شناسهٔ خبر: 71144847 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

الگوی حکمرانی ساترا، الگویی کارآمد برای سایر دستگاه‌ها است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تقدیر از عملکرد ساترا، این نهاد را به عنوان نمونه‌ای موفق در عرصه حکمرانی صوت و تصویر فراگیر معرفی کرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این بازدید با اشاره به پیشرفت‌های قابل توجه ساترا از سال گذشته تاکنون، تاکید کرد که بعد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی ساترا رشد قابل توجهی در حوزه تنظیمگری داشته است و این پیشرفت‌ها ده برابر سال‌های قبل بوده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تخصص خود در زمینه فقه حکمرانی و مطالعه منابع غربی و اسلامی در این حوزه، ساترا را نمونه‌ای موفق در پیاده‌سازی اصول حکمرانی مبتنی بر ارزش‌ها و علم حکمرانی دانست.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه به توجه ویژه ساترا به سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، راهبری، گفتمان‌سازی، نظارت، ارزیابی، تصدی‌گری و تسهیل‌گری اشاره کرد و رفع موانع مشارکت فعالان حوزه صوت و تصویر فراگیر و رویکرد تسهیل‌گرایانه این نهاد در جلب نظر ذی‌نفعان را از جمله نقاط قوت ساترا برشمرد.

وی با تاکید بر ضرورت تدوین و انتشار الگوی حکمرانی ساترا به عنوان الگویی کارآمد برای سایر دستگاه‌ها، به جایگاه این نهاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نقشه مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد و با اذعان به اینکه سیاستگذاری و قانونگذاری شورا و کمیسیون فرهنگی مجلس از ساترا در این حوزه عقب‌تر است، تصریح کرد که تصویب ضوابط محتوایی صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی با بیشتر از شش ماه تاخیر مواجه شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد ساترا گزارشی جامع از عملکرد، مشکلات و موانع خود، به ویژه در زمینه محتوا به شورا ارائه دهد.

خسروپناه با تاکید بر لزوم تفکیک «تسهیل‌گری» از «تساهل‌گری» در حکمرانی، تصریح کرد که حکمرانی باید تسهیل‌گرانه باشد، اما نباید به تساهل و مداهنه بیانجامد.

وی با تأکید مجدد بر رشد صداوسیما و ساترا در یکسال اخیر در حوزه تنظیمگری، از برگزاری جلسه‌ای اختصاصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی چالش‌های ساترا در حوزه تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی با حضور روسای سازمان صدا و سیما و ساترا خبر داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار ماهنامه کد ساترا درباره عملکرد شورا در مواجهه با فناوری‌های نوظهور و انتقاد برخی اشخاص مبنی بر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی گاهی از تحولات عقب است، با رد این ادعا، به اسناد مصوب شورا در حوزه‌های مختلف از جمله امنیت غذایی، موسیقی، صنایع، میراث فرهنگی، گردشگری، هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی، درمان‌های نوین و مواد پیشرفته اشاره کرد و تدوین سند اسباب‌بازی که منجر به افزایش تولید داخلی اسباب بازی از ۱۰ درصد به ۴۰ درصد شده است را از دیگر اقدامات شورا برشمرد.

خسروپناه در عین حال با اذعان به عقب‌ماندگی شورا در برخی حوزه‌ها از جمله حوزه صوت و تصویر فراگیر، بر لزوم ورود جدی‌تر شورا و بهره‌گیری از کمک متخصصان برای تدوین و تصویب ضوابط محتوایی و سیاست‌های لازم در این حوزه تاکید کرد.

وی با اشاره به تجارب جهانی در حوزه حکمرانی صوت و تصویر، بر لزوم ایجاد چنین حکمرانی در ایران تاکید کرد و تجربه ساترا را موفق ارزیابی کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از مجلس شورای اسلامی، به خصوص کمیسیون فرهنگی، خواست با سرعت بیشتری به درخواست ساترا برای تصویب ماده واحده صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی رسیدگی کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه قانون مد نظر ساترا را حاصل مشارکت ذی‌نفعان دانست و ابراز امیدواری کرد تصویب نهایی آن در مجلس به رفع موانع نظارت ساترا کمک کند.