به گزارش خبرنگار ایرنا، کارخانه تولید انواع ترشی و شوریجات با ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و ۳۳۰ میلیارد ریال آورده شخصی از جمله این طرح ها بود.
این کارخانه ظرفیت تولید یک هزار و ۸۵۰ تن انواع ترشی و شوریجات را دارد و برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
گلخانه تولید سبزی و صیفی از دیگر طرح های دهه فجر بود که روز جاری به بهره برداری رسید، این طرح در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع و اشتغال پنج نفر احداث شده است.
برای احداث این گلخانه ۷۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
همچنین یک واحد پرورش گوساله پرواری را از دیگر طرح های دهه فجر که روز جاری افتتاح شد.
برای احداث این واحد دامپروری ۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
نخستین کارخانه فرنچ فرایز سیب زمینی در بهار به بهره برداری رسید
همزمان با دهه مباک فجر همچنین نخستین کارخانه فرنچ فرایز (تولید سیب زمینی نیمه آماده ) در شهرک صنایع غذایی بهاران در شهرستان بهار با حضور رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به بهره برداری رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در آیین بهره برداری از این طرح گفت: این کارخانه با اعتبار شخصی ۷۰۰ میلیارد ریال بدون تسهیلات بانکی احداث شده است.
رضا بهراملو افزود: این واحد ظرفیت فرنچ فرایز ۷۲۰ تن سیب زمینی را دارد.
وی با بیان اینکه با بهره برداری از این طرح برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۱۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاده شده است افزود: زیربنای این کارخانه ۷۶۹ مترمربع است و ظرفیت توسعه بیشتر را نیز دارد.
بهراملو با اشاره به اینکه همدان قطب تولید سیب زمینی در کشور است افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع ۴۲ تن در هر هکتار بوده است.
وی با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، گفت: سه واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان در دست احداث است.
وسعت اراضی کشاورزی استان همدان یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار است که ۷۲۲ هزار و ۸۴۵ هکتار آن زیر کشت سالانه و دائمی است و ۲۶۲ هزار و ۴۶۵ هکتار آن در آیش قرار دارد.
ظرفیت فرآوری ۱.۲ میلیون تن سیب زمینی در کشور وجود دارد
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه بهره برداری از این طرح گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می شود که ظرفیت فرآوری ۱.۲ میلیون تن وجود دارد.
کریم ذولفقاری افزود: ۲۵ درصد محصولات تولیدی سیب زمینی کشور قابل فراوری است که باید برای حمایت از بخش کشاورزی واحدهای صنایع تبدیلی توسعه یابد.
وی بیان کرد: در زمینه کشاورزی تنها افزایش تولید ملاک نیست، بلکه باید با برنامهریزی درست از محصول تولیدشده به بهترین شکل ممکن استفاده کرد و با بهبود روشهای تبدیلی، بستهبندی و توزیع موادغذایی، از هدر رفتن میلیونها تن محصول جلوگیری کرد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یک میلیون تن از محصولات سیب زمینی کشور در همدان تولید می شود تاکید کرد: توسعه واحدهای صنایع تبدیلی و فرنچ فرایز این محصول در استان همدان ضروری است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کرد که صنایع تولیدی همپای تولیدات محصولات کشاورزی رشد کند.
وی ادامه داد: ۴۴ واحد صنایع تبدیلی فرنچ فرایز در کشور در حال فعالیت است .