به گزارش ایرنا، در حالی که در گوشه و کنار جهان روزی نیست که اخبار جدال قومیتی و عقیدتی منتشر نشود مسیحیان، کلیمیان، زرتشتیان و اهل سنت استان اصفهان سالهای متمادیست کنار شیعیان این خطه در صلح و صفا روزگار میگذرانند.
به گواه تاریخنگاران، مردم ایران از ادیان و اقوام مختلف در دوران رژیم پهلوی از جنبههای گوناگون تحت فشار بودند اما در سایه همدلی و اتحاد آنها، پیروزی انقلاب اسلامی شرایطی را فراهم ساخت تا قالب جدیدی از ارتباطات را تجربه کنند.
نصف جهان؛ این دیار کُهن نیز آن روزها آبستن فراز و فرودهای بسیار در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب بوده است، به گونهای که مردمش از هر قوم و دین و عقیده، آنگاه که بنیان های حرکت نوپای انقلاب را مطابق باورهای راستین خود یافتند برای ریشه دواندنش یکدل شدند و تا پای جان مبارزه کردند.
پیروان ادیان توحیدی اصفهان این روزها مقارن با دهه فجر نیز سهم خود را در حلاوت به بار نشستن انقلاب و استمرار آن از آذینبندی خیابانها و اماکن خود تا دعوت همکیشان به حضور در جشنها و برنامهها ایفا می کنند و یاد آن روزهای پرحادثه را گرامی می دارند.
اسقف اعظم ارامنه پیشوای جامعه کلیمیان و موبد زرتشتیان این استان در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بتازگی در دیدار صمیمانه با استاندار اصفهان و معاونانش در استانداری، باردیگر بر پیوندهای برادری و دوستی خویش افزودند و برای تجلی وفاق، دست یکدیگر را فشردند.
انقلاب اسلامی؛ عامل تحریک حسادت بیگانگان
اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران در این دیدار گفت: وقتی انقلاب اسلامی در کشور مستقر شد و مدیریت امور را بر عهده گرفت حسادت بیگانگان را برانگیخت و این آغاز مانع تراشیها و سنگاندازیها در این مسیر بود.
سیپان کاشچیان افزود: آنها جنگ را بر ما تحمیل کردند اما در مقابل، جوانان کشور از گوشه و کنار و از میان اقشار مختلف جامعه از جمله ادیان توحیدی جان خود را در دفاع از کیان کشور و آرمان های انقلاب فدا کردند.
وی ادامه داد: با گذشت ۴۶ سال از عمر پُرتلاطم انقلاب؛ این روند همچنان ادامه دارد و پیروان ادیان توحیدی در نقاط مختلف کشور با صمیمیت و اتحاد زندگی میکنند.
کاشچیان گفت: بهمن سال ۱۳۵۷ پدران و اجداد ارمنی نیز در کنار مردم ایران از ورود امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب استقبال کردند و پس از آن همواره برای تحقق آرمان ها و اهداف کشور نقشآفرین بودند.
اسقف اعظم ارامنه افزود: از اهتمام نظام اداره کشور به مساله حفظ اتحاد اقوام و ادیان که در این سالها بخوبی به منصه ظهور رسیده است قدردانی می کنم.
ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی انقلاب
موبد زرتشتیان اصفهان نیز گفت: خواسته ایرانیان زرتشتی این است که همه مردم نسبت به توطئه دشمنان هوشیار باشند و بدانند که آنها هرگز دلسوز ما نبودند و نیستند.
بهزاد نیکدین افزود: آنهایی که حقوق بشر و سازمان ملل را به رخ ما میکشند باید بدانند که ایران در سه هزار سال پیش این تفکر و نهاد را داشته است؛ بیگانگان با ترفندهای خود کاری کردند که برخی مردم آنچه را که متعلق به خودشان است، از دیگران طلب کنند.
موبد زرتشتیان اصفهان با بیان اینکه وقوع انقلاب برای بازگشت مردم به هویتشان ضروری بود، افزود: امام خمینی(ره) هویت ایرانی و اسلامیِ درهم تنیده شده را به چالش کشید تا مردم بدانند فرهنگ، تاریخ و تمدنشان چیست.
وی ادامه داد: در شرایطی که دشمنان از هیچ توطئهای برای کمرنگ کردن آرمان های انقلاب مردم ایران فروگذار نمی کنند؛ مسوولان و مدیران باید برای تقویت سرمایه اجتماعی تلاش کنند و به این موضوع بیش از پیش اهتمام داشته باشند.
موبد زرتشتیان اصفهان افزود: ایران اهورایی ما طبق قانون اساسی دارای چهار دین رسمی اسلام، مسیحی، یهودی و زرتشتی است که آزادانه در کنار هم زندگی میکنند و هیچ مشکلی با هم ندارند.
وی با بیان اینکه این صمیمیت در پرتو منش مسوولان نظیر استاندار اصفهان رقم میخورد، افزود: امیدواریم که با همبستگی بتوانیم امور را به پیش برده و مشکلات را حل کنیم.
رفاقت پیروان ادیان مختلف ایران؛ زبانزد جهان
پیشوای جامعه کلیمیان اصفهان نیز گفت: حس برادری و صمیمیت بین پیروان ادیان الهی در ایران در دنیا زبانزد است.
خاخام سلیمان صدیقپور با بیان اینکه این اتحاد مقدس است و در هیچکجای دنیا دیده نمیشود، افزود: حس برادری پیروان ادیان الهی نسبت به یکدیگر در ایام دهه فجر بیشتر می شود و این باعث خرسندی و حامل پیام همدلی ماست.
یشوای جامعه کلیمیان اصفهان، دیدار با مسوولان استان را بسیار خوب و تاریخی عنوان کرد.
ضرورت به رسمیت شناختن تنوع فرهنگی جوامع ایران
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان نیز در این گفت و گوها، «وحدت در عین کثرت» را راز ماندگاری ایران دانست و افزود: تنوع اقوام در جامعه ما پذیرفته شده و مذهب ایرانیان نیز تفاوتی بین ادیان قائل نمیشود همچنین در قانون اساسی نظام حقوق همه مذاهب به رسمیت شناخته شده است.
ایوب درویشی افزود: نظامها و جریانهایی در تاریخ ماندگار شدهاند که تنوع آداب و رسوم و فرهنگ را بعنوان یک اصل مهم و کلیدی پذیرفته باشند و این نکته مهمی است.
رویکرد وفاق مدار دولت چهاردهم؛ فرصتی برای همگرایی ادیان
معاون امنیتی و انتظامی استاندار اصفهان نیز با بیاناینکه دولت شرایط لازم برای تحقق وفاق و همبستگی را فراهم کرده است، افزود: در این دوره، از حضور همه صاحبنظران و دغدغهمندان استان با هر سلیقه و تفکر سیاسی استقبال میشود و این فرصتی است که باید توسط همه اقشار بویژه پیروان ادیان توحیدی مغتنم شمرده شود.
اکبر صالحی با بیان اینکه امروز کشورهای منطقه وجهان به امنیت ایران رشک میورزند، افزود: این دستاورد را مدیون شهدایی هستیم که از همه ادیان به میدان آمدند و جان خود را برای حفظ میهن فدا کردند.
وی با بیان اینکه حفظ اتحاد پیش نیاز اصلی امنیت کشور است، افزود:«وحدت کلمه» رکن مهم نهضت امام خمینی(ره) است و پیشرفت و اقتدار بر مبنای آن محقق می شود.
خالی نکردن میدانهای سرنوشت ساز؛ خصیصه پیروان ادیان
این گفت و گوهای همدلانه؛ با سخنان استاندار اصفهان پایان یافت. مهدی جمالی نژاد با مررور رویدادهای حساس و خطیر کشور گفت: در دوران مدیریتی خود در کشور هیچ میدانی را ندیدم که پیروان ادیان توحیدی، آن را خالی بگذارند.
وی افزود: در زمانی که کشورهای غرب به رخسار یکدیگر چنگال میانداختند، کشور ما مملو از صفاخانهها و گفت و گوی ادیان بوده است و این وفاق ریشه در تاریخ ما دارد.
جمالینژاد از احیای مجدد «دبیرخانه ادیان و اقوام»در استانداری اصفهان خبر داد و افزود: میراث معنوی و فرهنگی پیروان ادیان توحیدی اصفهان ظرفیت ارزشمندی در زمینه رونق گردشگری استان است که باید با هم اندیشی تقویت شود.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در عبور از ۴۶ سالگی انقلاب، دشمن پیوسته بر خصومت با جمهوری اسلامی متمرکز بوده است اما از سوی دیگر همراهی مردم برای مانایی انقلاب و مشارکت آنها در همه امور را نیز باید سُتود.
جمالینژاد با تاکید بر تقویت اعتماد مردم افزود: مدیریت استان برای کاهش چالشهای اصفهان در زمینه تنش آبی، آلودگی هوا، محیط زیست، رونق اقتصادی و سرمایه گذاری بطور جدی و پیوسته تا محقق شدن نتیجه پای کار است.
وی از پیروان ادیان توحیدی خواست تا همچنان در فضای وفاق و همدلی، برای توسعه و آبادانی استان همافزا و راهگشا باشند.
به گزارش ایرنا، یک درصد از جمعیت اصفهان را پیروان ادیان توحیدی شامل زرتشتیان، یهودیان و مسیحیان تشکیل میدهند.
۹۴ شهید، ۳۴۶ جانباز و ۱۰ آزاده مسیحی، ۱۱ شهید، ۴۰۷ جانباز و ۲ آزاده کلیمی، ۴۲ شهید، ۲۴۴ جانباز و یک آزاده زرتشتی و ۷۴ شهید مفقودالاثر، ۳۵ آزاده و ۱۰۵ جانباز ارمنی از افتخارات پیروان ادیان الهی کشورمان است.
از ۱۱ شهید اقلیت دینی دفاع مقدس در اصفهان، پنج نفر ارمنی هستند.
به گفته مسوولان، امسال نزدیک به ۱۵ هزار برنامه مقارن با دهه فجر در استان از سوی نهادهای مختلف برگزار میشود.
۱۲ تا ۲۲ بهمن(سالروز بازگشت تاریخی امام به میهن تا سالروز پیروزی انقلاب) بعنوان دهه فجر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
امسال مردم ایران، امسال چهل و ششمین بهار انقلاب اسلامی را جشن میگیرند.