علیرضا نوین روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به سالگرد ۹۰ سالگی خبرگزاری جمهوری اسلامی، اظهار کرد: ایرنا یک مجموعه بزرگ رسانه ای است که از سال ۵۹ با مصوبه مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری پارس به ایرنا تغییر نام داده است.
وی با بیان اینکه ایرنا در بخشهای مختلف فعال بوده و شاهد تنوع اخبار در خروجی این رسانه هستیم، افزود: مرجعیت رسانهای جزو شاخصهای اصلی ایرنا است و میبینیم رسانههای متعددی نسبت به بازنشر محتواهای ایرنا اقدام میکنند.
وی تاکید کرد: رعایت اعتدال و حرکت در چارچوب مبانی انقلاب، جزو شاخصهای ایرنا بوده و خبرنگاران آن در رعایت تقوا و اخلاق رسانهای موفق بودهاند.
نوین افزود: رهبر معظم انقلاب در سخنرانیهایشان بر انعکاس اخبار خوب و امیدوارکننده تاکید کردهاند و ایرنا در طول سالهای متمادی در عمل به این تکلیف کوشا و پویا بوده است و اکنون بیشتر بر این موضوع تکیه دارد.
وی گفت: پس از انقلاب اسلامی با توجه مضاعف به جایگاه رسانه در کشور، نام خبرگزاری پارس به ایرنا تغییر یافت و با بازنگری در رسالتهای خبری و تاکید بر انعکاس حقایق ایران و جهان به مردم، شاهد افزایش دفاتر خبری ایرنا و تعداد خبرنگاران آن در طول سالهای پس از انقلاب بودیم.
وی اظهار کرد: ایرنا به دقت، سرعت و نگاه کارشناسی در اخبار معروف است و امیدوارم این رویه استمرار یابد، البته در دوره جدید پویایی بیشتری از خود نشان می دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: عملکرد استانی ایرنا نیز در دفاع از اعتبار ایرنا و اطلاع رسانی و جریان سازی قابل تقدیر است.
وی همچنین تاکید کرد: امیدوارم ایرنا در اطلاع رسانی و انعکاس قوی اخبار در شرایط کنونی کشور در ایام دهه فجر به دستاوردهای انقلاب از نظر علمی، پزشکی، نظامی، صنعت، هستهای، تولید، کشاورزی، فناوری و خدمات مهندسی ازجمله سدسازی، راه آهن، نیروگاهها، زیرساختهای حمل و نقل درون و برون شهری و هزاران اقدام در شرایط تحریمهای ظالمانه بیش از بیش همت داشته باشد.
بنیان ایرنا در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس پارس» در چهارچوب سازمانی وزارت امور خارجه، با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان گذارده شد که نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانهای با عنوان اطلاعرسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و به این ترتیب در سال ۱۳۴۲، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری پانا (PANA) تغییر نام داد.
پیش از این، آژانس پارس برای مدتی به طور مشترک با رادیو فعالیت می کرد و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
پایهگذاری وزارتخانه «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند و در این تغییرات، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد و به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری ایرنا (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.