شناسهٔ خبر: 71156689 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شکوفایی تئاتر سیستان و بلوچستان؛ از جشنواره‌های پرشور تا استقبال مردمی

زاهدان - ایرنا - هنر تئاتر در سیستان و بلوچستان که سال‌ها به دلایل مختلف کم‌فروغ شده بود، در ماه‌های اخیر با تحولات مدیریتی و حمایت‌های گسترده، بار دیگر به صحنه بازگشته و روزهای پر رونقی را تجربه می‌کند؛ این پیشرفت نه‌تنها در کیفیت آثار تولیدی بلکه در افزایش تعداد اجراها و استقبال بی‌نظیر مردم نیز کاملاً مشهود است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، برگزاری سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان که با حضور گسترده هنرمندان و استقبال بی‌سابقه مخاطبان همراه شد یکی از مهمترین نشانه‌های این رشد است. در این جشنواره، آثار متنوعی از هنرمندان بومی و با موضوعاتی گوناگون به روی صحنه رفت و توانست روح تازه‌ای در کالبد تئاتر این استان بدمد.

سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان، علاوه بر اجرای آثار، به محلی برای آشتی دوباره هنرمندانی تبدیل شد که در سال‌های گذشته به دلایل مختلف از استان مهاجرت کرده و یا خانه نشین شده بودند، بسیاری از این هنرمندان برای شرکت در جشنواره، خود را از شهرهای دیگر به زاهدان رساندند و بر این باور بودند که تئاتر استان به نقطه عطف جدیدی رسیده است.

یکی از ویژگی‌های برجسته این جشنواره، استقبال کم‌نظیر مردمی بود به طوریکه سالن‌های اجرا مملو از تماشاگرانی بود که با اشتیاقی بی‌سابقه برای دیدن آثار حاضر شده بودند، در بسیاری از اجراها، حتی یک صندلی خالی در سالن‌ها یافت نمی‌شد و جمعی از علاقمندان برای تماشای نمایش‌ها مجبور به ایستادن یا انتظار برای خالی شدن جا بودند.

این استقبال پرشور، نه‌تنها نشان‌دهنده علاقه مردم به هنر نمایش است بلکه امیدواری‌ها را برای گسترش هرچه بیشتر تئاتر در سیستان و بلوچستان افزایش داده است.

شکوفایی تئاتر سیستان و بلوچستان؛ از جشنواره‌های پرشور تا استقبال مردمی

ادامه جریان تئاتر با حمایت مدیران و هنرمندان

پس از پایان جشنواره، حرکت مثبت تئاتر سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد؛ یکی از نمونه‌های موفق این روند، اجرای نمایش "گلداسمید" به کارگردانی محسن آقایی در زاهدان بود.

این تئاتر در پنج شب اجرا، توانست بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر را به سالن بکشاند و بار دیگر نشان دهد که هنر نمایش در سیستان و بلوچستان مخاطبان وفادار خود را دارد. تبلیغات مناسب، حمایت مسوولان فرهنگی، و تلاش بی‌وقفه هنرمندان در تولید آثار باکیفیت از عوامل اصلی موفقیت این نمایش و نمونه‌ای از روند رو به رشد تئاتر استان به شمار می‌رود.

کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اصلی این تحولات، انتخاب مدیران فرهنگی و هنری متخصص و آگاه به نیازهای هنری جامعه است. توجه ویژه به هنرهای نمایشی، ایجاد بسترهای مناسب برای اجراهای خیابانی، صحنه‌ای و فراهم کردن امکانات لازم برای هنرمندان از جمله اقداماتی بوده که موجب رونق دوباره این هنر در سیستان و بلوچستان شده است.

چشم‌انداز روشن برای تئاتر سیستان و بلوچستان

هنرمندان این استان با انگیزه و پشتکار، تلاش می‌کنند تا جایگاه خود را در عرصه هنر کشور تثبیت کنند و حمایت مدیران و مسوولان فرهنگی می‌تواند راهگشای آن‌ها در این مسیر باشد.

رشد چشمگیر تئاتر خیابانی در شهرهای مختلف، برگزاری منظم جشنواره‌ها، و درخشش هنرمندانی چون سعید بادینی در سطح ملی، همگی نشان از آینده‌ای روشن برای تئاتر سیستان و بلوچستان دارد.

تئاتر سیستان و بلوچستان اکنون در مسیری قرار گرفته که نه‌تنها می‌تواند موجب اعتلای فرهنگ و هنر این استان شود بلکه الگویی برای دیگر استان‌ها در توجه به ظرفیت‌های بومی و ارتقای هنرهای نمایشی خواهد بود.

این تحولات نویدبخش روزهای درخشانی برای هنر نمایش در این خطه است و امید می‌رود با استمرار این مسیر، مجدد سیستان و بلوچستان به یکی از قطب‌های مهم تئاتر کشور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید:

تلاش برای احیای تئاتر در سیستان و بلوچستان

نقد؛ حلقه مفقوده هنر در سیستان و بلوچستان

دغدغه اهالی تئاتر استان سیستان و بلوچستان

شکوفایی تئاتر سیستان و بلوچستان؛ از جشنواره‌های پرشور تا استقبال مردمی

درخشش هنرمندان سیستان و بلوچستانی در جشنواره تئاتر فجر

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان اعلام کرد: هنرمندان این استان سه عنوان برگزیده چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را از آن خود کردند.

روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان وبلوچستان در اطلاعیه‌ای علام کرد: سه عنوان برگزیده برای نمایش "کالبد شکافی یک نامه" به همراه دیپلم افتخار و تندیس چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، به هنرمندان تئاتر این استان رسید.

عنوان برگزیده چهل وسومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برای بازی در نمایش "کالبد شکافی یک نامه" به ساغر کیخا اهدا شد. سعید بادینی، عناوین طرح، ایده و کارگردانی "نمایش کالبد شکافی یک نامه" را از چهل وسومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر دریافت کرد.

عبدالسلام بلوچ‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با صدور پیامی، موفقیت هنرمندان استان در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را تبریک گفت.

در این پیام آمده است: کسب افتخار و درخشش هنرمندان سیستان و بلوچستان در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، برگ زرینی دیگر در دفتر افتخارات فرهنگی و هنری این دیار است.

موفقیت ارزشمند سرکار خانم ساغر کیخا در بخش بازیگری و جناب آقای سعید بادینی در بخش‌های کارگردانی و نویسندگی نمایش «کالبد شکافی یک نامه» نه تنها نشان از توانمندی و استعداد بی‌نظیر هنرمندان استان دارد، بلکه گواهی بر ظرفیت‌های غنی و بالقوه فرهنگی و هنری این سرزمین است.

اینجانب ضمن تبریک صمیمانه به این عزیزان، این موفقیت را به جامعه هنری استان، خانواده‌های محترم این هنرمندان و تمامی مردم فرهنگ‌دوست سیستان و بلوچستان تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم شاهد موفقیت‌های روزافزون هنرمندان این خطه در عرصه‌های ملی و بین‌المللی باشیم. بی‌تردید، این دستاوردها الهام‌بخش نسل‌های آینده برای شکوفایی هرچه بیشتر هنر و فرهنگ در استان خواهد بود.

آیین اختتامیه چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی‌پور شامگاه شنبه ۱۳ بهمن ماه در تالار وحدت تهران با معرفی و تجلیل از نفرات و گروه‌های برتر به کار خود پایان داد.

شکوفایی تئاتر سیستان و بلوچستان؛ از جشنواره‌های پرشور تا استقبال مردمی

تئاتر می‌تواند صدای مردم باشد

سرپرست اداره کل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: هنرمندان هنرهای نمایشی می‌توانند صدای مردم باشند و این رسالت تئاتر است.

عبدالسلام بلوچ زاده در آیین پایانی سی و چهارمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تئاتر می‌تواند صدای بی صدایان، صدای عطشناک هامون و اندوهناک تفتان باشد، این رسالت هنرهای نمایشی است.

وی با بیان این که زنگار بر آیینه تئاتر افتاده است، افزود: باید ببینیم که آیا بعد از حدود یک قرن فعالیت تئاتر در کشور و نیم قرن در سیستان و بلوچستان آیا توانسته‌ایم برای آن هویت ایرانی و در مقیاس کوچک‌تر با توجه به فرهنگ کهن این خطه متمدن، هویت بومی برای آن تعریف کنیم.

سرپرست اداره کل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان بیان کرد: نقش آموزش‌های دانشگاهی در توسعه تئاتر در استان‌ها به ویژه در دانشگاه‌هایی که رشته تئاتر تدریس می‌شود، قابل تامل است.

وی با بیان اینکه کمتر از انگشتان یک دست نشریه علمی پژوهشی در حوزه تئاتر در کشور وجود دارد، گفت: با همه این اوصاف آن‌هایی که چراغ تئاتر را روشن نگه‌داشته‌اند، هنرمندان بی ادعای انجمن هنرهای نمایشی بودند که زحمات‌شان به ویژه در برپایی با شکوه این جشنواره جای تقدیر دارد.

سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی سیستان و بلوچستان با ۹ نمایش از شهرستان‌های زاهدان، ایرانشهر، زابل و بمپور از ۲۸ تا ۳۰ آبان ماه در فرهنگسرای جوان زاهدان برگزار شد.