امید میثاق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشتر مبارزه با موش با طعمه انجام می شود و برخی از کشاورزان نیز با قرص و انواع سموم شیمیایی با این جونده خسارت زا مبارزه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۲۵ کارشناس کار مبارزه با موش ها را انجام می دهند و آموزش های لازم را در اختیار کشاورزان قرار می دهند.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیش بینی می کنیم سطح مبارزه با موش در سطح مزارع استان به ۱۰ هزار هکتار برسد.
وی تاکید کرد: امسال وضعیت مراتع و اراضی غیر کشاورزی از نظر پوشش گیاهی ضعیف است و موش ها به ناچار به سمت مزارع سبز زعفران، کلزا و غلات هجوم آورده اند.
وی افزود: از کشاورزان درخواست می شود که نسبت به جمع آوری شاخه های اضافه درختان و علف های هرز اقدام کنند و با شخم آبیاری مزارع و باغ ها، ایجاد یخ آب زمستانه با این آفت مبارزه کنند.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: همچنین کشاورزان می توانند با جمع آوری علف های هرز و شاخه ها باعث تمیز شدن کف باغ و زمین های کشاورزی شوند که این امر به شکار پرندگان، روباه، شغال و مار کمک می کند که از این طریق نیز جمعیت موش کنترل خواهد شد.
وی یادآور شد: طرح مبارزه با موش ها آغاز شده است و از آنجایی که موش آفتی خطرناک در حوزه کشاورزی است مبارزه با آن برعهده سازمان جهادکشاورزی و به صورت رایگان انجام می شود و در این راستا سموم و طعمههای لازم را فراهم کرده که در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: فصل زمستان و ابتدای فصل بهار بهترین زمان برای جلوگیری از زاد و ولد و تولید مثل موشهاست و کشاورزانی که محصول یونجه، گندم، کلزا و زعفران کشت کردهاند باید مراقبت بیشتری کنند و در صورت مشاهده سوراخ موش در مزارع گزارش را اعلام کنند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.