شناسهٔ خبر: 71155621 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رجزخوانی رئیس‌جمهور برای دشمنان در بازدید از صنایع دفاعی

پزشکیان: اسرائیل و حامیانش از علم استفاده شیطانی می‌کنند اگر مرد هستند باید در میدان جنگ بجنگند نه با زنان و کودکان

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: در مقطعی دشمنان می‌توانستند به راحتی به کشور ما تجاوز کنند، اما امروز با توان و قدرت بالای نظامی و دفاعی ایران که با تلاش متخصصان کشور به دست آمده است، دیگر نمی‌توانند حتی به تجاوز به خاک ایران فکر کنند. 
 
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور صبح یک‌شنبه از نمایشگاه دستاورد‌های دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح بازدید کرد. در جریان این بازدید، برای اولین بار موشک بالستیک اعتماد با برد هزارو۷۰۰کیلومتر به نمایش درآمد و در واقع رونمایی شد. 
رئیس‌جمهور همچنین با شرکت در آیین «بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی» سخنانی ایراد کرد. در این مراسم همچنین وزیر دفاع هم مطالبی بیان کرد. پزشکیان در بدو ورود به سازمان صنایع هوا و فضای وزارت دفاع و قبل از آغاز بازدید از دستاورد‌های دفاعی و فضایی کشور، به مقام شامخ شهدای وزارت دفاع ادای احترام کرد. 
 
 بازدید دکتر پزشکیان از آخرین دستاورد‌های دفاعی و فضایی
رئیس‌جمهور صبح یک‌شنبه با همراهی «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، «محسن حاجی‌میرزایی» رئیس دفتر رئیس‌جمهور و «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، همزمان با روز ملی فناوری فضایی از جدیدترین دستاورد‌های دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح بازدید کرد و با ویژگی‌های جدیدترین دستاورد‌های کشور از جمله سامانه پرتابگر و ماهواره‌بر سیمرغ و موشک بالستیک «اعتماد» آشنا شد. بخشی از دستاورد‌های ارائه شده در این نمایشگاه عبارت بودند از:
- سامانه سلاح پدافند هوایی برد بلند شهید آرمان با برد ردگیری ۱۸۰‌کیلومتر، برد درگیری ۱۲۰‌کیلومتر به عنوان سامانه کاملاً تاکتیکی و خودکششی
- سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت جامد ال ۳۶۰ با برد ۱۸۰‌کیلومتر و دقت نقطه‌زنی، قابلیت شلیک همزمان شش موشک به عنوان سامانه تاکتیکی متحرک
- سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت جامد شهید قاسم با برد ۱۴۰‌کیلومتر، دارای دقت نقطه‌زنی و مقاوم در برابر جنگ الکترونیک
- سامانه سلاح موشک کروز شهید ابومهدی با برد هزار‌کیلومتر، وزن سرجنگی ۲۷۰‌کیلوگرم، قابلیت شلیک از انواع لانچر‌های زمینی و دریایی، قابلیت عبور از نقاط میانی
- سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع خرمشهر ۴ حداکثر با حداکثر برد ۲ هزارکیلومتر، وزن سرجنگی هزارو ۵۰۰‌کیلوگرم و در نسخه جدید با سرجنگی ۲ هزار‌کیلوگرمی، دارای انواع سرجنگی با مأموریت‌های مختلف، دارای سنگین‌ترین سرجنگی در بین موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی ایران، سرعت در لحظه برخورد هشت ماخ و با دقت نقطه‌زنی
- سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع جهاد با برد هزار‌کیلومتر، وزن سرجنگی ۶۵۰‌کیلوگرم و دارای دقت نقطه‌زنی
- سامانه سلاح موشک بالستیک سوخت مایع عماد با برد هزارو ۷۰۰‌کیلومتر، وزن سرجنگی ۸۰۰‌کیلوگرم و دقت نقطه‌زنی
- سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه شهید مجید با برد کشف ۱۵‌کیلومتر، برد درگیری هشت کیلومتر دارای قابلیت شلیک‌کن و فراموش‌کن و قابلیت مقابله با پهپاد، بالگرد و اهداف ارتفاع پایین
- سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه دزفول با برد کشف ۲۷‌کیلومتر، برد درگیری ۱۲‌کیلومتر، سامانه عمود پرتاب ضدکروز، پهپاد و اهداف پروازی با ارتفاع و برد پست، قابلیت شلیک دو موشک همزمان علیه دو هدف مختلف
- سامانه سلاح پدافند هوایی برد کوتاه زوبین با حداکثر برد ۲۵‌کیلومتر، قابلیت شلیک هشت موشک به صورت عمود پرتاب، دارای رادار آرایه فاز و قابلیت درگیری در ۳۶۰ درجه
- و سامانه سلاح پدافند هوایی برد بلند ۱۵ خرداد، با برد کشف ۲۰۰‌کیلومتر، برد درگیری ۱۲۰‌کیلومتر و ارتفاع کشف و درگیری ۲۷‌کیلومتر
جدیدترین بالستیک ایران رونمایی شد
جدیدترین موشک بالستیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح کشورمان با نام «اعتماد» رونمایی شد. در جریان بازدید رئیس‌جمهور از دستاورد‌های موشکی وزارت دفاع، موشک بالستیک اعتماد با برد هزارو۷۰۰‌کیلومتر به نمایش درآمد. 
این موشک با ۱۶متر طول و قطر ۲۵/۱ متری به عنوان جدیدترین موشک بالستیک وزارت دفاع نمایش داده شده است. موشک اعتماد دارای کلاهک هدایت‌شونده تا لحظه اصابت است. 
 
 علم و دانش را نه برای تجاوز بلکه  برای دفاع از مردم کشورمان می‌خواهیم
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان روز یک‌شنبه طی سخنانی در آیین «بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی» با تبریک اعیاد شعبانیه و روز پاسدار و با بیان اینکه امروز به برکت تلاش و کوشش جوانان و متخصصان کشور به موفقیت‌های بسیار زیادی درحوزه فناوری‌های دفاعی دست یافته‌ایم و جنگندگی و دفاع از آب و خاک کشورمان به برکت امام حسین (ع) و یاران شهیدش است، گفت: ما علم و دانش و فناوری در حوزه‌های مختلف از جمله دفاعی و نظامی را نه برای تجاوز بلکه برای دفاع، عزت و سربلندی مردم کشورمان می‌خواهیم. 
رئیس‌جمهور تأکید کرد: مدافعان دروغین حقوق بشر از علم و دانش و توانمندی نظامی خود برای کشتار زنان، مردان و کودکان مظلوم و بی‌دفاع استفاده می‌کنند و امروز شاهدیم که اسرائیل نسل‌کش و جنایتکار در مقابل دیدگان دنیا چه فجایعی در غزه و لبنان به وجود آورده است. 
پزشکیان با طرح این پرسش که آیا علم برای کشتار بی‌گناهان و زنده به گور کردن زنان و کودکان است؟ گفت: اسرائیل و طرفدارانش وحشی هستند، اگر مرد هستند باید در میدان جنگ، بجنگند. اینها از علم استفاده شیطانی می‌کنند، اینها، چون نمی‌توانند با رزمندگان بجنگند، انسان‌های بی‌گناه را نابود می‌کنند. 
 
 پزشکیان: توان دفاعی ایران برای این است که کسی جرئت تجاوز به خاک ما نداشته باشد
رئیس‌جمهور همچنین همزمان با روز ملی فناوری فضایی در حاشیه بازدید از جدیدترین دستاورد‌های دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح از جمله سامانه‌های پرتابگر و هدایت‌کننده ماهواره‌ها و همچنین سامانه موشک‌های بالستیک در گفت‌وگویی کوتاه تأکید کرد: آنچه امروز از دستاورد‌های دفاعی و فضایی می‌بینیم حاکی از توان، نوآوری و خلاقیت جوانان و متخصصان کشور است که باعث غرور و افتخار برای ملت ایران است. 
پزشکیان خاطرنشان کرد: در مقطعی دشمنان می‌توانستند به راحتی به کشور ما تجاوز کنند، اما امروز با توان و قدرت بالای نظامی و دفاعی ایران که با تلاش جوانان، کارشناسان و متخصصان کشور به دست آمده، دیگر نمی‌توانند حتی به تجاوز به خاک ایران فکر کنند. 
رئیس‌جمهور افزود: تلاش کرده‌ایم قدرت دفاعی خود را با وجود جوانان جهادگر، دانشمند و خلاق روزبه‌روز توسعه دهیم، این توسعه ادامه پیدا خواهد کرد و ایران عزیز در ردیف کشور‌هایی قرار خواهد گرفت که پرواز‌های خارج از جو کره زمین انجام دهد و این قدرت علمی کشور ما را نشان می‌دهد. 
پزشکیان ادامه داد: دشمنان همواره تلاش می‌کنند ما نتوانیم روی پای خود بایستیم، اما این زمینه‌ای شد که بتوانیم به علم و توانمندی‌هایی دست یابیم و با کمک جوانان و متخصصان توانمند خود امروز ایران با افتخار محصولات نظامی مورد نیاز خود را تولید و حتی صادر می‌کند و با افتخار توانمندی علمی کشور را گسترش می‌دهیم و با توان جوانان، مشکلات کشور را در تمام زمینه‌ها حل خواهیم کرد. 
رئیس‌جمهور در پایان تأکید کرد: امیدوارم موفقیت‌های نظامی کشور به سایر زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و هنری نیز گسترش یابد. 
 
 وزیر دفاع: در حوزه «ماهواره‌برها»  به بلوغ رسیده‌ایم
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع نیز در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی گفت: امروز روز فناوری فضایی است، هرجا که خلأ وجود داشته باشد و ضعیف باشیم، در آنجا وابسته می‌شویم. آینده دنیا و علوم آینده فضامحور است، بنابراین فضا بسیار مهم است و ما در این حوزه عقب افتاده‌ایم که نیازمندیم خلأ‌ها را پر و عقب‌ماندگی را جبران کنیم. 
وی با بیان اینکه کار‌های خوبی در این حوزه انجام شده است، افزود: ارتباط و همکاری خوبی بین وزارت دفاع و ارتباطات و هوافضای سپاه وجود دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی را هم در این حوزه به کار گرفته‌ایم. 
وزیر دفاع با اشاره به سخنانی از حضرت علی (ع) درباره علم اظهار کرد: علم سلطان است. هرکس مجهز به علم است، قدرت دست او است. دنیای امروز کاملاً این را به ما نشان می‌دهد که علم چه اهمیتی دارد، حتی شخصیت‌های غربی هم به این موضوع اشاره کرده‌اند که علم سلطان است. 
امیر نصیرزاده افزود: اختلاف نظر ما با غربی‌ها در علم این است که آنها علم را سلطان برای تسلط بر طبیعت و محیط مادی امروز می‌دانند، اما ما علم را سلطان برای تنظیم روابط عادلانه انسان‌ها و کشور‌ها می‌دانیم. ما علم را سلطان برای رقابت سالم از رقبای خود می‌دانیم که عقب نمانیم. ما علم را سلطان می‌دانیم که تحت سلطه قرار نگیریم. بسیار مهم است که در این راستا در همه جهات رشد کنیم. 
وی گفت: وزارت دفاع با بیش از ۷هزار شرکت خصوصی در ارتباط است. بیش از هزارو۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان با وزارت دفاع همکاری می‌کنند. از تمام ظرفیت‌های ملی برای توسعه فناوری‌ها بهره می‌گیریم و این ارزشمند است که دانشمندان کشورمان در حوزه هوافضا فرصت پیدا می‌کنند علم و دانش خود را برای تقویت و توسعه کشور به کار بگیرند. 
وزیر دفاع با بیان اینکه ما ابتدا با ماهواره شروع کردیم، گفت: زمانی که برای پرتاب ماهواره برای ما مانع ایجاد کردند سراغ بومی‌سازی ماهواره‌بر رفتیم. در آنجا خلأ دیدیم، ممانعت ایجاد شد، بنابراین کار را شروع و از سال ۱۳۷۷ این کار را آغاز کردیم و توانستیم ۱۰سال بعد نخستین ماهواره را با ماهواره‌بر بومی‌سازی به نام سفیر به فضا بفرستیم. 
امیر نصیرزاده با بیان اینکه در حوزه ماهواره‌بر‌ها به بلوغ و تکامل رسیده‌ایم، تصریح کرد: پرتاب‌های ماهواره سیمرغ و قائم۱۰۰ بدون هیچ نقصی انجام شد و مأموریت‌های خود را انجام دادند و برنامه‌های خوبی برای آینده داریم. 
وی افزود: ما در ماهواره‌بر، ماهواره، زیرساخت‌های زمینی، سامانه‌های کنترلی و سامانه‌های ناوبری کاملاً خودکفا شده‌ایم، البته این خودکفایی دلیل بر این نمی‌شود که ارتباط خود را با دنیای علم قطع کنیم، اما وابسته نخواهیم بود و روی پای خود می‌توانیم بایستیم و حتی این امکان وجود دارد که در آینده بتوانیم به کشور‌هایی که روابط خوبی با آنها داریم، در صورت درخواست خدماتی را در حوزه ماهواره و ماهواره‌بر ارائه دهیم. 
وزیر دفاع با بیان اینکه بهمن ماه امسال و تا پایان سال دو پرتاب دیگر داریم، افزود: بلوک انتقال مداری را سازمان خوب کار کرده است و قبلاً در ماهواره‌بر سیمرغ تستی روی سوخت جامد انجام دادند و وزارت دفاع بر بلوک انتقال مداری، روی سوخت مایع کار کرده‌اند که رئیس‌جمهور امروز از نزدیک ملاحظه کردند.