به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه بعد از بازدید ۲ ساعته از نمایشگاه دائمی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر با اشاره به بازدید سال گذشته خود از این سازمان گفت: وقتی گستره و کیفیت فعالیتهای ساترا را بین این دو بازدید مقایسه میکنم، میتوانم بدون اغراق بگویم ساترا در این یک ساله به اندازه ۱۰ سال جلو افتاده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سالهاست به خاطر برگزاری کلاسهای فقه حکمرانی، ابعاد مختلف این مسئله در اسلام و جهان را مورد تحقیق و تأمل قرار داده، اظهار داشت: آنچه در ساترا شکل گرفته، یک منظومه کامل از اصول حکمرانی است که در آن سیاستگذاری، راهبری، تنظیم گری، نظارت، گفتمان سازی و تسهیل گری صورت میپذیرد و کمتر جایی در کشور وجود دارد که بشود چنین ادعایی را درباره آن مطرح کرد.
خسروپناه با بیان اینکه تسهیل گری در ساترا به معنای مسامحه گری نیست افزود: این سازمان برای جاری و ساری کردن سیاستگذاری خود تلاش کرده بازیگران زیست بوم را به مشارکت بگیرد، نقش بدهد و نظراتشان را جلب نماید. البته تجربه خوب نیاز به تدوین و مدل سازی دارد تا دستگاههای دیگر بتوانند از این الگو استفاده کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه پیرامون نسبت عملکرد ساترا و سایر نهادهای تنظیمگر با آنچه در نقشه مهندسی فرهنگی کشور برای این سازمانها پیش بینی شده است، اظهار داشت: من به عنوان دبیر شورا اعتراف میکنم که ساترا در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی از آنچه در ساختار تقنینی و سیاستگذاری برای این سازمان و سازمانهای دیگر درنظر گرفته شده است، جلوتر از دیگر نهادهاست و به همین دلیل ضرورت فوری دارد که این سازمان گزارشی آماده نموده و نیازهای سیاستی و تقنینی خودش را به شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی و نهاد قضائی ارائه نماید تا این سه نهاد هم بتوانند به رشد فعالیتهای ساترا کمک کنند و برای رفع دغدغههای محتوایی مربوط به رسانههای فراگیر و شبکه نمایش خانگی چارهای بیاندیشند.
حجت الاسلام خسروپناه با اعلام اینکه آماده ایم یک جلسه کامل شورای عالی انقلاب فرهنگی را در اختیار ساترا بگذاریم گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای اخیر با تصویب اسنادی مانند نانو، هوش مصنوعی، موسیقی و صنایع دستی و همچنین در آینده نزدیک با تصویب اسناد فناوریهای کوانتومی و درمانهای نوین و… تلاش کرده از روندهای نوظهور فناوری عقب نیفتد و نتیجه این اهتمام در برخی صنایع و نوآوریها مشهود است اما در حوزه صوت و تصویر فراگیر به رغم آنکه ۶ ماه از آماده سازی ضوابط محتوایی و سیاستهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی میگذرد به دلایلی هنوز این سند به تصویب شورای عالی نرسیده است. به همین دلیل باید تلاش کنیم عقب افتادگیهای نظام حکمرانی در این زمینه در سریعترین زمان جبران شود.