نیز برای او احساس «بیعدالتی بزرگ» ایجاد کرده است. او همچنین استدلال کرد که درخواست پناهندگی قربانی باید پیش از بررسی پرونده کیفری او بررسی میشد. این درخواست ابتدا توسط قاضی نگهبان و سپس توسط دادگاه استیناف شرقی رد شد.»
روزنکیلده در ادامه گفت: «او یک داور حرفهای فوتبال بود که برای حقوق زنان در ایران مبارزه میکرد اما مجبور شد کشورش را ترک کند. او قصد داشت در بریتانیا درخواست پناهندگی دهد. اما به جای رسیدگی به پرونده پناهندگی او، مقامات دانمارکی تصمیم گرفتند او را بازداشت کنند و او ۴۰ روز در زندان وستر زندانی بود. این موضوع نه عادلانه است و نه منطقی.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
همچنین این روزنامه پس از اعلام خبر آزادی مهسا قربانی در تاریخ جمعه، ۳۱ ژانویه، گزارش داده که قربانی گفته که توانایی صحبتکردن درباره این موضوع را ندارد.
مهسا قربانی پس از خروج از ایران گفته بود که بهدلیل تهدیدهای جانی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، به ناچار ایران را ترک کرده است.