شناسهٔ خبر: 71152647 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

حاشیه نگاری روز سوم جشنواره فیلم فجر/ از شهاب حسینی تا فیلمی که بیشترین تشویق را داشت

روز سوم جشنواره فیلم فجر ۴ فیلم به اکران رسید و از این میان توانست نظر بسیاری از حضار را معطوف خود کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل‌وسومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر، در خانه جشنواره، برج میلاد تهران در حال برگزاری است. در سومین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر فیلم «رها» به کارگردانی «حسام فرهمند»، فیلم «بچه مردم» به کارگردانی «محمود کریمی»، فیلم «اسفند» به کارگردانی «دانش اقباشاوی» و فیلم «آبستن» به کارگردانی «مصطفی تنابنده و محمد تنابنده» در سالن اصلی برج میلاد به نمایش در می ایند.

 

مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی و منوچهر شاهسواری از غرفه های رسانه ها در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر بازدید کرد.

سیروس میمنت هم در جشنواره فیلم فجر حاضر شد.

سانس اول فیلم «رها» ملودرام عاشقانه اما دارک

 

فیلم رها اولین ساخته حسام فرهمند است که قرار است در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر در روز دوم اولین سانس رونمایی شد.

 فیلم سینمایی «رها» با بازی شهاب حسینی، غزل شاکری، ضحا اسماعیلی و آرمان میرزایی یکی از فیلم های خوب چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است.

این فیلم یک ملودرام عاشقانه است که روایتگر یک زندگی تلخ است، به گفته عوامل این فیلم بر اساس روایت های واقعی ساخته شده که هرکدام از پرونده های مختلفی نشانه گرفته است.

فیلمی که ریتم را به خوبی حفظ کرده و بازی درخشان شهاب حسینی و غژل شاکری جان تازه ای به همه سکانس هایش بخشیده است.

شهاب حسینی در حال حاضر یکی از بازیگران مهم و البته گران‌قیمت سینمای ایران است. اما از اواخر دهه ۸۰ و پس از اینکه خودش اولین فیلمش را کارگردانی کرد، شروع به حمایت از فیلمسازان جوان و با استعداد کرد. او هر فیلمنامه خوبی به دستش برسد، با تهیه‌کنندگی یا قبول دستمزد کم یا به هر طریقی که بتواند از کارگردانان فیلم اولی حمایت می‌کند. حالا بازی او در فیلم رها جدیدترین همکاری او با فیلمسازان جوان است. در کنار بازی او می‌توان به حضور غزل شاکری در این فیلم اشاره کرد.

از دیگر نکات این فهرست عوامل می‌توان به مرضیه برومند در مقام مشاور کارگردان نام برد و همچنین سعید خانی که تهیه‌کنندگی این فیلم را بر عهده دارد.

خلاصه داستان فیلم رها

در خلاصه داستان فیلم رها آمده است: توحید ۵۵ ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق خیلی ساده، داستان زندگی آنها را بهم می‌ریزد…

  • تهیه‌کنندگی سعید خانی سومین تجربه او با فیلمسازان فیلم اولی است.
  • مرضیه برومند سابقه درخشانی در ساخت آثار پرمخاطب داشته و به نظر می‌رسد حضورش در این فیلم نیز تأثیرگذار خواهد بود.
  • حضور بازیگران چهره‌ای مثل شهاب حسینی از نکات قابل توجه این فیلم است.

 

سانس دوم فیلم «بچه مردم» رسم متفاوت از شهدای پرورشگاه

فیلم «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیه کنندگی سیدعلی احمدی در روز سوم جشنواره فیلم فجر در سانس دوم امروز اکران شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم «رها» یک درام اجتماعی به کارگردانی محمود کریمی است که در جشنواره فیلم فجر خوش درخشیده است.

این فیلم پس از اکران در سانس دوم بیشترین تشویق تماشاگران را برای خود خرید.

عوامل این فیلم را ادای احترامی به قهرمانان فراموش شده بهزیستی در دوران جنگ داشتند. «بچه مردم» فیلمی دغدغه مند بود که سعی داشت در خصوص سختی معیشتی کودکان بهزیستی صحبت نکند و در عوض فیلمی با سطح امید اجتماعی بالا باشد و روایتگر زندگی چند جوان در دوره هایی از قبل از انقلاب و بعد از آن باشد.

خلاصه داستان فیلم بچه مردم

خلاصه داستان رسمی فیلم بچه مردم این است: «تاجی: هر قصه‌ای رو دقت کنید می‌بینید قهرمانش از یه جایی رو پای خودش وایساده. الیورتوییست یه جور، سهراب و فریدون اون جور، حضرت یوسف چهار سالش بود رفت عزیز مصر شد. حضرت موسی رو بگو؛ همین دنیا که اومد دادنش به آب. ماشالا نره غول شدین، پاتون اینجاس سرتون اونجا. وقتشه خودی نشون بدین…»

ولی آنطور که ما شنیده‌ایم این فیلم، قصه کودکی است که مادرش او را سر راه می‌گذارد و اتفاقاتی برای او می‌افتد که محور داستان فیلم می‌شود.

 

بازیگران و عوامل فیلم بچه مردم

این فهرست بازیگران فیلم بچه مردم را ببینید؛ گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغی‌پور، امید روحانی، زهرا داوودنژاد، سیدجواد یحیوی، ونوس کانلی، کامبیز امینی، سیامک ادیب، زری کریمی، سیاوش جامع و همچنین مهبد جهان‌نوش، احسان احمدی، فرزین فلسفین و ایلیا یعقوبی.

محمود کریمی مستندساز باسابقه‌ای است و عمده شهرت او به حضور در برنامه «خندوانه» و ساخت آیتم‌های آن برمی‌گردد. تهیه‌کننده فیلم هم سیدعلی احمدی است که پیش از این، تهیه‌کنندگی چند فصل از برنامه «خندوانه» را نیز در کارنامه داشته است. سرمایه گذار فیلم بچه‌ی مردم موسسه خیریه بهشت امام رضا است. همان موسسه‌ای که به واسطه تبلیغ در برنامه خندوانه حسابی معروف شد و به کودکان ناتوان کمک می‌کند.

دیگر عوامل فیلم عبارتند از؛ مدیر فیلمبرداری: میلاد پرتوی، تدوین: عماد خدابخش، آهنگساز: کریستف رضاعی، انتخاب بازیگر و بازیگردان: علی صلاحی، مدیر تولید: فواد بوربور، طراح صحنه: بابک کریمی طاری، طراح گریم: احسان روناسی، طراح لباس: نازنین خزاعی، مدیر صدابرداری، صداگذاری و میکس: پرویز آبنار، طراح جلوه‌های ویژه بصری: حسن ایزدی، جلوه‌های ویژه میدانی: مرتضی رمضانی، مشاور فیلمنامه: مسعود مددی، نویسندگان: فائزه یارمحمدی و محمود کریمی و عکاسان: زهرا مصفّا و باران انوری. مجری طرح فیلم استودیو اِستوا است که به اهتمام و سرمایه‌گذاری یوسف اصلانی فیلم را ساخته است.

سانس سوم فیلم «اسفند» دیدی متفاوت به عملیات خیبر

 

فیلم اسفند روایتی از زندگی سردار شهید علی هاشمی از سرداران دوران دفاع مقدس است که معروف به سردار هور است. دانش اقباشاوی این فیلم را با حال و هوای فیلم‌های جبهه و جنگ ساخته است.

بر خلاف سینمای ایران که علاقه به ساختن پرتره فرماندهان دفاع مقدس دارد، «اسفند» روایت برنامه ریزی و ساماندهی یکی از دشوارترین عملیات‌های جنگ تحمیلی است.

اصلی‌ترین نکته قابل تمجید این فیلم خارج ساختن شهید علی هاشمی از غبار فراموشی بود.

این فرمانده منحصر به فرد جنگ تحمیلی تا پیش از این فیلم جایگاهی مهجور در سینمای ایران داشت که امیدواریم اسفند پایانی بر این موضوع باشد.

به رغم اینکه ریتم کند اثر در لحظاتی ضرب اهنگ فیلم را با مشکل مواجه می‌سازد اما پایان بندی دقیق و حساب شده اقباشاوی مخاطب را راضی از پای فیلم بلند می‌کند.

 

خلاصه داستان فیلم اسفند

خلاصه داستان فیلم اسفند این است: مشکلات متعددی در دوران دفاع مقدس میان بومیان منطقه خوزستان و رزمندگان وجود داشت که در صورت عدم مدیریت و تدبیر از سوی فرماندهان می‌توانست به معضلی جدی تبدیل شود. شهید علی هاشمی با گفتگو و فعالیت با بومیان منطقه، خطوط چالش مردم منطقه با رزمندگان دفاع مقدس را کمرنگ کرد و موجب شد عرب‌ها خود را خالصانه در خدمت دفاع مقدس انقلاب اسلامی قرار داده و در این راه مجاهدت‌های کم‌نظیر از خود نشان دادند و با کمک هم قرارگاه سری متشکل از عرب‌ها برای شناسایی و طراحی و انجام عملیات آبی خاکی را تشکیل دادند که در نهایت منجر به فتح جزایر مجنون شد.

فیلم اسفند مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی، از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس، در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت می‌کند. عملیاتی که یکی از بزرگ‌ترین تهاجم‌های ایران به عراق به حساب می‌آید و طی آن سردارانی چون ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. گستردگی این عملیات به همراه شخصیت‌هایی بزرگی که در این نبرد حضور داشتند، خود حکایت از یک پروژه بزرگ دارد که می‌تواند برای مخاطب، غافلگیری‌هایی به همراه داشته باشد.

بازیگران و عوامل فیلم اسفند

رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقارکاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی و محمد عسگری، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، مهدی فتحی و نیما جمالی در این فیلم حضور دارند.

اسفند فیلم تازه اقباشاوی، به تهیه‌کنندگی مرحوم جلیل شعبانی و مهاجر توحیدپرست، محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است.

دیگر عوامل فیلم هم عبارتند از؛ مدیر فیلمبرداری: سعید براتی، تدوین: اسماعیل علیزاده، آهنگساز: کارن همایونفر، مدیر صدابرداری: میثم کیامرثی، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، اصلاح رنگ و نور: علی شعبانی و استودیو روشنا، طراح گریم: محسن ملکی، طراح صحنه و لباس: داریوش پیرو، دستیار اول کارگردان: جعفر نامنی، مدیر برنامه ریزی: مجتبی خادم‌زاده، مدیر جلوه‌های ویژه بصری: فرهاد یوسفی، مدیر تولید: طاهر امانی، مدیر تبلیغات: بهنام توفیقی و عکاس: سمیه جعفری.

درباره دانش اقباشاوی، کارگردان فیلم

دانش اقباشاوی اولین بار، زمانی که فیلم «تاج محل» را کارگردانی کرد، به عنوان یک استعداد تازه به سینمای ایران معرفی شد؛ فیلمی که در جشنواره فجر بازخوردهای مثبتی دریافت کرد و همین موضوع باعث شد نام اقباشاوی بر سر زبان‌ها بیفتد. اقباشاوی تجربیات مختلفی را در سینما پشت سر گذاشته و پیش از فیلمسازی، سال‌ها به عنوان دستیار کارگردان و برنامه‌ریز با دیگر کارگردان‌ها همکاری داشته است.

سانس سوم؛ فیلم «آبستن»

 

مصطفی و محمد برادرهای محسن تنابنده هستند که در اولین تجربه کارگردانی‌شان به صورت مشترک فیلم آبستن را مقابل دوربین برده‌اند.

«آبستن» یک درام اجتماعی است که در سانس چهارم روز سوم جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت. یک فیلم ملتهب با بازی درخشان سوگل خلیق و عباس غزالی که داستان متفاوتی را روایت کرد.

خلاصه داستان فیلم آبستن

در خلاصه داستان رسمی فیلم آبستن آمده: «شده یه کاری کنی بعدش تا سر حد مرگ پشیمون شی؟ شده پشیمون شی ولی دلت نذاره بی‌خیال شی؟ من کاری کردم که مثل سگ پشیمونم…» فیلم، قصه چند انسان سرگشته است که هر کدام درگیر مشکلی شخصی هستند و در مرز آستارا در کلبه‌ای در کنار آب جمع شده‌اند تا به کمک یک آدم‌پران به صورت قاچاقی از مرز خارج شوند، اما…

بازیگران و عوامل فیلم آبستن

عباس غزالی، سوگل خلیق، توماج دانش بهزادی، رها خدایاری، مجتبی شفیعی، تیما تقی‌زاده، عماد درویش و ملیسا چوپانی در آن نقش‌آفرینی کرده‌اند.

مصطفی و محمد تنابنده کارگردانان فیلم سینمایی «آبستن» هستند که پیش از این، در مقام نویسنده و دستیار کارگردان در سینما و تلویزیون فعالیت می‌کردند. محمد تنابنده و وحید جعفری فیلمنامه‌نویسان این اثرند و جلال تیموری تهیه کنندگی آن را به عهده داشته است.

مجری طرح: علیرضا نظارات، مدیر فیلمبرداری: عاطف امیری، مدیر صدابرداری: امیر عاشق حسینی، موسیقی: فردین خلعتبری، طراح گریم: محمود دهقانی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: وحید عبدالمجیدی، مشاور روانشناس فیلمنامه: دکتر رضا علی طرخان، طراح صحنه و لباس: سعید هنرمند، منشی صحنه: رعنا بهرخ، صداگذاری: آرش قاسمی، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی، مدیر تولید: امیر عزت‌زاده، مدیر امور پس از تولید: پیمان شاه‌محمدی و عکاس: پوریا نوری.

 

حاشیه‌های فیلم آبستن

  • آبستن را می توان یکی از فیلم های خاص جشنواره چهل و سوم به حساب آورد؛ چرا که تجربه دوباره فیلمبرداری پلان-سکانس است. پیش از این، فیلم ماهی و گربه هم چنین ایده‌ای در اجرا داشت و فیلم قاعده تصادف هم از ترکیب چند پلان‌سکانس ساخته شده بود.
  • فیلم مصطفی و محمد تنابنده، احتمالا از فیلتر مشاوره برادرشان محسن عبور کرده و این اتفاق با توجه به آشنایی خوب محسن تنابنده با فرآیند فیلمنامه می‌تواند یک امتیاز برای این اثر باشد.
  • فیلم یک روایت ملتهب دارد.
  • این فیلم تاکنون در چند جشنواره بین المللی شرکت کرده است.

خبرنگار مهلا رنجبران