ایسنا: رئیسجمهور آمریکا شروع اعمال تعرفههای گسترده علیه محصولات وارده از سوی کشورهای کانادا، مکزیک و چین را اعلام و جنگ اقتصادی خود علیه این کشورها را رسما آغاز کرد. اما به اذعان کارشناسان، تعرفههای او عواقبی «مهلک» برای اقتصاد آمریکا به همراه خواهد داشت.
با وجود هشدار اقتصاددانان آمریکایی دربرابر جنگ اقتصادی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و عواقب تصمیم او علیه اقتصاد آمریکا، او شامگاه یکشنبه از تصمیم خود برای اعمال تعرفههای گسترده علیه «سه شریک تجاری» آمریکا دفاع کرد.
او در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «"لابی تعرفهها" به رهبری وال استریت ژورنال، جهانیگرا و همیشه اشتباه، سخت تلاش میکند تا تلاش کشورهایی مانند کانادا، مکزیک، چین و بسیاری از کشورهای دیگر را که نمیتوان نام برد در حوزه تجارت، جرایم و مواد مخدر و دیگر سموم علیه آمریکا توجیه کند.»
ترامپ مدعی شد: «آن روزها تمام شد! ایالات متحده آمریکا با کانادا، مکزیک و چین (و تقریباً همه کشورها!) کسریهای عمده دارد، ۳۶ تریلیون دلار بدهکار است و ما دیگر "کشور احمق" نخواهیم بود. محصول خود را در ایالات متحده آمریکا بسازید و هیچ تعرفه ای وجود نخواهد داشت! چرا ایالات متحده باید تریلیون ها دلار را در یارانه دادن به کشورهای دیگر از دست بدهد، و چرا این کشورهای دیگر باید بخش کوچکی از هزینه ای را که شهروندان ایالات متحده برای داروها و داروها می پردازند، به عنوان مثال بپردازند؟»
او مشابه سخنان خود در طول مراسم تحلیف خود، نوشت: «این دوران طلایی آمریکا خواهد بود! آیا مقداری درد و رنج وجود خواهد داشت؟ بله، شاید (و شاید نه!). اما ما دوباره آمریکا را بزرگ خواهیم کرد، و همه این اقدامات ارزش قیمتی را خواهد داشت که باید پرداخت شود. ما کشوری هستیم که اکنون با عقل سلیم اداره می شود و نتایج فوقالعاده خواهد بود!!!»
ترامپ مدعی شد: «ما صدها میلیارد دلار برای یارانه دادن به کانادا می پردازیم. چرا؟ هیچ دلیلی وجود ندارد. ما به چیزی که آنها دارند نیاز نداریم. ما انرژی نامحدودی داریم، باید خودروهای خود را بسازیم و چوب بیشتری نسبت به آنچه که می توانیم استفاده کنیم داریم. بدون این یارانه عظیم، کانادا به عنوان یک کشور قابل دوام دیگر وجود نخواهد داشت.»
او مجددا با تکرار اظهارات گذشته خود، ادعا کرد: «خشن اما واقعی! بنابراین، کانادا باید پنجاه و یکمین ایالت گرامی ما شود. مالیات بسیار کمتر، و حفاظت نظامی بسیار بهتر برای مردم کانادا و بدون هرگونه تعرفه!»
این ادعا درحالی است که مردم کانادا مخالف از دست دادن کشور خود و تبدیل شدن به ایالتی از آمریکا هستند.
از طرفی، اظهارات ترامپ حتی صدای کارشناسان آمریکایی و نشریه آمریکایی «هیل» را درآورده است.
نشریه «هیل» که به کنگره آمریکا وابسته است، در گزارشی با اشاره به اظهارات ترامپ نوشت: «ترامپ در شبکه اجتماعی اعلام کرد که تعرفههای ۲۵ درصدی علیه مکزیک، کانادا و تعرفهای ۱۰ درصدی علیه چین اعمال کرده است. این به شروع جنگ اقتصادی گسترده خواهد انجامید.»
نشریه آمریکایی افزود: «به ادعای ترامپ، در صورت جابجایی کارخانهها به آمریکا، آنها تعرفهای نخواهند پرداخت.»
هیل همچنین با اشاره به خواست ترامپ برای تبدیل کانادا به ۵۱امین ایالت آمریکا نوشت: «شهروندان و مقامات آمریکا اعلام کردهاند که آنها اجازه نخواهند داد تا کانادا به آمریکا الحاق شود.»
واکنش کشورهای هدف به جنگ تعرفهای آمریکا
چین قاطعانه با تعرفههای آمریکا مخالف و وعده اقدام متقابل داده است؛ وزارت بازرگانی چین در واکنش به اعلام وضع تعرفه جدید ۱۰ درصدی ترامپ بر تمامی کالاهای چینی، این اقدام را نقض جدی قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) خواند.
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: این اقدامات به همکاری اقتصادی و تجاری بین ایالاتمتحده آمریکا و چین آسیب میرساند.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، اظهار کرد: کانادا در پاسخ به تعرفههای ترامپ بر کالاها و منابع انرژی کانادا، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از ایالاتمتحده آمریکا اعمال خواهد کرد.
کلودیا شینبائوم، رئیسجمهور مکزیک اظهار کرد: این کشور تدابیر تعرفهای و غیرتعرفهای را در دفاع از منافع مکزیک بهعنوان بخشی از «طرح بی» مکزیک در پاسخ به تعرفه ۲۵ درصدی دونالد ترامپ بر واردات مکزیک اجرا خواهد کرد.
واکنش قاطع کشورهای هدف به جنگ اقتصادی ترامپ درحالی است که او دربرابر اقدامات «تنبیهی» آمریکا دربرابر هرگونه واکنش هشدار داده بود.
اما به اذعان هیل، همانطور که گزارش شد، هر سه کشور قاطعنامه پاسخ دادند.
تأثیر تصمیم ترامپ بر اقتصاد آمریکا
از طرفی، طبق گزارش نشریه آمریکایی، کارشناسان بارها هشدار دادهاند که تعرفهها میتواند منجر به هزینههای بالاتری شود که شرکتها بر مصرفکنندگان تحمیل خواهند کرد.
بنیاد مالیات، یک اندیشکده غیرحزبی آمریکایی، تخمین زده است که تعرفههای ترامپ منجر به افزایش متوسط مالیات ۸۳۰ دلاری برای هر خانوار در ایالات متحده میشود.
قانونگذاران دموکرات تصمیم ترامپ را به عنوان تصمیمی که علیرغم وعده کمپین انتخاباتی او برای کاهش تورم باعث افزایش قیمت ها می شود، محکوم کرده اند. گروه های تجاری مانند اتاق بازرگانی ایالات متحده نیز از این تعرفه ها انتقاد کرده اند.