شناسهٔ خبر: 71155797 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

دهه فجر؛ فرصتی برای تقویت هویت اسلامی-ایرانی نسل انقلابی

در ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی، مدارس سراسر کشور با برگزاری برنامه‌های متنوع، حال‌وهوای ویژه‌ای به خود می‌گیرد و فرصتی طلایی را برای گرامیداشت شهدا و تقویت هویت اسلامی-ایرانی دانش‌آموزان نسل انقلاب فراهم می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دهه فجر یکی از مهم‌ترین مناسبت‌های تقویم جمهوری اسلامی ایران است که از دوازدهم تا بیست‌ودوم بهمن، یادآور انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و بازگشت رهبر فقید انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) به وطن است. دهه فجر نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می‌شود که به پایان سلطنت پهلوی و آغاز دوره‌ای جدید در تاریخ کشور منجر شد.

دهه فجر در ترویج و تقویت ارزش‌های انقلاب اسلامی، ایجاد وحدت ملی و تقویت هویت اسلامی-ایرانی اهمیت بسزایی دارد، از همین رو در این روزها، برنامه‌های مختلفی در سطح کشور برگزار می‌شود که شامل مراسم‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی است؛ این برنامه‌ها و فعالیت‌ها نه‌تنها به ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی کمک کرده، بلکه فضایی را برای تجدید خاطرات و گرامیداشت شهدای انقلاب فراهم می‌کنند.

در روزهای مبارک دهه فجر، وزارت آموزش و پرورش با برنامه‌های ویژه‌ای به ترویج وحدت و همدلی در بین دانش‌آموزان و جامعه آموزشی پرداخته است؛ این برنامه‌ها با هدف تحقق اهداف کلان نظام و سند تحول بنیادین و تقویت ارزش‌های انقلابی و تاریخی برگزار می‌شود.

برگزاری مراسم‌های مختلف به مناسبت دهه فجر در مدارس کشور، فرصتی مناسب برای دانش‌آموزان نسل انقلاب است تا با تاریخ و ارزش‌های انقلاب اسلامی بیشتر آشنا شوند، چراکه دانش‌آموزان به عنوان مهم‌ترین عناصر گام دوم انقلاب اسلامی نقش فعالی ایفا کرده و با شرکت در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی به تحکیم وحدت و همدلی در جامعه کمک می‌کنند.

دهه فجر؛ فرصتی برای تقویت هویت اسلامی-ایرانی نسل انقلابی

هدف‌مان رشد علمی و اخلاقی و تقویت هویت ملی و دینی دانش‌آموزان است

سید مصطفی آذرکیش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و به مناسبت ایام دهه فجر، وزارت آموزش و پرورش بر اهمیت ترویج وحدت و همدلی که مبنای شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران بوده است، تاکید دارد.

وی با بیان اینکه فراهم کردن شرایطی که منجر به تجلی آثار و برکات این همدلی بر روی نسل آینده کشور شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، می‌افزاید: وزارت آموزش و پرورش در راستای تحقق اهداف کلان نظام و سند تحول بنیادین، نسبت به تکمیل همه جانبه عرصه‌های شش‌گانه تعلیم و تربیت اقدام کرده است و در این راستا به تشکیل کمیته‌های ویژه دهه فجر پرداخته و جلساتی توجیهی و هماهنگی را نیز با تمام معاونان و ستاد برگزاری دهه فجر کشور برگزار کرده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش ادامه می‌دهد: با توجه به تقویت مشارکت و تاکید بر توسعه عدالت آموزشی، وزارت آموزش و پرورش بر هدف ارتقای عدالت آموزشی تاکید دارد و اقدامات متنوعی را در این راستا انجام داده است.

آذرکیش عنوان می‌کند: با طراحی و اجرای برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز جامعه، وزارت آموزش و پرورش به پیشرفت علمی و فناوری در کشور کمک کرده و در حوزه‌های مختلفی همچون تعلیم و تربیت عبادی، اخلاقی و اعتقادی، اقتصادی، علمی، سیاسی و اجتماعی متمرکز شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های این وزارتخانه، گسترش محیط‌های متنوع یادگیری برای تربیت دانش‌آموزان است، اضافه می‌کند: برگزاری جشنواره‌های علمی و پژوهشی نظیر جشنواره‌های دانش‌آموزی و جشنواره خوارزمی با حضور گسترده دانش‌آموزان از جمله مهم‌ترین فعالیت‌هاست؛ دو میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در مرحله مدرسه‌ای و بیش از ۷۱۰ هزار دانش‌آموز در مرحله منطقه‌ای در این جشنواره‌ها شرکت کرده‌اند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان می‌کند: تلاش مستمر آموزش‌وپرورش بر تحقق اهداف سند تحول بنیادین، تنوع‌بخشی به مهارت‌ها و حرف‌های متناسب با نیاز جامعه و تربیت همه جانبه دانش‌آموزان متمرکز است؛ هدف اصلی آن است که تمام دانش‌آموزان در مسیر رشد علمی، اخلاقی و هنری قرار گیرند و با برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی، هویت ملی و دینی آن‌ها نیز تقویت شود.