به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی ایسکانیوز، دانش اقباشاوی کارگردان این فیلم در ابتدای نشست خبری این فیلم اظهار کرد: همه تصور میکردند وقتی قرار اولین فیلم را بسازم، فیلم جنگی بسازم اما من تاج محل را ساختم که یک فیلم اجتماعی بود.
وی با اشاره به اینکه وی بچه آبادان است، افزود: سالیان سال گذشت تا ۳ سال پیش که دوستان زیادی درخواست داشتند من فیلم جنگی بسازم. این شهید بزرگوار علی هاشمی چند تا ویژگی داشت که منحصر به فرد بود و گروهش متشکل از ۲ کشور است.
اقباشاوی تصریح کرد: ویژگی دیگری که این شهید داشت این بود که یک حلقه واسطی بین مردم و نظام بود.
مهاجر توحید پرست تهیه کننده فیلم اسفند بیان کرد: یاد میکنم از زنده یاد جلیلی شعبانی که قرار نبود من امروز تنها اینجا باشم. اوایل کار مشکل مالی پیش آمد قرار بر این شد که ادامه کار را بریم جلو و از همه تشکر میکنم که به من جوان اعتماد کردند تا این کار را به سرانجام برسانیم.
کارگردان این فیلم در پاسخ به سوال ایسکانیوز که چرا از بازیگر مطرحتری برای نقش شهید استفاده نکردید، گفت: نکته جالبی است اما ما سعی کردیم بازیگری را انتخاب کنیم که باور پذیرتر باشد.
رضا مسعودی بازیگر نقش شهید علی هاشمی گفت: بازیگری نکردم ولی سالهاست که دستیار کارگردان بودم و من تمام ۱۰۰ خود را برای این نقش گذاشتم، اولش هم قرار نبود من بازی کنم قرار بود بازیگر مطرحتری باشد، لیست دادم که بازیگر دیگری انتخاب کنند و ساعد سهیلی جز نفرات اول پیشنهادی من بود.
کارگردان این فیلم بیان کرد: همانطور که جشنوارهها محل کشف کارگردان اولیهاست، جشنوارهها میتوانند محل کشف بازیگر اولیها هم باشند.
سعید براتی، مدیر فیلمبردای گفت: مهمترین چالش ما در فیلمبرداری در لوکیشن «هور» بود. آنجا فضای عجیب و نور سختی برای فیلمبرداری دارد. برگ برنده من به عنوان یک فیلمبردار این است که دوربین از فیلم جلو نزده است و بهنظرم این مهمترین ویژگی این کار است.
مهدی زمینپرداز، بازیگر نیز توضیح داد: من برای اولین بار فیلم را امشب دیدم. فکر میکنم دانش اقباشاوی در تدوین سلیقه بسیاری به خرج داده است و باید بگویم بازیها یکدست است. همه چیز واقعی پیش رفته و میتوان بازیگرانی را دید که برای ایفای نقش از خود گذشتهاند.
خیام وقار کاشانی، دیگر بازیگر این فیلم اظهار کرد: من در ابتدای کار با دانش اقباشاوی درباره نقش دیگری صحبت کرده بودم. اما بعد دیدم در یکی از جلسهها با سکوت به من نگاه میکند و خیلی ناگهانی نقش محسن رضایی را به من پیشنهاد داد.
دانش اقباشاوی گفت: اگر برای نقشهای احمد غلامپور و محسن رضایی بازیگر پیدا نمیکردیم أصلا فیلم را نمیساختیم. بازیگران برای شبیه شدن به این سردارها چهارساعت گریم میشدند و با غوزبند و لباسهای سنگین جلوی دوربین میرفتند. پیدا شدن این دو بازیگر و کار کردن در این نقشها برای من خوششانسی بود و فیلم را گرم و زنده کردند. ما به طور کلی از یکایک این عزیزان اجازه گرفتیم اما حتی نمیدانستند کدام بازیگرها قرار است جوانیشان را بازی کنند تا امروز من از سردار غلامپور پرسیدم راضی بودند یا نه و پاسخ مثبت گرفتم.
اسماعیل علیزاده، تدوینگر «اسفند» بیان کرد: من، چالشها را به شکل پتانسیل میدیدم. بافتهای قصه ریز بود و فیلم به دو زبان روایت میشد. در این فیلم خیلی چیزها یاد گرفتم و برای ساختن ریتمی مبتنی بر جغرافیای داخل کار بسیار تلاش کردم و خوشحالم که جزوی از این کار بودم.
اقباشاوی با بیان این که این فیلم درباره پیشتولید عملیات خیبر است و با شروع عملیات، فیلم ما به پایان میرسد، توضیح داد: برای اولین بار است که در فیلم ما پیشتولید یک عملیات ترسیم میشود و نه خود عملیات. ما در قصهگویی با شهید علی هاشمی حرکت کردیم و قدم به قدم با او پیش رفتیم.
یاسین مسعودی، بازیگر درباره حضور خود در فیلم توضیح داد: خیلی خوشحالم که توانستم تکهای کوچک از این پازل بزرگ باشم و در این کار ایفای نقش کنم.
مهاجر توحیدپرست تهیهکننده درپایان از خانواده شهید علی هاشمی که در سالن حضور داشتند تشکر کرد.