شناسهٔ خبر: 71152522 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس

قالیباف: حل مسائل کشور نیازمند رسیدن به فهم مشترک است/انحراف از بودجه پذیرفتنی نیست/کشور نیاز به کار جهادی دارد+فیلم

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در تمام تصمیم‌گیری‌های کلان باید به نقش مردم توجه شود گفت: حل مسائل کشور نیازمند رسیدن به فهم مشترک است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه در جریان نشست‌های خود با کمیسیون‌های تخصصی مجلس، عصر امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳) در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که با حضور اسکندر مؤمنی وزیر کشور و فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، حضور یافت.

قالیباف با تأکید بر اینکه دستگاه‌های مختلف برای حل مسائل کشور باید به فهم مشترک برسند، گفت: راهبرد آینده و تعیین اولویت‌ها در اجرای احکام قانون برنامه هفتم به‌عنوان مهم‌ترین سند بالادستی خلاصه می‌شود و دولت نیز نباید گامی خارج از آن بردارد. برنامه هفتم براساس سیاست‌های قانون برنامه و سیاست‌های کلان ابلاغی رهبر معظم انقلاب تدوین و تصویب شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گذشت حدود یک سال از مدت اجرای قانون برنامه هفتم که به علت تغییر دولت عملاً شاهد تأخیر در اجرای این قانون هستیم، گفت: امروز فرصتی برای تأخیر بیشتر نداریم که هر روز تأخیر باعث می‌شود این قانون به مراتب کمتر از قانون برنامه پنجم به مرحله اجرا برسد.

قالیباف با بیان اینکه با دو ساعت جلسه در هفته، کار کشور پیش نمی‌رود، گفت: نیاز به کار جهادی داریم و برای حل مشکلات کشور، باید شبانه‌روزی تلاش کنیم؛ کار جهادی تنها راه پیشرفت است.

رئیس مجلس افزود: نباید بگوییم بیکاریم یا دستور کار نداریم؛ مسائل اساسی کشور نیاز به پیگیری مستمر دارد دولت و مجلس باید بر اساس برنامه هفتم، کار‌های مهم و فوری را شناسایی و اولویت‌بندی کنند.

وی در ادامه گفت: فرصت و منابع مالی محدود است؛ بنابراین باید روی اقدامات اساسی تمرکز کنیم و از حاشیه‌ها بپرهیزیم.

<div id="video-display-embed-code_2634782" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1223458/2634782?width=400&height=300"></script></div>

وی با تأکید بر ضرورت بها دادن به تفریغ بودجه، عنوان کرد: ما باید از دیوان محاسبات گزارش عملکرد دولت در حوزه بودجه را در بازه‌های زمانی کوتاه بخواهیم و فرصت این را نداریم که تا پایان هر سال منتظر بمانیم و شاهد انحراف زیاد دولت‌ها از بودجه باشیم. ما نباید اجازه دهیم انحراف بودجه تکرار شود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به اعتبار حوادث غیرمترقبه که ۵ درصد کل بودجه و به میزان ۳۰۰ همت است، عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت نابسامانی داریم به این معنا که با نگاهی به گذشته می‌بینیم ستاد مدیریت بحران تنها چند جلسه محدود در کل سال برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه وزیر کشور طبق قانون، قائم مقام رئیس جمهور در ستاد مدیریت بحران است، اظهار داشت: همزمان با ارائه گزارش عملکرد در حوزه‌های کاری مختلف، گزارش عملکرد ستاد نیز باید ارائه و مشخص شود اعتبارات در چه حوزه‌ای هزینه شده است.

در تمام تصمیم‌گیری‌های کلان باید به نقش مردم توجه شود

قالیباف با اشاره به تجربیات اجرایی بیش از ۴۰ ساله خود در کشور، عنوان کرد: تجربه دهه‌های اخیر نشان داده هر تصمیمی که در حوزه‌های استراتژی، بخشی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست، سیاست داخلی، سیاست خارجی، امنیتی، دفاعی و اقتصادی گرفتیم صرفاً زمانی موفق بوده که مردم در آن دخیل بوده‌اند، اما اگر جایی مردم حضور نداشتند و به نقش مردم توجهی نکرده‌ایم، هیچ موفقیتی در آن نداشته‌ایم لذا نقش مردم باید در هر طرح و لایحه‌ای که ارائه می‌شود دیده شود و اگر این حضور نبود نباید آن طرح و لایحه پذیرفته شود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به نقش مردم در موفقیت‌های زمان دفاع مقدس، عنوان کرد: در همان زمان حضور مردم بود که توانست باعث شود تمام توطئه‌های دشمن را پیش‌بینی کنیم. حضور مردم از جمله رویکرد‌هایی است که باید دولت و مجلس به آن مصمم باشند.

قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه برای حل مسائل و نظم و نسخ دادن به امور و دنبال کردن دقیق آنها باید به درستی به مسائل نگاه کنیم، گفت: امروز تعاونی مرزنشیان را داریم در حالی که مرزنشینان از آن بهره‌مند نیستند و صرفاً افرادی در سایر نقاط و شهر‌ها در حال بهره‌برداری از چنین امکاناتی هستند. هم مجلس و هم دولت باید در جای درست بایستیم و این مسائل را حل کنیم.

محدودیت‌های بازارچه‌های مرزی برداشته شود

قالیباف با انتقاد از محدودیت‌های ایجاد شده بازارچه‌های مرزی، عنوان کرد: در شرایط امروز باید محدودیت‌ها برداشته شود تا مردم بتوانند از منافع بازارچه‌ها بهره‌مند شوند. به‌عنوان مثال امروز در مرز مشترک با پاکستان دو بازارچه فعال است درحالی که می‌توانیم تا ۵ بازارچه هم داشته باشیم. گمرک نباید تصور کند منظور ما از نظارت ۲۴ ساعته در مرز‌های گمرکی و بازارچه‌های مرزی، استخدام افراد جدید است، بلکه بازارچه‌های شبانه روزی باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای خرید خدمات اقدام کنند که این موضوع در قانون هم دیده شده و قابل اجراست.

<div id="video-display-embed-code_2634776" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1223458/2634776?width=400&height=300"></script></div>

رئیس مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: دولت اقدامات خوبی در حوزه معیشت نیرو‌های مسلح انجام داده است و طبق قانون، حقوق نیرو‌های مسلح باید ۲۰ درصد بیشتر باشد و در حوزه‌های مأموریتی نیز قدرت خرید آنان باید تقویت شود.

وی یادآور شد: دولت در این زمینه تصمیمات خوبی گرفته و اقدامات موثری انجام داده است و این این موضوع به‌طور جدی مورد توجه قرار دارد و پیگیری خواهد شد.

<div id="video-display-embed-code_2634786" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1223458/2634786?width=400&height=300"></script></div>

حل معضل اتباع غیرقانونی نیازمند تأسیس سازمانی واحد برای جلوگیری از اختلاف نظر دستگاه‌های مختلف است

قالیباف با اشاره به اهمیت پیگیری موضوع اتباع غیرقانونی در کشور، عنوان کرد: اختلاف نظر و رفتار‌های بخشی باعث شده این مسأله هیچگاه حل نشود. امروز گفته می‌شود لایحه قبل پس گرفته شده و لایحه جدیدی در دولت به تصویب رسیده است.

رئیس مجلس در همین زمینه ادامه داد: دستگاه‌های مختلف در این زمینه دچار اختلاف نظر شده‌اند و در این شرایط نقش مجلس و دولت بیش از پیش نمایان می‌شود. دولت باید در این حوزه لایحه‌ای به مجلس بدهد تا یک سازمان واحد بتواند موضوع را مدیریت کند که به جد جزء مهم‌ترین موضوعات کشور است.

اسکندر مؤمنی وزیر کشور، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی پیش از صحبت‌های دکتر قالیباف، گزارشی در خصوص آخرین وضعیت مرزها، قاچاق کالا، اتباع و برخی مسائل دیگر ارائه کردند و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز به بیان نکات و دغدغه‌های خود در این خصوص پرداختند.