شناسهٔ خبر: 71149485 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل منابع طبیعی استان خبر داد

۱.۲ میلیون اصله درخت در بین شهرداری های گیلان توزیع می شود

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به آغاز درختکاری در استان، گفت: آمادگی داریم که یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال را در اختیار شهرداران و دستگاه های دولتی دارای عرصه جهت کاشت درخت قرار دهیم.

صاحب‌خبر -

سید مازیار رضوی امروز، ۱۴ بهمن ماه در نشست استانداران گیلان با شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهر، با اشاره به تعهد ایران برای کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، اظهار کرد: گازهای گلخانه ای مهمترین عامل تغییر اقلیم هستند.

وی با بیان اینکه درختکاری و پوشش سبز گیاهی نقش مهمی در ترسیب کربن دارد، افزود: اگرچه استان گیلان دارای جنگل های ارزشمند و میراثی هیرکانی است، اما کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و میانگین بارش سالانه در ایران بین ۲۲۵ تا ۲۵۰ میلیمتر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اجرای پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران در بازه ۱۴۰۶ - ۱۴۰۲، اظهار کرد: باید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال بکاریم که سهم گیلان هشت میلیون است؛ از آذرماه سال گذشته، نهالکاری را در گیلان آغاز کردیم و موفق به کاشت ۱۰ میلیون اصله شدیم که بالاتر از تعهد بود.

رضوی جنگل های هیرکانی را یکی از مزیت های گیلان دانست و بیان کرد: اگر از جنگل های هیرکانی به صورت حفاظت قرق، نگهداری کنیم، شرایط احیا و رویش مجدد درختان وجود دارد که در این راستا نیازمند همکاری جنگل نشینان و مردم طبیعت دوست گیلان هستیم.

وی با بیان اینکه گیلان به واسطه بارندگی فراوان و شرایط اقلیمی مناسب، یکی از ظرفیت های زراعت چوب است، یادآور شد: شهرستان های صومعه سرا، آستانه اشرفیه و تالش دارای بیشترین سطح زیر کشت زراعت چوب هستند و سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار مترمکعب چوب تولید می کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان زراعت چوب را در کنار درختکاری، موجب اشتغالزایی و تامین مواد اولیه چوبی صنایع سلولزی دانست و گفت: هفت میلیون اصله درخت کاشته شده در تعهد سال ۱۴۰۲ مربوط به زراعت چوب بود.

وی با بیان اینکه هشت نهالستان دولتی و ۳۴ نهالستان خصوصی در استان فعالیت می کنند، متذکر شد: این نهالستان ها در مجموع ۹ تا ۱۲ میلیون اصله نهال در سال تولید می کنند؛ در نهالستان‌های دولتی گونه های هیرکانی و جنگلی تولید می شود، اما ۹۰ درصد نهال های تولید شده در نهالستان های خصوصی، گونه صنوبر است.

رضوی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم که یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال را در اختیار شهرداران و دستگاه های دولتی دارای عرصه جهت کاشت درخت قرار دهیم؛ درختکاری از هم اکنون آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ماه ادامه دارد.

انتهای پیام