به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، حسین مسگرانی، در جمع رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها، با تبریک و گرامیداشت چهل و ششمین دهه فجر انقلاب اسلامی، بر برگزاری با شکوه جشن های دهه خجسته فجر با مشارکت و رویکرد مردمی تأکید کرد و گفت: لازم است تقویت روحیه نشاط و امیدواری در میان مردم و جوانان در برنامه ریزی های فرهنگی و هنری مورد توجه قرار گیرد و ادارات شهرستان ها در بسترسازی برای حضور پرشور مردم و جامعه فرهنگی در مراسم ها و به خصوص راهپیمایی یوم الله 22 بهمن اهتمام ورزند.
وی با بیان اینکه در شهرستانها حداکثر توان با حداقل امکانات بهکار گرفته میشود، بیان کرد: تلاش کارکنان فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وضعیت ستودنی است.
وی با تأکید بر تولی این ادارات در حوزه های فرهنگ و هنر افزود: مرجعیت فرهنگی ادارات تابعه در شهرستانها باید تقویت شود بهگونهای که فعالان این حوزه احساس کنند با یکی از نهادهای درجه یک استان در ارتباط هستند.
مسگرانی مهمترین وظیفه ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی را قبل از هر چیز، هدایت فعالیت های فرهنگی و هنری، حمایت از فعالان این حوزه ها و سیاست گذاری و نظارت بر فعالیت ها دانست و گفت: برگزاری نشست های کارشناسی و آسیب شناسی در حوزه های فرهنگی و هنری می تواند مسیر درست سیاست گذاری در این حوزه ها را تعیین و راه را هموار کند.
وی افزود: رؤسای شهرستان می توانند از طریق تعامل با ائمه جمعه، فرمانداران به عنوان نماینده عالی دولت و دیگر دستگاه های عضو شورای فرهنگ عمومی سیاست گذاری و خط مشی درستی را برای تقویت مرجعیت فرهنگی تعیین کنند و در تعالی فرهنگی و ارزش های اسلامی شهرستان گام های مؤثرتری بردارند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، عدالت فرهنگی و توزیع عادلانه امکانات را متأثر از ظرفیت های فرهنگی و هنری شهرستانها دانست و گفت: خراسان رضوی استانی با وجود ظرفیت های فرهنگی، هنری و تمدنی دارای قطب های منطقه ای فرهنگی مطرح و قابل دفاع است که امیدواریم با تقویت این جایگاه های منطقه ای و تفویض اختیارات ویژه به آنها شاهد رشد و رونق مناسب تری در حوزه فرهنگ و هنر در آنها باشیم.
وی با اشاره به طرح تدوین شناسنامه هویتی ادامه داد: شناسنامه هویتی هر شهرستان شامل پیشینه فرهنگی، شناسایی و معرفی جریان های اثرگذار در شهرستان، بیان وقایع ملی، اسلامی و تاریخی، معرفی شهیدان و هنرمندان شاخص و بیان افتخارات تمدنی و تاریخی شهر است. لذا توجه به مفاخر فرهنگی، دینی، علمی و هنری و داشته ها و ظرفیت های شهرستانها باید در اولویت قرار گیرد.
حسین مسگرانی خراسان رضوی را سرزمین مفاخر فرهنگی و هنری نامید و گفت: معرفی و تجلیل از مفاخر ادبی، فرهنگی و هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری باید مورد تقدیر و تجلیل قرار گیرند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، توجه به بخش غیر دولتی فرهنگ و هنر را از وظایف تولیت این حوزه ها دانست و افزود: اجرای آیین نامه های مربوط به نظارت و صدور مجوز فعالیت بخش غیر دولتی و خصوصی باید در اولویت قرار گیرد. در حقیقت حمایت از این بخش و استفاده از ظرفیت های آن و توسعه مراکز فرهنگی، هنری، قرآنی در شهرستانها، میزان سنجش توانمندی در مدیریت و مرجعیت فرهنگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانهاست.
برگزاری نشست های مدیریتی مجالی برای گفتمان و تبادل اطلاعات
در ادامه این نشست، یوسف امینی، جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، گفت: برپایی اینگونه نشست ها، فرصت تبادل نظر و گفتمان مؤثری را فراهم می کند تا بتوانیم ظرفیتهای موجود در استان را ارزیابی کرده و تجربیات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهیم.
وی افزود: تبادل اطلاعات در سطوح مدیریتی باعث می شود تا میدان عمل خود را بشناسیم و با چالش ها و فرصت های موجود روبرو شویم تا بتوانیم با هم اندیشی برای حل مسائل گام برداریم.
امینی با اشاره به اهمیت جریان سازی فرهنگی گفت: فضای مدیریتی فرهنگ و هنر استان در ابعاد مختلف و حوزه های فعالیت مدیران باید به سمت مدیریت جریان های فرهنگی، هنری، رسانه ای و قرآنی استان برود و با استفاده از داشته های فرهنگی و هنری زیست بوم فرهنگی خود با محوریت قرار دادن ارتقای سطح فرهنگ و استفاده از تمام ظرفیت های موجود در شهرستانها چون سازمان ها و ارگان های دولتی و بخش های خصوصی، منسجم و هماهنگ عمل کنیم و مردم را پای کار بیاوریم، چه به معنای عموم مردم چه به معنای تشکلهای مردمی مانند هیئت ها، مساجد و... و مزیت آن این است که در توان انسانی مردمی هم افزایی اتفاق می افتد.
باید تفاوت های فرهنگی زیست بوم ها را به رسمیت شناخت
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: امروز به هر حوزه فرهنگی در شهرستانهای استان که نگاه کنیم، علی رغم شباهت های بسیار، تفاوتهای جدی فرهنگی و هویتی نیز وجود دارد و باید این تفاوتها را به رسمیت شناخت.
وی افزود: ظرفیتهای فرهنگی و ادبی شهرستانهای استان باید سکویی برای جهش بیش از پیش فرهنگ و هنر استان تلقی شود و این نقطه کانونی و هدف اصلی ما خواهد بود.
بی بی فاطمه حسینی در خصوص حمایت از فعالان فرهنگی و حوزه ادب و فرهنگ شهرستانها اظهار کرد: از مهمترین وظایف مدیران شهرستانها حمایت از فعالان ادبی و فرهنگی و هدایت فعالیتهای آنان برای بروز و ظهور غنای فرهنگی و ادبی و پیشبرد اهداف مهم آن می باشد.
باید ادیبان تکریم شوند و اصحاب فرهنگ و فعالان این عرصه مورد حمایت قرار گیرند.
در بخش دیگری از این نشست، رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ضمن اعلام ظرفیتهای فرهنگی و هنری موجود در شهرستانها، مشکلات حوزه خود را مطرح و معاونتها و گروه های فرهنگی، هنری، رسانه و قرآن و عترت اداره کل پیشنهادات خود را در رفع این مشکلات ارائه کردند.